chyba ze chcesz konto dewizowe, czyli w usd albo euro
Właśnie takie mnie interesuje; euro przychodzi na moje konto bez jakiegoś tam przewalutowywania bo domyślam się ze bank robi to na swoją korzyść... mbank odpada; nie można wybrać waluty w kraju!
Ktoś coś poleci...
Odp: Konto - 12/08/2011 16:44
^ Ja miałem w BZWBK, bez żadnych dodatkowych kosztów. Nie wiem jak jest w przypadku, jeśli nie masz tam ROR, bo akurat wszystkie usługi mam w tym banku.
Odp: Konto - 12/08/2011 16:55
Ekonomistą akurat nie jestem ale tak się składa że akurat w zeszłym tygodniu zakładałem konto w Aliorze i jako iż za prowadzenie nie ma dodatkowych opłat również zdecydowałem się na walutowe.Cała procedura trwała może z 30 - 40 minut a to dlatego iż lubię zadawać dużo pytań.
Ostatnio edytowany przez: 1973, 17 lutego 2012, 10:06 [2 raz(y)]
Ekonomistą akurat nie jestem ale tak się składa że akurat w zeszłym tygodniu zakładałem konto w Aliorze i jako iż za prowadzenie nie ma dodatkowych opłat również zdecydowałem się na walutowe.Cała procedura trwała może z 30 - 40 minut a to dlatego iż lubię zadawać dużo pytań.
Przy okazji ja też mam pytanie; jak chcę zlikwidować konto w mBanku wystarczy infolinia czy jakieś pisemko trzeba "skrobnąć"..?
ja zakładałem konto walutowe w aliorze mając tam normalne konto to procedura trwała dosłownie 2 minuty.
Jeśli chodzi o sprawy oszczędnościowe i banki - czy warto w tym momencie zainteresować się jakąś lokatą/kontem oszczędnościowym? Czy gra niewarta świeczki i tylko jakieś psie pieniądze można z tego uzyskać? Interesuje mnie taka, gdzie nie będzie żadnych dodatkowych opłat (np. związanych z prowadzeniem konta) na maksimum 12 miesięcy.
Jeśli ktoś się orientuje proszę o przykłady. Przeglądam w internecie rankingi lokat oraz ich opisy, ale wciąż dużo tego - jak ktoś z autopsji wie prosiłbym o rady.
Jeśli chodzi o sprawy oszczędnościowe i banki - czy warto w tym momencie zainteresować się jakąś lokatą/kontem oszczędnościowym? Czy gra niewarta świeczki i tylko jakieś psie pieniądze można z tego uzyskać? Interesuje mnie taka, gdzie nie będzie żadnych dodatkowych opłat (np. związanych z prowadzeniem konta) na maksimum 12 miesięcy.
Jeśli ktoś się orientuje proszę o przykłady. Przeglądam w internecie rankingi lokat oraz ich opisy, ale wciąż dużo tego - jak ktoś z autopsji wie prosiłbym o rady.
Oprocentowanie z lokat jest obecnie frajerskie, ale jeżeli nic lepszego nie znajdziesz to podpoowiem, że korzystałem z oferty Meritum Banku.
Lokatę zakładasz nie wychodząc z domu, bez dodatkowych kosztów, wymuszania zakładania konta czy kart. Sam wybierasz czy ma być odnawialna. Od ręki poznasz realną wypłatę i koszty podatku.
Po złożeniu dyspozycji dostajesz meila z numerem konta swojej lokaty i masz 5dni na wpłatę.
Nie wiem jak teraz wygląda ich oferta na tle innych banków, ale jeszcze parę miesięcy temu byli w czołówce ofert (oczywiście oprócz tych z ukrytymi niespodziankami).
TUTAJ możesz sprawdzić aktualną ofertę i zrobić symulację (oprócz tych z funduszem).
Jeszcze jedna sprawa - jeśli chodzi o doradztwo finansowe na terenie Szczecina, ktoś się orientuje w temacie? Mógłby polecić jakiś punkt?
Jak wyglądają takie doradztwa - czy płaci się coś za poradę/wizytę czy takie punkty 'żyją' z prowizji od banków i innych instytucji?
taki jak Open czy Expander żyją z prowizji banków. Ja przez Openfinanse załatwiłem kredyt mieszkaniowy i jestem zadowolony, zresztą poleciłem koledze który nie mógł dostać kredytu jako wojskowy i dostałem w sobotę sms, że zaprasza już do siebie. Tak więc polecam
Jeszcze jedna sprawa - jeśli chodzi o doradztwo finansowe na terenie Szczecina, ktoś się orientuje w temacie? Mógłby polecić jakiś punkt?
Jak wyglądają takie doradztwa - czy płaci się coś za poradę/wizytę czy takie punkty 'żyją' z prowizji od banków i innych instytucji?
A chcesz inwestować czy brać kredyt?
Bo jeżeli to pierwsze, to guzik się opłaca. Oni generalnie mają gdzieś czy zarobisz czy nie, liczy się jedynie prowizja
A chcesz inwestować czy brać kredyt?
Bo jeżeli to pierwsze, to guzik się opłaca. Oni generalnie mają gdzieś czy zarobisz czy nie, liczy się jedynie prowizja
cholera nie pomyślałem że ktoś w tym Państwie ma jeszcze na inwestycje
Odp: Konto - 06/06/2017 15:08
Odkopuje temat. Potrzebuje założyć konto osobiste (ROR). Który bank obecnie oferuje korzystne warunki prowadzenia konta. Głównie konto będzie potrzebne do bieżących operacji wpłaty wynagrodzenia, przelewy, wypłata pieniędzy w bankomacie.
A jeszcze dobrze by było, żeby karta płatnicza była wypukła (płatności internetowe).
Odkopuje temat. Potrzebuje założyć konto osobiste (ROR). Który bank obecnie oferuje korzystne warunki prowadzenia konta. Głównie konto będzie potrzebne do bieżących operacji wpłaty wynagrodzenia, przelewy, wypłata pieniędzy w bankomacie.
A jeszcze dobrze by było, żeby karta płatnicza była wypukła (płatności internetowe).
T-mobile bankowy.Rok to testuje i na razie ok.Karta wypukła (debetowa) walutowa za darmo Złotówkowa 200zl trzeba wydać miesięcznie by było free.Dodatkowo doładowanie +l 20% jak masz t-mobila na karte.I chyba bankomaty wszystkie gratis do 4 wypłat w miesiącu.
Przelwy prowadzenie etc. free oczywiście.
T-mobile bankowy.Rok to testuje i na razie ok.Karta wypukła (debetowa) walutowa za darmo Złotówkowa 200zl trzeba wydać miesięcznie by było free.Dodatkowo doładowanie +l 20% jak masz t-mobila na karte.I chyba bankomaty wszystkie gratis do 4 wypłat w miesiącu.
Przelwy prowadzenie etc. free oczywiście.
Też posiadam u nich rachunek i jestem zadowolony, popatrz na konto premium - przy płatnościach bezgotówkowych na kwotę 5 stówek masz bankomaty do bólu W Polsce i na świecie bez opłat.
tutaj masz stronę
KLIK ustawiasz sobie jakie wpływy ile wypłat z bankomatów i pokaże Ci konta i ile kosztuje. W Nest Banku i BGŻ BNP Paribas Konto Optymalne wszystko jest darmowe.
Odp: Konto - 26/02/2020 13:08
Odkopuje. Potrzebuje konta walutowego, najlepiej z jedną kartą do płatności w złotówkach i euro, jak najniższa prowizja za bankomaty za granicą, sensowne kursy przewalutowanie itd.. Jest ktoś w temacie i może coś poradzić?
Odkopuje. Potrzebuje konta walutowego, najlepiej z jedną kartą do płatności w złotówkach i euro, jak najniższa prowizja za bankomaty za granicą, sensowne kursy przewalutowanie itd.. Jest ktoś w temacie i może coś poradzić?
W jakim banku masz konto
Obecnie wiele banków daje Ci możliwość usługi wielowalutowej.
Mam w mBanku i działa nieźle. Kupujesz euro bezpośrednio w apce, płacisz swoją kartą i ściąga Ci zakupione euro.
Bankomaty za granicą za free są jak weźmiesz dodatkową kartę pod konkretną walutę bodajze.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.