Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 15/11/2005 16:55
Spokojnie.Rzeczywiscie dojazd na Dąbie jest utrudnieniem ale, czego się nie robi dla Pogoni.Jesli powstał by stadion na Dąbiu to zmieni się trasa przedmeczowa, punkty spotkań itd. np Głębokie (dla ludzi z Polic).Sentyment jest, ale jesli problemem jest sam dojazd to współczuje zaangażowania i wielkiej miłości dla Pogoni.Są ludzie którzy dojeżdzają po kilkaset kilometrów a ten narzeka na max gpdzinke drogi.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
dla Anglików takim samym symbolem było na pewno Wembley a jakoś nie przeszkodziło im to w zburzeniu stadionu i postawieniu nowego - nowocześniejszego...
W Szczecinie ta sama historia - zdecydowanie lepiej byłoby postawić nowy stadion niż pchać pieniądze w ten przestarzały obiekt. Wiadomo, że na razie i tak trzeba zrobić podgrzewaną murawe bo to będzie potrzebne do licencji ale bez sensu już pchać dalsze pieniądze.
No i kolejna sprawa to lokalizacja, ale jak dla mnie to bez znaczenia gdzie będzie na Lewo, czy Prawobrzeżu - to wszystko jednakowo jest Szczecin i to nie będzie żaden problem wyjść z domu trochę wcześniej jeśl tylko będe mógł oglądać Pogoń grającą na naprawde fajnym i nowoczesnym stadionie.
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 15/11/2005 19:41
a moja sugestia jest taka, zeby dac ptakowi jakis teren na market i skoro tak bardzo chce nowy stadion nam wybudowac to niech to uczyni na ogrodkach kolo terazniejszego stadionu! i lokalizacja sie zbytnio nie zmieni i w koncu jakos sie to zagospodaruje! na starym stadionie Portowcy beda mogli sobie trenowac na podgrzewanej murawce a na nowym grac;]!
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 16/11/2005 00:23
Nie przesadzajcie ze Dąbie jest daleko. Jesli powstanie tam stadion, to sadze, ze zostana uruchomione jakies polaczenia komunikacji miejskiej w okolice stadionu w godzinach meczu. Ja tam problemu nie widze i zaznaczam ze mieszkam w centrum i na Twardowskiego jest mi blizej.
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 17/11/2005 16:52
Być może na czas remotu gdy bedzie instalowana murawa na Pogoni (takie kukułcze jajo od miasta, wybrali droższą i gorszą firmę) jeden mecz zostanie rozegrany w Policach.Mi jako Policzaninowi ten pomysł się podba, choć nie do końca, stadion przy siedleckiej, a tym bardziej przy piaskowej to nie to samo co Twardowskiego arena, nie ta atmosfera.
Niestety jeśli by do tego doszło, mecz był by rozegrany we wtorek o 13 (!)- termin na prawde chory, pewnie im chodzi zeby było jak najmniej ludzi...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
No i jak zwykle w Szczecinie nic nie można normalnie zrobić...nowa murawa dopiero w maju...aż ręce opadają...100 lat za murzynami...
jak się mówi święte słowa
to może tylko wydarzyć się w Szczecinie!!
brawo dla wykonawców i miejskich nieudaczników
jak można było zwozić sprzęt i szykować się do prac jaknie było zezwolenia na budowe!! parodia
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 23/11/2005 17:48
To jest jakiś cyrk! To jest możliwe tylko u nas. Tylko dlaczego inne miasta bez większych problemów, szybko i sprawnie zmodernizowały płyty boisk a u nas zawsze musi być jakiś kłopot.Ciekawe czy da się cofnąć decyzję o przełożeniu spotkanie z Zagłębiem.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.