Szkoda, że żeby sprzedać te terany trzeba zainwestować w infrastrukturę (dojazd, zagospodarowanie terenu, zastanowić się co wtedy ze starym stadionem! itd). Część tych terenów to działki, więc czy Krzytsek zdecyduje się na ich likwidację, co na pewno nie przyniesie mu poparcia... wreszcie kochana rada osiedla, która jakoś przyjaźnie do inwestycji na tym terenie nie była pozytywnie nastwiona...
Więc nie wierzę w powodzenie koncepcji Krzytska.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Przecież Krzystek mówił , że stadion jak już to z pieniędzy Unijnych Szczecin wybuduje. Myślicie że takie pieniądze sie znajdą ?? Bo ja szczeże w to wątpie pozdro
może za jakiejś parę lat marzenie o stadionie się ziści i będziemy mieć w Szczecinie... Pogoń Arena
Przecież Krzystek mówił , że stadion jak już to z pieniędzy Unijnych Szczecin wybuduje. Myślicie że takie pieniądze sie znajdą ?? Bo ja szczeże w to wątpie pozdro
powinny sie znalezc...to co u nas sie dzieje to jest parodia,w Niemczech praktycznie w kazdym miescie jest wyjebany stadion
nawet w zapyzailych dziurach -czytaj Wolfsburg albo Lipsk(tutaj akurat to nie dziura ale ten stadion stoi nie wykorzytany bo tam ani 1 ani 2 ligi nie ma ) to tak samo jak by np wybudowali stadion zajebisty na 40tys miejsc w Suwalkach
nie wiem jak ale tam jakos pieniadze sa i w wielu wielu innych panstwach nie koniecznie bogatych.
tylko u nas jakies afery z przetargami sprawy ciagna sie latami korupcja itd
to ze Warszawa jako stolica 40mln kraju nie ma porzadnego stadionu-wizytowki miasta to to jest wielki skandal i paranoja ))
ale niestety zyjemy w PL i narazie ni zanosi sie aby powstawaly nowoczesne obiekty u nas a jak juz cos powstaje to to nowocesne nie jest. czytaj stadion w Kielcach.
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 04/12/2006 21:19
"Chcę byśmy zbudowali stadion sportowy z prawdziwego zdarzenia. Szczecin zasługuje na taki obiekt i zbudujemy go - zapewniał w poniedziałek podczas swego expose nowozaprzysiężony prezydent Szczecina Piotr Krzystek. - Będą go nam zazdrościć inne miasta".
Krzystek - popierany przez Platformę Obywatelską - o nowym stadionie mówił już podczas kampanii wyborczej. Jego koncepcja nowego stadionu różniła się zasadniczo od poglądów innych kandydatów. Wszyscy pozostali planowali renowację obecnego stadionu Pogoni. Krzystek natomiast twierdzi, że to zbyt stary obiekt i nie nadaje się do remontu. Chciałby go zburzyć, a tereny po nim sprzedać pod budownictwo. Pieniądze uzyskane ze sprzedaży parceli, które są położone w centrum miasta, miałyby stanowić wkład własny Szczecina.
"Nowy stadion byłby w większości sfinansowany ze środków centralnych - mówi nowy prezydent Szczecina. - Już rozpocząłem starania o ich pozyskanie".
Krzystek wyjaśnia przy tym, że o ile na budowę nowego obiektu miasto może się ubiegać o środki unijne, to na modernizację starego stadionu takich funduszy na pewno nie dostanie.
Aż 40 mln zł na budowę nowego stadionu miałoby pochodzić ze sprzedaży gruntów, na których stoi obecny stadion oraz terenów do nich przyległych. Kolejne 30 mln zł na budowę prezydent chciałby uzyskać z funduszy Ministerstwa Sportu i Totalizatora Sportowego, a 20 mln miasto mogłoby uzyskać ze środków unijnych rozdzielanych przez Marszałka Województwa w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego.
Według tych planów nowy miejski stadion w Szczecinie byłby zbudowany z dala od centrum.
Źródło informacji: PAP/INTERIA.PL
Ostatnio edytowany przez: AS., 4 grudnia 2006, 21:27 [1 raz(y)]
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 04/12/2006 23:50
Powstanie stadion..buhhaha.Jedyne co jest pewne to to że Pogon "wreszczcie" przestanie zakłócać spokój Mikołajczakowi,Krzystkowi i innym prominentom Pogodna.Dzieło zniszczenia zapoczątkowane przez Sochańskiego(zabranie giełdy pod pretekstem dotacji dla klubu wzamian) kontynuwane przez Mikolajczaka("dopóki ja tu mieszkam nic tu nie wybudujesz"-tekst do Bekdasa w przerwie negocjacji z Mat Trade) dokończy Krzystek.Nowy stadion...he.he..dobre.Takie rzeczy to tylko w Erze.
Według tych planów nowy miejski stadion w Szczecinie byłby zbudowany z dala od centrum.
ciekawe gdzie...
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
powinny sie znalezc...to co u nas sie dzieje to jest parodia,w Niemczech praktycznie w kazdym miescie jest wyjebany stadion
nawet w zapyzailych dziurach -czytaj Wolfsburg albo Lipsk(tutaj akurat to nie dziura ale ten stadion stoi nie wykorzytany bo tam ani 1 ani 2 ligi nie ma ) to tak samo jak by np wybudowali stadion zajebisty na 40tys miejsc w Suwalkach
nie wiem jak ale tam jakos pieniadze sa i w wielu wielu innych panstwach nie koniecznie bogatych.
tylko u nas jakies afery z przetargami sprawy ciagna sie latami korupcja itd
to ze Warszawa jako stolica 40mln kraju nie ma porzadnego stadionu-wizytowki miasta to to jest wielki skandal i paranoja ))
ale niestety zyjemy w PL i narazie ni zanosi sie aby powstawaly nowoczesne obiekty u nas a jak juz cos powstaje to to nowocesne nie jest. czytaj stadion w Kielcach.
Mylisz sie kolego , Wolfsburg nie jest zadna zapyziala dziura.
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 05/12/2006 12:40
Mnie też jakoś nie chce się wierzyć w obietnice o budowie stadionu - chciałbym się mylić, ale dla mnie to wygląda na kiełbasę (po)wyborczą, na razie usta pełne frazesów, a potem wystąpią "nieprzewidziane trudności" i całe plany (zapowiedzi?) schlag trafi. Zaproponowany sposób zgromadzenia środków nie jest żadną nowością, mówiło się o tym już dawno i tu żadnego przełomu nie ma (zresztą być nie mogło).
Lokalizacja z dala od centrum to też żadna niespodzianka, bo niby gdzie w centrum miałoby znaleźć się miejsce dla tak dużego obiektu?
Mnie też jakoś nie chce się wierzyć w obietnice o budowie stadionu - chciałbym się mylić, ale dla mnie to wygląda na kiełbasę (po)wyborczą, na razie usta pełne frazesów, a potem wystąpią "nieprzewidziane trudności" i całe plany (zapowiedzi?) schlag trafi. Zaproponowany sposób zgromadzenia środków nie jest żadną nowością, mówiło się o tym już dawno i tu żadnego przełomu nie ma (zresztą być nie mogło).
Lokalizacja z dala od centrum to też żadna niespodzianka, bo niby gdzie w centrum miałoby znaleźć się miejsce dla tak dużego obiektu?
no to jest właśnie ciekawe gdzie... w Gutowie Małym
no ok nie chodzilo mi dokaldnie o to ze to zapyziala dziura.chodzilo mi o to ze to malutka miescina ktora jeest mniejsza grubo ponad 10 razy od Warszawy. i w takim malutkim miasteczku ok 100-130 tys mieszkancow jest elegancki stadion,a w wielkiej Warszawie 1,5mln nie ma !
a pozatym oprocz fabryki VW to nic tam nie ma ciekawego...wiec pikenym miastem raczej tez nie jest.
ciekawe gdzie...
jesli chodzi o to czy stadion ma byc w centrum czy nie to moim zdaniem jest to bez roznicy , wazne by byl nowoczesny zbudowany od podstaw.W Niemczech wiekszosc stadionow jest na obrzezach i nikomu tam to nie przeszkadza
osobiscie nie widze miejsca w centrum by mogl powstac stadion
Nowy telebim to najwyższa półka europejska. Do tej pory w Polsce są tylko trzy takie.
Tablica będzie miała trzy metry wysokości i sześć metrów długości. Oprócz informacji o wyniku i czasie piłkarskiego spotkania będą na niej wyświetlane grafiki ze składami i ustawieniem drużyn. Telebim ma też mieć funkcję telewizyjnego monitora, na którym będą pokazywane powtórki bramek i obrazki z widowni. Nie wiadomo jednak, czy tę ostatnią możliwość będzie można wykorzystać.
Prace potrwają najdłużej do 10 stycznia .. zapowiada się ciekawa rzecz ;]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.