Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 11:55
Zainteresowania wg Głosu
W kręgu zainteresowań Pogoni jest kilku młodych graczy:
- Sebastian Zalepa (Flota Świnoujście)
- Patryk Fryc (Flota Świnoujście)
- Michal Pesković (poprzednio Ruch Chorzów)
- Łukasz Krymowski (Kotwica Kołobrzeg)
- Dawid Ambroziak (Bytovia Bytów)
- Dominik Wejerowski (MKS Oława)
Zainteresowania wg Głosu
W kręgu zainteresowań Pogoni jest kilku młodych graczy:
- Sebastian Zalepa (Flota Świnoujście)
- Patryk Fryc (Flota Świnoujście)
- Michal Pesković (poprzednio Ruch Chorzów)
- Łukasz Krymowski (Kotwica Kołobrzeg)
- Dawid Ambroziak (Bytovia Bytów)
- Dominik Wejerowski (MKS Oława)
P.S. Bąk jest już w Szczecinie
Za wyjatkiem Peskovica byłby ktoś w stanie powiedzieć coś więcej o kimkolwiek z powyższej listy ? Mam nadzieje że na tych anonimowych piłkarzach nie kończy się krąg zainteresowań Pogoni, o ile mamy jakiś ambitniejszy cel niż desperacka walka o utrzymanie w lidze.
Pogoń zdecydowała się nie przedłużać wygasającego 30 czerwca kontraktu z Emilem Nollem. Obrońca reprezentował szczeciński klub przez dwa ostatnie sezony.
W zakończonych rozgrywkach Ekstraklasy wystąpił w 21 spotkaniach i strzelił jednego gola.
Szkoda, bo pomimo kiepskich początków chłop się ogarnął i był filarem naszej obrony. Emil Noll alez alez!
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
Pogoń zdecydowała się nie przedłużać wygasającego 30 czerwca kontraktu z Emilem Nollem. Obrońca reprezentował szczeciński klub przez dwa ostatnie sezony.
W zakończonych rozgrywkach Ekstraklasy wystąpił w 21 spotkaniach i strzelił jednego gola.
Szkoda, bo pomimo kiepskich początków chłop się ogarnął i był filarem naszej obrony. Emil Noll alez alez!
Tez nie wierze ze to pisze ale przy Hernanim w Ex to Noll to profesor byl. Pierwszy ruch prezesow ktory mi sie nie podoba. A np Fabiniak zostaje nie wiem po co??!!!
Wygląda na to że albo liczą że Wdowczyk dokona cudów (w zimie bo teraz to nie ma czasu) i będziemy najlepiej przygotowanym fizycznie i mentalnie zespołem w lidze co pozwoli na...
Właśnie na co?
Wg. mnie piłkarsko zespół po odejściu Nolla jeszcze straci.Myśle że to proba brania przykładu z Podbeskidzia i Belchatowa a w zasadzie rundy wiosennej w myśl zasady że nawet bez nazwisk wystarczy biegać oraz walczyć i ligę mozna zwojować.
Jeśli nie uda się wycisnąć fizycznie i wolincjonalnie z tej ekipy ponad 100% to pierwsza 8-mka jest po za zasięgiem(coś Smolny wspominał o takim celu na ten sezon) i raczej będziemy jednym z głównych kandydatów do spadku.
Należy liczyć że bieda w Ruchu,Widzewie i jeszcze gdzieś pozwoli na zachowanie szans w nowej dogrywce.
Ostatnio edytowany przez: EPSON, 18 czerwca 2013, 13:28 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 13:43
Dawno nie włączałem się w dyskusje na temat wzmocnień bo uważałem że to sprawa "zarządu" ale w tym momencie muszę się wtrącić : Emil Nool na wiosnę był według mnie wyróżniającym się piłkarzem Pogoni (chociaż w I lidze jechałem po nim jak po burym koniu co się przyznaje do tego ) To niestety ZŁY ruch włodarzy Pogoni
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 13:58
zwróćcie też uwagę na jego wiek, chłop ma już 35 lat i za 2 lata pewnie byłby już tym Emilem z 1 ligi. Moim zdaniem lepiej jest powoli wprowadzać młodszego i tańszego zawodnika. Tak samo wolałbym żeby Edi już tylko pomagał rozwinąć się technicznie młodym pomocnikom a gre w ekstraklasie już sobie odpuścić.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 13:59
O tym że Noll nie zagra już w Pogoni Szczecin zadecydował jego wiek jak i kasa którą zarabiał a przecież gość za przysłowiową miskę ryżu nie grał. Ale skoro zarząd zadecydował że Emil nie będzie już zawodnikiem Dumy Pomorza to myślę że podobnie powinien postąpić z Fabiniakiem któremu również kończy się kontrakt 30.06.2013 r.
Widzę że pojawiła się informacja że Flis jest na testach , chłopak z regionu więc można mu się przyjrzeć w dodatku nie jest jeszcze wiekowy jak to bywało z transferami wcześniej. Jeżeli Pogoń zmienia politykę transferową że będzie stawiać w większym stopniu na młodzież to ja bym skłaniał się aby sztab szkoleniowy przyjrzał się dokładniej najlepszemu obecnie strzelcowi 3 ligi a mianowicie Michałowi Szubertowi.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 14:04
Myslisz, ze nie przygladali sie Szubertowi ? To nie jest zawodnik na ekstraklase i chyba potwierdzi to kazdy kto mial okazje go widziec. Zreszta akurat w tej grupie 3 ligi musza miec dobre rozeznanie. Rezerwy, Chemik, jak ktos wpadnie w oko to mozna podjechac jeszcze do Gryfina czy Stargard (lub nawet kawalek dalej) obejrzec zawodnika .
Ostatnio edytowany przez: goral1982, 18 czerwca 2013, 14:17 [2 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 14:50
goral1982 a na jakiej podstawie wnioskujesz że Szubert nie nadaje się do Pogoni skoro nawet nie dostał szansy na testy? Chłopak w 26 meczach strzelił 20 goli więc według mnie nie jest jakimś zwykłym ogórkiem i chociaż powinien dostać szansę na testy. Ja nie widzę żadnego problemu aby chłopaka zakontraktować w Pogoni , jak się nie sprawdzi to zawsze może grać w 3-ligowych rezerwach jak grał do tej pory w Dębie Dębno.
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 18 czerwca 2013, 15:25 [3 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 18/06/2013 15:04
Z racji na wiek Nolla moim zdaniem wchodził w grę jedynie roczny kontrakt uzależniający pensję od ilości występów - tylko na takich warunkach widziałbym go dalej w zespole. Wdowczyk widział jak stabilnie on gra, więc moim zdaniem nieprzedłużenie umowy to kwestia zbyt dużego kosztu w przełożeniu na jakość.
Co do Fabiniaka - mam wrażenie, że gdzieś czytałem wypowiedź Smolnego, że kontrakt z Fabiniakiem kończy się tego lata i nie będą umowy przedłużać.
goral1982 a na jakiej podstawie wnioskujesz że Szubert nie nadaje się do Pogoni skoro nawet nie dostał szansy na testy? Chłopak w 26 meczach strzelił 20 goli więc według mnie nie jest jakimś zwykłym ogórkiem i chociaż powinien dostać szansę na testy. Ja nie widzę żadnego problemu aby chłopaka zakontraktować w Pogoni , jak się nie sprawdzi to zawsze może grać w 3-ligowych rezerwach jak grał do tej pory w Dębie Dębno.
Na poziomie rezerw mamy już Zwolińskiego , Zielińskiego , Neumanna i Djousse o ile nie weźmie się w garść. Widać że polityka transferowa Pogoni prowadzona jest na zasadzie jak najmniejszych kosztów, mam nadzieje że ściągną napastnika który chociaż będzie wywierał presję na Chałasie. Póki co co mamy najsłabsza linię ataku w lidze no ale okienko transferowe nadal trwa.
Szkoda Nolla , miał za sobą udany sezon jednak to 35 letni zawodnik szukający emerytalnej stabilizacji dlatego tez nie wydaje mi się by chciał podpisac kontrakt jednoroczny (jeżeli tak to za większą kasę) a na dwa lata kontraktowanie 35 latka jest bezsensu. Niemniej dziękujemy za równą formę.
A widziałeś go w akcji? O jego talencie świadczy też zerowe zainteresowanie klubów z ekstraklasy.
Jeśli by coś potrafił na pewno dostałby zaproszenie na testy. Zresztą raz go już sprawdzaliśmy i nic z tego nie wyszło.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.