Moim zdaniem na pewno odejdzie Chałas, który w klubie praktycznie nie istnieje. Chciałbym aby Pogoń pożegnała się z Djousse oraz Ławą. Nie zachwyca także Tchami... dziwie się ze na Węgrach był gwiazdą. Ale akurat w jego przypadku można dać ultimatum: albo zacznie grać wiosną albo w czerwcu OUT.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 15/11/2013 20:10
Azoty dla własnej reklamy są w stanie dać spore pieniądze. Najważniejszy jest dla nich sukces , który będzie reklama zakładów, nie jest to raczej firma która będzie w nieskończoność finansować jakiś podmiot bo jest nastawiona na szybki sukces. Szybkie zakontraktowanie top zawodników, którzy będą w stanie dobrze ich zareklamować. Tak dzeje się np. z siatkówką w Policach i tak było w Tarnowie z żużlem gdzie Unia zdobyła mistrzostwo Polski a kontrakt Grega Hanckoka opiewał podobno na milion dwieście tysięcy zł. Może być tak w sytuacji Pogoni gdzie Azoty wyłożą kasę nawet dużo większą niż wspomniane wyżej 3 mln ale pod określonymi przez Azoty warunkami. Byłaby to dobra sytuacja dla klubu pod warunkiem , że piłkarze zajmą wysokie miejsce w tabeli dające realną szansę na wiosnę walki o puchary a nawet mistrzostwo Polski. Ale czy w obecnej sytuacji jest to na rękę wszystkim piłkarzom.....? Dla nas kibiców Pogoni może być to nawet szansa na pierwsze świętowanie Mistrza Polski ...jesli nie w tym sezonie to w następnym.
[.Co raz trudniej nam wygrywać bo przeciwnicy wiedzą że akcja skrzydłem i wejście bokiem w pole karne lub wrzutka to najlepsza taktyka na Pogoń.
Grales kiedys w pilke ?
12 lat,w Pogoni również,wiec chyba aż taki zielony nie jestem...
czyli okazałęś się większym drewnem niż Frączczak? ehh ten niespelnione ambicje
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Coż, uważam, że idealnymi wzmocnieniami byliby dla nas Golański i Jovanovic z Korony.
Golański byłby idealny do naszej taktyki pod kątem wejść ofensywnych i dośrodkowań - z całym szacunkiem do Frączczaka za walkę, to jednak z jego wrzutek zagrożenia praktycznie nie ma w ogóle. Adama wykorzystałbym wtedy po prostu w innym miejscu, chociażby na szpicy w razie potrzeby. Kontrakt Golański ma jednak do 2015, przesadnie wiekowy nie jest (31 lat), więc Azoty musiałyby być mocno przekonujące finansowo zarówno dla Korony, jak i samego piłkarza.
Moja lista życzeń: Tomasz Brzyski, Jakub Wawrzyniak, Łukasz Madej, Prejuce Nakoulma. Noo i Razack Traore w pakiecie
Chyba za dużo w football managera się nagrałeś. A z tym Wawrzyniakiem to już w ogóle
Owszem, słyszałem że 'jest cienki' ale wskaż mi lewego obrońcę w naszej lidze który prezentuje wyższy poziom.
To zamiast Wawrzyniaka to Dziwniela z Ruchu lepiej ściągnąć.
A odnośnie wzmocnien to pozyskałbym Zalepe (Flota), Zjawińskiego (Dolcan), Dziwniela (Ruch), Jurado (Piast), Golański (Korona), co do defensywnego pomocnika to Kaźmierczak.
Moja lista życzeń: Tomasz Brzyski, Jakub Wawrzyniak, Łukasz Madej, Prejuce Nakoulma. Noo i Razack Traore w pakiecie
Chyba za dużo w football managera się nagrałeś. A z tym Wawrzyniakiem to już w ogóle
Owszem, słyszałem że 'jest cienki' ale wskaż mi lewego obrońcę w naszej lidze który prezentuje wyższy poziom.
Kurdę, a ja myślałem, że widziałeś go w akcji jednak się trochę przeliczyłem. Poza tym te 'osobistości' co tutaj wypisałeś są nierealne dla nas nawet jeśli azoty sypną te 300 tysięcy. A co do bocznego lewego obrońcy. Ja bym został przy wariancie z Lewandowskim. Typ może nie jest zbawieniem ale jeśli Wdowczyk weźmie się za niego w aspekcie defensywy to można z niego zrobić solidnego ligowca, który na pewno nie będzie gorszy od Brzyskich , Wawrzyniaków czy innych Koszników, ponieważ wszyscy widzą jakie ma parcie do przodu tylko właśnie ta defensywna gra u niego kuleje. A jeśli uzna się, że to bez sensu to poszukać kogoś w 1 lidze kto byłby ciekawym materiałem na przyszłość (zaraz zostanę objechany, że takowy jest potrzebny na teraz, bo może zaraz puchary (ja się pytam jakie znowu puchary?) i w ogóle szał pizdy. Ja uważam, że skoro dawaliśmy sobie tyle czasu radę to spokojnie damy rade jeszcze trochę pod warunkiem, że Dariusz W. zostanie w Szczecinie i będzie rozwijał jakiegoś młokosa), ponieważ w ekstraklapie nie ma żadnego ciekawego lewego obrońcy jak już sam zauważyłeś, a dobitnie pokazał to wczorajszy mecz reprezentacji, gdzie każda szybsza piłka mijała naszą ligową defensywę bez większych problemów, bo nie będę mówił o Słowakach objeżdżających ich jak tyczki na treningu.
Z tej twojej listy życzeń to tylko Madeja może udałoby się ściągnąć. Ludzie Azoty jeśli już coś sypną to nie milionami euro tylko setkami tysięcy Myślcie Realnie.
Gordan Bunoza może już w styczniu zmienić barwy klubowe. Poinformował o tym prezes Wisły Kraków, Jacek Bednarz podczas rozmowy z "Dziennikiem Polskim".
Jak już gdybamy co by było gdyby było to ja jestem za.Do momentu kontuzji jeden z najlepszych na lewej obronie w lidze.
Gordan Bunoza może już w styczniu zmienić barwy klubowe. Poinformował o tym prezes Wisły Kraków, Jacek Bednarz podczas rozmowy z "Dziennikiem Polskim".
Jak już gdybamy co by było gdyby było to ja jestem za.Do momentu kontuzji jeden z najlepszych na lewej obronie w lidze.
Chyba żaden z wymienionych tu transferów nie jest realny dla Pogoni Szczecin taka jest obecnie rzeczywistość i trzeba się z tym pogodzić , a Bunoza jeśli w ogóle odejdzie z Wisły to pewnie tylko za granicę.
Ja napiszę jeszcze raz spróbować pozyskać Fojuta i tak jak ktoś pisał szukać dobrych zawodników w krajach gdzie jest duży kryzys finansowy typu Cypr , Portugalia , Grecja czy Hiszpania. Od zatrzęsienia dobrych zawodników jest też w Ameryce Południowej no ale Pogoń obecnie nie ma żadnego skauta ani żadnych kontaktów z poważnymi osobami które by miały ten rynek spenetrowany.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.