Jak dla mnie to nie jest znalezienie złotego środka, tylko jest to znaczne obniżenie średniej wieku piłkarzy w drużynie, wiekowych piłkarzy już właściwie nie ma i idąc dalej, co tu robi jeszcze zawodnik z rocznika 79?
Owszem jest. Polaczenie doswiadczonych pilkarzy jak Lawa, Robak czy nawet Hernani z tymi mlodymi glodnymi sukcesu vide Lewandowski czy nawet Malecki. Nie da sie grac tylko i wylacznie jedna taka grupa pilkarzy. Akurat to mi sie u nas podoba.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 06/02/2014 17:37
Najgorsze co moze byc to na sile kreowanie mlodych grajkow ktorzy tak naprawde nie maja zadnych papierow na granie..no ale u nas takie podejscie bo mlody moze cos z niego bedzie...to jest bledne myslenie grac powinien ten kto jest akutalnie w najlepszej formie a nie czy jest mlody czy stary. Lewandowski jest mlody niby utalentowany..ale ile my przez niego bramek stracilismy to az strach policzyc...czy taki wawrzyniak nie bylby dobrym lekiem i dla Pogoni i dla Lewandowskiego? Moim zdaniem nasza kadra wymaga wzmocnien jezeli chcemy grac w pierwszej 8. obym sie mylil.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 06/02/2014 20:03
Według Twojego toku myślenia ze wcześniejszych postów powinniśmy zatrudniać samych takich starych ogórków jak Wawrzyniak czy Murawski, bo przecież w Legii, Lechu czy innym klubie wystarczało to zawsze na top . A więc jakie papiery na granie posiadają tacy "zawodowcy" ? Kilka występów w reprezentacji + LE i nic więcej.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 06/02/2014 20:33
Prawda jest taka, że Wawrzyniak w kadrze gra piach i jest objeżdżany jak junior, jednak juz w następnym meczu w lidze nakrywa większość grajków czapką.
Można go lubić lub nie, ale piłkarsko na ligę w zupełności wystarcza.
Czy przydałby sie w Pogoni ? Piłkarsko na pewno, ale nie mam pojęcia jak wpłynęłoby to na szatnie.
Prawda jest taka, że Wawrzyniak w kadrze gra piach i jest objeżdżany jak junior, jednak juz w następnym meczu w lidze nakrywa większość grajków czapką.
Można go lubić lub nie, ale piłkarsko na ligę w zupełności wystarcza.
Czy przydałby sie w Pogoni ? Piłkarsko na pewno, ale nie mam pojęcia jak wpłynęłoby to na szatnie.
Szatnia szatnią, a finanse ? Wystarczy, że kilku obecnych kopaczy zarabia zdecydowanie za dużo do prezentowanego poziomu, a takie przestarzałe gwiazdeczki na pewno nie mniej niż 40 tysięcy miesięcznie by krzyknęły. Za taki hajs to już lepiej zatrudnić kilku 'scoutów' i puścić ich do penetracji jakiejś zachodniej ligi, w której można znaleźć kogoś z wolnego czy za niezbyt duże pieniądze wystarczającego na nasze polskie realia, w których nawet taki Wawrzyniak potrafił być objeżdżany jak junior .
Kilka osób pisało że to fantastyka sprowadzić takiego zawodnika do Pogoni. Ten piłkarz właśnie przechodzi testy medyczne w Lechii Gdańsk Potwierdzenie
Ale Lechia ma nowego sponsora, który ma parcie na wyniki i sypie kasą 2tyg przed startem ligi (co jest głupotą) a my nie mamy kogoś takiego i taka jest różnica. Jeszcze niedawno tułaliśmy się po niższych ligach a teraz co niektórzy myślą, że stać nas na zatrudnianie reprezentantów kraju i płacenie im sporych pieniędzy- ogarnijcie się.
Najgorsze co moze byc to na sile kreowanie mlodych grajkow ktorzy tak naprawde nie maja zadnych papierow na granie..no ale u nas takie podejscie bo mlody moze cos z niego bedzie...to jest bledne myslenie grac powinien ten kto jest akutalnie w najlepszej formie a nie czy jest mlody czy stary. Lewandowski jest mlody niby utalentowany..ale ile my przez niego bramek stracilismy to az strach policzyc...czy taki wawrzyniak nie bylby dobrym lekiem i dla Pogoni i dla Lewandowskiego? Moim zdaniem nasza kadra wymaga wzmocnien jezeli chcemy grac w pierwszej 8. obym sie mylil.
Policz sobie ile Legia stracila goli przez Wawrzyniaka
Jasne, ze pierwszy sklad nalezy sie tym najlepszym, ale jakos nie widze zeby na koncowki mialy wchodzic podstrzale gwiazdki. Gdzie tu sens i logika? Spojrzcie na ta przykladowa Wisle. Tam za firko oddaja tych mlodych i zdolnych, a wola z powrotem sciagac Brozkow czy innych Glowackich. Efekt jest tymczasowy, ale klub nie zarabia na siebie, zadnych przychodow nie generuje, bo kto kupi takiego 30-latka. Lewandowski fenomenalnie nie gral, ale w tym momencie jest wiecej wart niz w/w dwojka razem wzieta, a za taka kase mozna sciagac kolejnego ogarnietego grajka, a w miedzyczasie innego mlodego ogrywac tak jak obecnie Lewego. Mamy ten komfort, ze o utrzymanie sie bic nie bedzemy i mozna pozwolic sobie na takie rozwiazania. Generalnie nic nie tracimy,a zyskac mozna sporo.
- Liczę na to, że będzie kim straszyć z przodu - mówi Przemysław Cecherz, trener Kolejarza Stróże. Wiosną w zespole I-ligowca grać będzie dwóch nowych napastników - Kamil Adamek i Tomasz Chałas.
No to trener Kolejarza poprawił mi humor z rana Panie Cecherz , Chałasem to możesz straszyć, ale szpaki na działce O przepraszam , chyba się pomyliłem bo Tomek to dobry znajomy , Lewandowskiego tego z Dortmundu.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Nie zanosi się na to, żeby Rafał Murawski (32 l.) miał wkrótce odejść z Lecha. Piłkarz odrzucił oferty z Lechii i Pogoni
Pogoń oferowała mu 50 tys. zł miesięcznie, ale dla piłkarza to było za mało, bo w Poznaniu ma dwa razy więcej.
Nie zanosi się na to, żeby Rafał Murawski (32 l.) miał wkrótce odejść z Lecha. Piłkarz odrzucił oferty z Lechii i Pogoni
Pogoń oferowała mu 50 tys. zł miesięcznie, ale dla piłkarza to było za mało, bo w Poznaniu ma dwa razy więcej.
No i dobrze że odrzucił!
źródło fakt? Mimo wszystko kolejna piłkarzyna któremu pojebało się w bani od nadmiaru gotówki. Jeżeli to prawda, to też twierdzę, że dobrze się stało, bo to nie Sobolewski który w każdym meczu daje z siebie 120%.
No i dobrze że odrzucił!
źródło fakt? Mimo wszystko kolejna piłkarzyna któremu pojebało się w bani od nadmiaru gotówki. Jeżeli to prawda, to też twierdzę, że dobrze się stało, bo to nie Sobolewski który w każdym meczu daje z siebie 120%.
Akurat dział sportowy "fakt" ma na niezłym poziomie
po jakiego grzyba nam zawodnicy odcinający kupony, tacy jak Murawski, po co są oni w ogóle w kręgu naszych zainteresowań?
Dokładnie.Dobrze sie stało że odrzucił,źle się stało że w klubie chcą lekką ręka wydawać na kogoś takiego tyle pieniędzy.Dodatkowo z pieczątka pijaka i pyry.Można zrozumieć próbę z Małęckim bo ma 25 lat i morze chcieć coś jeszcze osiągnąć i udowodnić że dorasta piłkarsko i mentalnie ale tego "poznańskiego pijaczka" grającego jeszcze na pozycji na której mamy zawodników i to młodszych?
Niezrozumiałe dla mnie zupełnie zainteresowanie kimś takim.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.