Udział w niej wzięli: Wiceprezydent Miasta Szczecin - Tomasz Jarmoliński, Dyrektor Wydziału ds. Sportu i Turystyki – Robert Szych, Prezes Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej – Jan Bednarek oraz przedstawiciele Pogoni Szczecin S.A. – Prezes Artur Kałużny i Wiceprezes – Dariusz Adamczuk.
W dniu 12. marca na stadionie Pogoni Szczecin, mecz towarzyski rozegra reprezentacja Polski. – brzmiał główny komunikat przekazany podczas konferencji. Nie jest jeszcze do końca ustalone z kim zmierzą się piłkarze Leo Bennhakkera. Trwają rozmowy z potencjalnymi rywalami – powiedział prezes ZZPN, Jan Bednarek. Jest to duży sukces Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej, Miasta, Pogoni Szczecin jak i Gazety Wyborczej - Mówił wiceprezydent, Tomasz Jarmoliński - Cieszę się, że Szczecin powoli powraca do wizerunku miasta kojarzonego ze sportem.
Mam nadzieję, że dzisiejsza konferencja zakończyła wszelkie nieuzasadnione dywagacje na temat, naszego braku starań o mecz Reprezentacji w Szczecinie. Jest to kolejny dowód na to, że Pogoń nie jest postrzegana w kraju jako klub czwartoligowy. 60 lat naszej tradycji jest najlepszą tego gwarancją - powiedział po konferencji Wiceprezes Pogoni Szczecin S.A, Dariusz Adamczuk.
Mam nadzieję, że uda się ściągnąć jakąś reprezentację narodową. Bo jeżeli będzie to mecz z "ligą cudzoziemców" - polskim piłkarzami występującymi zagranicą" to będzie to żenada. Takie mecze są zwyle rozgrywane w jakiś pipidówach. A nam chcą to sprzedać jako wielki sukces klubu.
A z drugiej strony jaki jest sens zwoływania konferencji prasowej, skoro nie ma informacji na 100% z kim zagrają ? Komunikat by nie wystarczył ?
``Plan kadry Beenhakkera:
2. lutego - Cypr - z Finlandią
6. lutego - Cypr - z Czechami
27. lutego - Wronki - z Estonią
12. marca - Kielce - rywal nieznany
26. marca - Polska- z USA
24/25. maja - Niemcy - z Macedonią
31. maja/1. czerwca - Chorzów - z Danią.``
Mam nadzieję, że dzisiejsza konferencja zakończyła wszelkie nieuzasadnione dywagacje na temat, naszego braku starań o mecz Reprezentacji w Szczecinie. Jest to kolejny dowód na to, że Pogoń nie jest postrzegana w kraju jako klub czwartoligowy. 60 lat naszej tradycji jest najlepszą tego gwarancją - powiedział po konferencji Wiceprezes Pogoni Szczecin S.A, Dariusz Adamczuk.
Zrodło: PogonSzczecin.info
Mam nadzieję, że uda się ściągnąć jakąś reprezentację narodową. Bo jeżeli będzie to mecz z "ligą cudzoziemców" - polskim piłkarzami występującymi zagranicą" to będzie to żenada. Takie mecze są zwyle rozgrywane w jakiś pipidówach. A nam chcą to sprzedać jako wielki sukces klubu.
A z drugiej strony jaki jest sens zwoływania konferencji prasowej, skoro nie ma informacji na 100% z kim zagrają ? Komunikat by nie wystarczył ?
12 marca nie jest oficjalnym terminem FIFA więc zagrać mogą co najwyżej zawodnicy z Polski.
no waśnie...czyli rywal też nie bedzie z najwyższej półki. ale lepsze to niż nic,ale mam wrażenie że to troche naciagane...
Odp: Mecze towarzyskie - 28/01/2008 17:45
Znając życie przyjedzie reprezentacja złożona jedynie z ligowców, a więc nic specjalnego (jeśli ktoś oglądał niedawno ich zmagania w Łodzi na Widzewie to wie o czym mówię), rywal też będzie jakiś mierny.. eh.
Mam wrażenie, że na taki mecz przyjdzie ~8 tys. widzów, mądrale z PZPN uznają, że nie ma głodu na piłkę reprezentacyjną w Szczecinie i takowa nie zwita u nas przez długi czas (aż do czasu kiedy powstanie nowy stadion).
Żenada.
Aha i jeszcze jedno, żeby było śmieszniej ceny biletów będą pewnie oscylować w granicach takich jak na pierwszą reprezentacje
Odp: Mecze towarzyskie - 28/01/2008 18:04
Naturalnie jak jakieś reprezentacyjne ochłapy to tylko do Szczecina, pzpnowska "szlachta" sobie myśli; chcieli kadrę mają kadrę i niech teraz nie marudzą a my pewnie będziemy pózniej przez dwa lata przeżywać pojedynek z "trzecim garniturem" reprezentacji Dżibuti
Odp: Mecze towarzyskie - 30/01/2008 17:04
A i jeszcze jedno ten 12 marca to jedyny i ostateczny termin? Bo wg moich obliczeń jest to środa co za tym idzie dzień pracujący i przez to ludzi może być mniej itp.
Jak Magic przejdzie do MLS to może przyjedzie bo liga rusza tam pod koniec marca
A kto to jest ten "Magic" ?
Imię - Maciej
Nazwisko - Żurawski
Kraj - Polska
Data urodzenia - 12 września 1976
Miejsce urodzenia - Poznań
Wzrost / waga - 182 cm / 76 kg
Obecny klub - Celtic FC
Pozycja - napastnik
Przydomek "Magic" zyskał u fanów Celtów w pierwszym sezonie, kiedy to zdobywał sporo bramek -> 24 mecze 16 trafień.
Jak Magic przejdzie do MLS to może przyjedzie bo liga rusza tam pod koniec marca
A kto to jest ten "Magic" ?
Imię - Maciej
Nazwisko - Żurawski
Kraj - Polska
Data urodzenia - 12 września 1976
Miejsce urodzenia - Poznań
Wzrost / waga - 182 cm / 76 kg
Obecny klub - Celtic FC
Pozycja - napastnik
Przydomek "Magic" zyskał u fanów Celtów w pierwszym sezonie, kiedy to zdobywał sporo bramek -> 24 mecze 16 trafień.
Nie wyczułeś ironii... Chodziło mi o to, że ten przydomek chyba trochę jest nie aktualny. Dla mnie jest on kolejnym przykładem zawodnika, który nie poradził sobie za granicą i byłoby lepiej dla jego kariery gdyby wrócił do Polski.
"MY PORTOWCY, MY PORTOWCY NASZ CHARAKTER SIŁĄ JEST!!!"
Odp: Mecze towarzyskie - 02/02/2008 18:57
"W rozegranym w cypryjskim Pafos towarzyskim meczu piłkarskim reprezentacja Polski pokonała Finlandię 1:0 (1:0). Jedyną bramkę zdobył w 43. minucie Adam Kokoszka.
Mecz z Finlandią miał być dla powołanych na zgrupowanie przez Leo Beenhakkera kadrowiczów szansą na pokazanie się przed finałami mistrzostw Europy. Test dla większości wypadł pomyślnie, gdyż Polacy pokonali Finów 1:0."
Mecz trzeba uznać za udany dla większości zawodników. Wspaniałe wejście Grosickiego, w decydujących momentach brakowało mu trochę pewności siebie, ale to jeszcze ta młodość. Pomału okrzepnie i powinien być z niego ciekawy zawodnik.
Wie ktoś czy w jakimś pubie puszczają środowy mecz z Pepikami ??
Odp: Mecze towarzyskie - 02/02/2008 22:51
no musze powiedzieć że momentami naprawde podobała mi sie gra Kamila mimo ze wszedł dopiero w końcówce sporo mieszał ,zreszta według mnie cała Kadra zagrała dobry mecz za co należa sie chłopakom słowa pochwały
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.