"Gorącym zwolennikiem "Wdowca", jest bowiem Mariusz Piekarski, blisko związany z obecnymi właścicielami Lechii. Menadżer bardzo dobrze wspomina okres współpracy z Wdowczykiem, kiedy ten był trenerem Legii Warszawa. To w dużej mierze dzięki transferom polecanych przez Piekarskiego Brazylijczyków - Edsona i Rogera - stołecznemu klubowi udało się zdobyć mistrzostwo Polski w sezonie 2005/06."
A to nie on według sensacyjnych doniesień miał zapewnić lechii Kamila Grosickiego ? Coś się nie spełniło to ;]
Niech podpiszą w końcu ten kontrakt z nim a nie odwlekają to. Mówię o naszym klubie. W sumie, przed wyjazdem do Turcji niby mieli dogadać tylko szczegóły. Potem poszło info, że się nie dogadają i od tamtej pory nawet słowem nikt się nie wygadał o kontrakcie z nim. Mam nadzieję, że przed startem ligi w końcu dostaniemy upragnione info.
Czcza gadanina. My tez ( tzn gros z nas) miało jak najgorsze zdanie o Wdowczyku i dość sceptycznie podchodziło do zagadnienia "Wdowczyk trenerem Pogoni". A jak to wygląda dziś? Takze nie podchodziłbym powaznie do tego co tam sobie wypisuje ktos tam na forach.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 02/02/2014 22:21
cos czuje,ze latem bedzie zamiana i do nas przyjdze Probierz ... jakis czas temu Smolny probowal go do nas sciagnac.pozyjemy,zobaczymy moze jednak uda sie Wdowczyka u nas zatrzymac ... np.wypier..... Ławe i jego kase dac Wdowczykowi z zyskiem dla nas wszystkich.Wdowczyk zostanie,a my pozbedziemy sie tego Dyzmy,ktory udaje pilkarza.
Tak na serio:
Wdowczyk przychodząc do Pogoni był potulny, skromny i zawzięty bo odbudować swój utracony autorytet. W każdym wywiadzie podkreślał, że Pogoń dała mu szansę, że to kredyt wdzięczności do spłacenia itd. Na konferencjach prasowych był miły, otwarty i serdeczny. Wyglądało to naturalnie, bo facet żył z i piłki i dla piłki. Pogoń dała mu szansę powrotu na ławkę trenerską nie w II czy w I lidze, ale w Ekstraklasie. Super.
Z czasem i paroma dobrymi wynikami Wdowczyk niestety się zmienił. Nie był już tak miły, wywiadów udzielał z łaską, na konferencjach był czasem nerwowy i opryskliwy. Do tego zaczął po każdym meczu mówić to samo - staramy się, cały czas do przodu. Kamera włączona: uśmiech na twarzy, kamera wyłączona: mina pt. nie podchodź.
Co dzieje się po pół roku? Nie pamięta, że pół roku temu do Pogoni przychodził z podkulonym ogonem. Negocjacje w sprawie kontraktu przeciągają się to fakt. Plotki o Lechii mogą coś w sobie mieć, lecz równie dobrze mogą być budowaniem lepszej pozycji w negocjacjach (tak jak powrót Radka do Śląska w momencie negocjowania nowego kontraktu z Pogonią). Wdowczyk podobno drastycznie zwiększył swoje wymagania - głównie finansowe. Czy na to zasłużył?
(to moja prywatna opinia i obserwacje)
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Na pewno po części masz rację. Słuchaj może z tym spuszczaniem się trochę przesadzasz, ale oczywiście np. ja doceniam wkład Wdowczyka w obecną grę Pogoni. Pogoń praktycznie w meczu z każdym rywalem gra o pełną pulę. Raz wychodzi to lepiej, innym razem gorzej, ale poniżej pewnego poziomu chłopaki nie schodzą. Przede wszystki nie można im odmóić jednego: jazdy na dupach przez całe spotkanie. W tym upatruję zasługę trenera, bo przyszedł mając jeśli chodzi o umiejętności zawodników praktycznie takich samych jak ma teraz, a wyniki i gra drużyny uległy zdecydowanej poprawie. I teraz co, powiedzmy, że Wdowiec odchodzi. Kto ma to wszystko po nim przejąć? Probierz, Michniewicz, Urban, Lenczyk? To jest czołówka polskich trenerów, tylko że w ostatnim czasie bez osiągnięć. Bo nie liczę Urbanowi mistrza z Legią, bo to był obowiązek. Poprostu smutne jest to, że przychodzi gość, który ogarnął zespół, ma jakąś tam wizję budowy drużyny, wyniki go bronią, a tu szykuje się kolejna zmiana. Za dużo tych zmian trenerów ostatnimi czasy...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 03/02/2014 00:41
To jest wlasciwie logiczne. Skoro Pogon gra lepiej, ma lepsze wynik i perspektywy rysuja sie lepesze, to czemu i trener ma lepiej nie zarabiac. Nie oszukujmy sie, ale to glownie dzieki niemu teraz tak mozemy mowic. To taki sam zawod jak i pilkarz, swoje musi zarobic, marke mial, teraz tylko ja potwierdzil. Czasem lepiej doplacic do dobrego trenera, ktory juz sie u nas sprawdzil niz sciagac pilkarza z ponad przecietna wyplata, a moze okazac sie niekoniecznie lepsza jakoscia.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 03/02/2014 00:41
To jest wlasciwie logiczne. Skoro Pogon gra lepiej, ma lepsze wynik i perspektywy rysuja sie lepesze, to czemu i trener ma lepiej nie zarabiac. Nie oszukujmy sie, ale to glownie dzieki niemu teraz tak mozemy mowic. To taki sam zawod jak i pilkarz, swoje musi zarobic, marke mial, teraz tylko ja potwierdzil. Czasem lepiej doplacic do dobrego trenera, ktory juz sie u nas sprawdzil niz sciagac pilkarza z ponad przecietna wyplata, a moze okazac sie niekoniecznie lepsza jakoscia.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 03/02/2014 10:03
Ja również doceniam pracę w Pogoni Darka Wdowczyka, lecz nie zapominajmy, że to trener, którego aspirują tylko miejsca 1-3. Prawda jest taka, że LECHIA ma świetny stadion, my nie. Lechia dzięki nowemu właścicielowi będzie miała KASE, my kasy dużej nie mamy. A skoro jest kasa to będą nowi zawodnicy w Lechii, żeby walczyli o miejsca 1-3. Zimą Wdowczyk NA PEWNO chciał nowych zawodników do Pogoni bo widzi że aktualnym będzie ciężej, od meczu z Piastem coś ustało w naszej grze. Doceniam jego prace, ale z niewolnika nie ma pracownika więc prezesi zapewne puszczą go do Lechii. Tam miałby większy komfort niż grać z Ławami przy 4-tysięcznej publiczności. Teraz rodzi się pytanie, kto w przypadku odejścia Darka (odpukać) miałby zostać trenerem. Sugerowałem się Urbanem ale wyleciało mi z głowy, że on tylko w Legii miał wyniki, nigdzie więcej. Najbardziej pasuje mi Skorża. Ale to temat na lato. Najpierw niech Wdowczyk dokończy dzieło TUTAJ. Skoro chce się "przypodobać" Lechii sam wie doskonale, że z nieoszukujmy sie...średnią Pogonią musi zająć wysokie miejsce w tabeli!
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 03/02/2014 10:45
Dla mnie jasne jest, że jeżeli propozycja z Lechii jest faktyczna, to Wdowczyk odejdzie. Po pierwsze Pogoń prawdopodobni nie ma możliwości zapewnienia mu nawet zbliżonej do Lechii gaży. Po drugie w Gdańsku ma nieporównanie większe możliwości budowy lepszego zespołu. A najbardziej oczywistą przeszkodą w Szczecinie jest STADION. Tu nie można zaplanować budowy ekipy na puchary, bo nieuchronnie za dwa, trzy lata może nie być licencji nawet na ekstraklasę. Interes z Wdowczykiem był obopólny: trener musiał mieć bazę do startu po przejściach i stąd zapewne wszedł z wartościowym swoim potencjałem za stosunkowo małe pieniądze a Pogoń za te pieniądze ten potencjał wykupiła. Obie strony uzgodniły terminy współpracy. Obu stronom kontrakt wyszedł na dobre. A dalej obowiązuje rynek i do tego możliwości jakie daje Pogoń. Wdowczyk niezależnie od sentymentów chce jeszcze coś osiągnąć jako trener i mając ponad 50 lat nie może ugrząść w klubie mającym tak duże ograniczenia jak np. brak stadionu na większą grę.
Tak więc nie ma co się gorączkować, bo bardzo realnym jest odejście Wdowczyka i zatrudnienie kogoś innego. A do wszystkich, którzy bagatelizują sprawę budowy nowego stadionu oczekując lepszych wyników to jest jasna sytuacja: Bez stadionu co roku będziemy co roku obniżać loty.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 03/02/2014 12:23
"A do wszystkich, którzy bagatelizują sprawę budowy nowego stadionu oczekując lepszych wyników to jest jasna sytuacja: Bez stadionu co roku będziemy co roku obniżać loty" A patrząc jak miasto spostrzega nasz klub chyba jest im to na rękę. Wszystko idzie do przodu a siłą rzeczy my będziemy się cofać i do Wdowca nie można mieć pretensji. Plus że będzie stawał na głowie by wiosną zająć przyzwoite miejsce i zrobić przyzwoite wyniki.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 03/02/2014 13:56
Śmieszą mnie teksty, że jak Lechię kupił jakis zagraniczny inwestor to od razu będą w czubie e-klasy. Po pierwsze nie wiadomo ile ten in westor wyłoży kasy, po drugie jaką będzie miał strategię działania a po trzecie czy ten inwestor nie jest zwykłym golasem!!! Takie Zagłębie Lubin ma jeden z najwiekszych budżetów w kraju i gówno gra. Co będzie jak Wdowczyk pójdzie do Lechii i nic nie osiągnie ?? Po pół roku go wywalą i co wtedy zrobi?? W Pogoni też jest potencjał szczególnie jeśli zajmiemy wysokie miejsce mysle, ze azoty sypną groszem. A o stadion się nie martwcie. Mimo że to relikt przeszłosci na Ligę Europy starczy
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 03/02/2014 14:38
Hmmm... Niby Lechia dementuje informacje o przejściu Wdowca. Ktoś tu bardzo miesza i nie podoba mi się to. Nie chodzi mi tu o serwisy zajmujące się Pogonią tylko te "inne". Ktoś na siłę szuka sensacji. Próbuje na siłę zwrócić na siebie uwagę i chce zdestabilizować sytuację w klubie. Jeszcze raz napiszę: nie podoba mi się to!
Daleko od Szczecina, ale miłość jeszcze większa! Tylko Pogoń!
A co Ty życia nie znasz ? To są media i to one kreują rzeczywistość. Liczy sie oglądalność i sprzedany nakład. Palniemy bzdurę, która pożyje 2-4 dni, ale w tym czasie nasz portal odwiedzi kilkaset tysięcy osób, i juz kasiorka za reklamy leci.
Generalnie ja przestałem sie przejmować tym co u nas piszą, bo w większości to kolosalne bzdury.
Szkoda nerwów. To samo Tobie polecam
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 03/02/2014 15:12
mieszają dziennikarze którzy szukają sensacji. Celem Wdowczyka jest chyba objęcie posady selekcjonera kadry narodowej a osiągając dobre wyniki w przeciętnym klubie jakim jesteśmy może spokojnie za 3-4 lata nim zostać. Odejściem z Pogoni moim zdaniem strzeliłby sobie w kolano
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.