A w czym lepsza od naszej jest linia ataku np. Slaska, Lechii , Gornika, Podbeskidzia(jezeli Demjan odejdzie), Wisly, Widzewa, Ruchu czy cracovii ?
Skad wiem , ze Szubert sie nie nadaje ? Bo staram sie sledzic rozgrywki tej ligi.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 15:35
Trochę szkoda Nolla... w mojej opinii w przekroju sezonu najlepszy z obrońców. Tak jak pisał Marudnicki jeśli nie chciał kokosów i zgodziłby się na kontrakt na rok z dodatkowymi zapisami o ilości występów to zdecydowanie powinien zostać. No ale tego czy i jak negocjowano i jaki jest ostateczny powód nieprzedłużania kontraktu się niestety nie dowiemy.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 16:27
Noll pod warunkiem że grał na stoperze, a nie na boku obrony , był głównym filarem tej formacji. Sto razy pewniejszy niż Hernani i Dąbrowski.
Szkoda że się go pozbywają. Jeżeli szukają oszczędności to powinni pożegnać Hernaniego a Nolla zostawić.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 19:57
Zauważyłem, że bardzo dużo osób tęskni za Hrymowiczem. Oczywiście nic do chłopa nie mam, a jego gol w Zabrzu był po prostu fenomenalny. Jednak pamiętam, że przed odejściem z Pogoni miał bardzo słaby okres. Grał niepewnie, popełniał dużo błędów. Później też nigdzie nie zagrzał miejsca na dłużej w pierwszym składzie. Co do Nolla to sądzę, że to dobre posunięcie. Emil młodszy już nie będzie, a znowu jakimś wielkim zbawcą naszej słabiutkiej defensywy nie był. Fakt był solidny, ale nic ponadto. Czas dać szanse komuś innemu, młodszemu. Zostaliśmy z jednym poważnym stoperem w tej chwili. Bo ani Hernani nie gwarantuje nawet przyzwoitego poziomu, ani na tę chwilę Tadrowski. Potrzebujemy na środek obrony jeszcze dwóch niezłych piłkarzy. Z tym, że przy obecnych cięciach w budżecie ciężko pewnie będzie o jednego.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 22:02
Noll przede wszystkim potrafił umiejętnie wyprowadzić piłkę w drugą linię,
jego podania miały sens, nie wypierdalał piłek na pałę, ale w kryciu bywało gorzej,
ostatnią rundę miał bardzo dobrą, ale po przedłużeniu kontraktu znów mógłby poszybować z formą w dół, jak Aka, czy Petasz...
Nie wiem czy Chałas i Donald są lepsi lub gorsi od napastników z powyższych drużyn ale na papierze wygląda to bardzo słabo. A w to że gloryfikowana tutaj zdolna szczecińska młodzież odmieni oblicze ataku Pogoni ciężko mi uwierzyć.
Jak udało nam się dowiedzieć od osób związanych z sosnowieckim klubem, Dawid Kudła przejdzie do Pogoni Szczecin na zasadzie transferu definitywnego.
Kudła urodził się 21 marca 1992 roku w Rudzie Śląskiej. Jest wychowankiem MSPN Górnik Zabrze. Występował także w Cypryjskim AS Dynamo Pervolion. Ostatni sezon spędził w Zagłębiu Sosnowiec gdzie zaliczył 29 spotkań w których wpuścił 21 bramek.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 19/06/2013 18:42
Na urlopach wciąż przebywają zawodnicy, którzy ostatnio występowali w młodzieżowych i juniorskich reprezentacjach (Julien Tadrowski, Radosław Wiśniewski, Mateusz Lewandowski oraz Kamil Zieliński). Do treningów wrócą pod koniec tego sezonu.
Pod koniec sezonu? tak długi odpoczynek, to może już niech rundę mają z głowy.Chyba jakaś literówka,bo nie możliwe,że tak długo odpoczywali po "przemęczeniu" a poza tym nie zaczął się jeszcze sezon.
Pogońonline.pl- Zabrakło Radosława Wiśniewskiego, Juliena Tadrowskiego, Mateusza Wiśniewskiego i Kamila Zielińskiego, którzy po urlopach dołączą w tym tygodniu do zespołu. Nieobecny był także Norbert Neumann, który będzie trenował z rezerwami.
Inaczej brzmi. To chyba ostatnie dni Neumanna. A Brazylijczyka zaprosił Edek
Ostatnio edytowany przez: KAM, 19 czerwca 2013, 20:23 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.