Na pewno odejdzie Chałas ciekawe kogo uda się pozyskać za niego moim zdaniem w zasięgu finansowym Pogoni jest Biliński , Zjawiński czy Rakels który po sprowadzeniu Piecha nie ma miejsca w drużynie z Lubina. Oczywiście te wszystkie kandydatury dobrze byłoby przetestować choć Zjawińskiego Wdowczyk chyba zna jeszcze z Legii.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 06/10/2013 19:03
Zwoliński został wypożyczony do końca sezonu, więc zimą nie wróci. Co do Bilińskiego - Liga litewska to jeszcze słabsza liga niż nasza , w Płocku przecież nic nie grał ... nie uważajmy że litewska jest lepsza tylko dlatego że w El. LE ograli Leszka. Co do napastnika to może ten reprezentant Brazylii który gdyby nie Robak zagrałby dla Pogoni ? Ewerthon de Souza się zwie kiedyś gwiazda Bundesligi w końcu nazwisko napastnika w notesie długo się nie wymarze przykłady : Flis, Szubert
Kiedy zimą piłkarz przychodził do Gliwic powiedział, że nie przyszedł odbyć półrocznego stażu, tylko chce związać się z miastem i klubem. Minęło kilka miesięcy, a Marcina Robaka nie ma już na Śląsku. Gra na drugim końcu Polski, w Szczecinie. - Nie wypieram się tamtych słów. Bo wtedy tak po prostu uważałem - mówi napastnik Pogoni dziennikowi "SPORT". - Może jednak komuś w klubie zabrakło determinacji, bym został? - pyta retorycznie.
Pogoń zaoferowała Robakowi znacznie lepsze warunki niż Piast. - Wiem, że gliwiccy kibice mogą mieć do mnie żal, ale prawda jest taka, że każdy by z takiej propozycji skorzystał. Piłka nożna to pasja, ale też zawód i człowiek chce zarabiać jak najwięcej. Dlatego postawa prezesa tylko utwierdziła mnie w tym, że najlepszym rozwiązaniem będzie transfer. Zrozumiałem to w momencie, gdy - choć nic jeszcze nie było przesądzone - on już pytał, kiedy przyjdzie ze Szczecina te 150 tysięcy euro. Na tym, bym grał dla Piasta zależało tylko trenerom Marcinowi Broszowi i Dariuszowi Dudkowi oraz Bogdanowi Wilkowi, menedżerowi klubu - tłumaczy zawodnik.
żródło: sport.pl
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
hm... a może Pogoń zastrzegła sobie w umowie wypożyczenia - ściągnięcie zawodnika w każdej chwili bez możliwości tłumaczenia powodów swoich decyzji. O ile wiem, takie rozwiązania są praktykowane, tak samo jak zakaz gry danego, wypożyczonego zawodnika w meczu z klubem wypożyczającym...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 06/10/2013 20:28
Po sezonie w cracovii dużo kontraktów nie będzie przedłużanych min. Dawid Nowak(który robi obrońców jak chce) oraz ten szybki Saidi ,Kusiowi (chociaż on już jest dosyć "stary"). Więc nasi włodarze mogli by pomyśleć o zakontraktowaniu któregoś z nich (najlepiej dwóch pierwszych) już w styczniu.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 06/10/2013 23:57
Dziwne te rozważania.Szczególnie te dotyczące Zwolińskiego.Ciekawe po co miałby tu w zimie przychodzić.Lepszy od Robaka nie jest i moim zdaniem od Donalda też nie.Pomijając już aspekt finansowy czyli fakt że na transfery i nowe kontrakty nie ma kasy to przede wszystkim trzeba rozglądać się za zawodnikami na flanki obrony bo tam jest bardzo żle.Wtedy Frączczak może grac i w pomocy i czasem nawet jako drugi napastnik.Najprawdopodobniej jednak będziemy grali tym co mamy.
To Lech, Lechia, Wisła to słabe kluby ? Śląsk to tez słaby klub ? Górnik to pierwszy z lepszych klubów z którymi graliśmy w tym sezonie ? Przestańcie pierdolić głupoty ! Czy jest taki zawodnik który gra cały czas na świetnym poziomie i go utrzymuje cały czas ? Nikomu nie mogą się zdarzyć słabsze mecze ? Kurwa no ludzie
akurat w meczu z Górnikiem widać było jego spokój i rozwagę gdy taki nieudacznik jak Madej robił z nim co chciał
Na jakiej podstawie uważasz, że to nieudacznik? W Bełchatowie ciągnął prawie cała grę i między innymi dlatego Górnik go kupił i w Zabrzu wcale gorzej nie gra. To była kwestia jego dobrej formy, a nie beznadziejności Golli - chociaż trzeba przyznać obiektywnie, że temu drugiemu przydarzył się słabszy mecz.
Trochę lamentowanie na wyrost bo do meczu z Górnikiem para naszych środkowych obrońców Dąbrowski-Golla była wychwalana pod niebiosa przez wszystkich (łącznie z niezależnymi ekspertami), a tu nagle po jednym przegranym meczu zaczyna się wylewanie pomyj. Według mnie Golla pomimo krótkiego stażu na swojej pozycji gra nieźle, a na pewno bardzo perspektywicznie - zjada tak czy siak beznadziejnego Hernaniego i wolę oglądać młodego, walczącego Polaka niż pokracznego zagraniczniaka.
akurat w meczu z Górnikiem widać było jego spokój i rozwagę gdy taki nieudacznik jak Madej robił z nim co chciał
Na jakiej podstawie uważasz, że to nieudacznik? W Bełchatowie ciągnął prawie cała grę i między innymi dlatego Górnik go kupił i w Zabrzu wcale gorzej nie gra. To była kwestia jego dobrej formy, a nie beznadziejności Golli - chociaż trzeba przyznać obiektywnie, że temu drugiemu przydarzył się słabszy mecz.
Trochę lamentowanie na wyrost bo do meczu z Górnikiem para naszych środkowych obrońców Dąbrowski-Golla była wychwalana pod niebiosa przez wszystkich (łącznie z niezależnymi ekspertami), a tu nagle po jednym przegranym meczu zaczyna się wylewanie pomyj. Według mnie Golla pomimo krótkiego stażu na swojej pozycji gra nieźle, a na pewno bardzo perspektywicznie - zjada tak czy siak beznadziejnego Hernaniego i wolę oglądać młodego, walczącego Polaka niż pokracznego zagraniczniaka.
gdyby Madej potrafił grać w piłkę to by dawno go w naszej extraklasie nie było a na zwody, na które przechodził w tym meczu Golle to juniorzy by sie nie nabrali, niestety ale prawda jest taka że często mu się przytrafiają głupie błędy zresztą Dąbrowskiemu też, kilka meczów grają naprawde fajnie a potem zawsze jakies klopsy, obejrzyjcie sobie powtórki to zobaczycie co robią jak Pogoń traci bramki ale i tak są lepsi od Hernaniego
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 07/10/2013 17:04
Akurat Madej jak jest w formie (a przez kilka ostatnich sezonów jest w całkiem dobrej) to całkiem niezły z niego grajek. W sezonie mistrzowskim Śląska grał dobrze, potem sezon później ciągnął gre Bełchatowa, a teraz spisuje się dobrzew Górniku. Solidny ligowy grajek więc nie wiem skąd stwierdzenie, że jest nieudacznikiem...
gdyby Madej potrafił grać w piłkę to by dawno go w naszej extraklasie nie było
Idąc twoim tokiem myślenia to nikt z naszej ekstraklasy nie potrafi grać w piłke bo...gra w ekstraklasie.
Akurat Madej jak jest w formie (a przez kilka ostatnich sezonów jest w całkiem dobrej) to całkiem niezły z niego grajek. W sezonie mistrzowskim Śląska grał dobrze, potem sezon później ciągnął gre Bełchatowa, a teraz spisuje się dobrzew Górniku. Solidny ligowy grajek więc nie wiem skąd stwierdzenie, że jest nieudacznikiem...
gdyby Madej potrafił grać w piłkę to by dawno go w naszej extraklasie nie było
Idąc twoim tokiem myślenia to nikt z naszej ekstraklasy nie potrafi grać w piłke bo...gra w ekstraklasie.
Bo jest za słaby na ligę zagraniczną. A o poziomie naszej e-klapy chyba nie muszę Ci mówić, ale niech świadczą o tym chociażby tegoroczne wyniki w lm i le.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.