Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 24/11/2005 08:18
To jest wlasnie Szczecin raczej jego wladze..
Z tego co mi wiadomo to inwestorem calej inwestycji jest miasto Szczecin. To inwestor zalatwia niezbedne pozwolenie na budowe w ... wydziale budownictwa urzedu miejskiego... Czyli ktos z wydzialu inwestycji miejskich nie przedszedl sie pare metrow i w tym samym budynku i niezlozyl papierka...Wyglada na to, ze w miejskim magistracie pracuja osoby nie majace zielonego pojecia co powinny robic, albo sa tak glupie, ze nie wiem co. U normalnego pracodawcy taka osoba(y) stracily by prace... Choc nasuwa mi sie inna przyczyna tego zdarzenia, bardzo prawdopodobne jest to, ze zrobiono to celowo, bo paru osobom zalezy aby na stadionie kompletnie nie wykonac zadncyh prac, chybaze jego rozbiorke. Zaloze sie, ze jakby nagle zdecydowono, ze w miejscu murawy powstana domki jednorodzinne lub inna inwestycja bedaca na reke pewnym osobom, to te pare osob w ciagu jednego dnia wygraloby tam przetargi a pozwolenia na budowe bylyby od razu gotowe...
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 26/11/2005 16:40
heh, linie nowego boiska będą wyznaczone równolegle do wysokej trybuny... ciekawe jak to bedzie wyglądac, tzn ze z linia koncowa patrząc z łuku będzie troche krzywa, ale oby im się udało, bez żadnych perypeti jak w warszawie
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
no i dobrze że boisko będzie równolegle do dużej trybuny,teraz czas w koncu na budowę nowych trybun,najpierw zburzyć małą-w jej miejsce nową,pózniej za bramką od strony Twardowskiego itd łącznie z wyburzeniem łuku w przyszłości.Stadion Pogoni powinien zostać na Twardowskiego,tutaj jest cała historia Pogoni,wspomnienia itd.Tutaj jest idealne miejsce-bliskość centrum,osiedli mieszkaniowych,połączenia komunikacyjne itd.A więc Panowie z magistratu-do roboty od przyszłego roku.
Niby wszytko cacy ale po co wyburzać łuk? może pod bosikiem wybudujmy lądowisko dla wielrybów? Oba pomysły są niezbyt racjonalne..
Ostatnio edytowany przez: Plum, 26 listopada 2005, 20:53 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.