Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 31/05/2013 08:58
Wypierdzielić na zbity pysk kopaczy co zarabiają grube tysiące tu cytat: Tymczasem nie bez kozery jeden z zawodników Pogoni ma ksywę "milioner". Piłkarz inkasuje miesięcznie 51 tysięcy zł. Drugi i trzeci w kolejności zarabiają 47 i 45 tys. Najmłodsi w pierwszej drużynie dostają 6-10 tysięcy.
SMOLNY TY DEBILU , WYPIERDZIELAJ Z POGONI JAK NAJDALEJ BO JESTEŚ ŻAŁOSNYM DYREKTOREM SPORTOWYM !!!
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 31 maja 2013, 10:12 [1 raz(y)]
Czyli nie będzie żadnych wzmocnień tak wynika z zapewnień dla PZPN w dokumentach licencyjnych.
Skąd ta informacja?
Jesli to prawda to ja się nie dziwie ze miasto nie chce nic dać.Jak dotąd nie chciało mi się wierzyć że nasz dyr.może być takim baranem bo wygląda na inteligentnego gościa.Za takie kontrakty to można wziaść cały Widzew i wyrwać z Ruchu kilku fajnych grajków.
Czyli nie będzie żadnych wzmocnień tak wynika z zapewnień dla PZPN w dokumentach licencyjnych.
Skąd ta informacja?
Jesli to prawda to ja się nie dziwie ze miasto nie chce nic dać.Jak dotąd nie chciało mi się wierzyć że nasz dyr.może być takim baranem bo wygląda na inteligentnego gościa.Za takie kontrakty to można wziaść cały Widzew i wyrwać z Ruchu kilku fajnych grajków.
Z Głosu Szczecińskiego, który opiera się na materiałach z Przyszłej Informacji Finansowej (składany przez kluby do PZPN), w którym to Pogoń miała zadeklarować niezatrudnianie nowych zawodników, poza wychowankami.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 01/06/2013 08:22
Nie wiem, czy to ma jakiś związek...
ale wydaje mi się, że ten Informator dotyczy drużyny grającej w Ekstraklasie i jest wymogiem. Nie obejmuje natomiast rezerw klubu. Mechanizm może być prosty. Klub oficjalnie kontraktuje zawodnika do rezerw, by po jakimś czasie ubiegać się o uprawnienie do gry takiego zawodnika w pierwszej drużynie.
Jeden przykład w tym zakresie w naszej drużynie już jest.
Nie wiem, czy to ma jakiś związek...
ale wydaje mi się, że ten Informator dotyczy drużyny grającej w Ekstraklasie i jest wymogiem. Nie obejmuje natomiast rezerw klubu. Mechanizm może być prosty. Klub oficjalnie kontraktuje zawodnika do rezerw, by po jakimś czasie ubiegać się o uprawnienie do gry takiego zawodnika w pierwszej drużynie.
Jeden przykład w tym zakresie w naszej drużynie już jest.
Czyli zakładasz, że klub ukrywa środki na transfery przed PZPN skoro wpisuje tam już jeszcze nie zaklepaną pożyczkę z miasta? Nie sądzę.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 01/06/2013 12:25
Tez odnosze wrazenie ze kasa klubowa swieci pustkami a prezesi pomalu sprowadzaja nas na dno.Nikt o tym oficialnie nie mowi ale sadze ze tak jest.Dlatego czym predzej trzeba pozbyc sie przeplaconego zlomu typu Kolendowicz,Hernani,Budka.Ale jak wszyscy wiemy jest to malo realne wiec jestesmy w czarnej dupie,gleboko.A o transferach to raczej mozemy zapomniec:/Obym sie mylil.
Nie no bez jakiś w miarę poważnych transferów to Pogoń czeka jeszcze bardziej dramatyczna walka o utrzymanie niż w tym sezonie , bo nawet utarło się takie powiedzenie że dla beniaminków najgorszy jest drugi sezon po awansie.
Wszyscy to wiemy, ale niestety co już pisałem w innym temacie na poważne transfery nie mamy co liczyć. W związku ze słabym stanem finansów nie stać Pogoni na rozwiązywanie kontraktów z większością zawodników, a skoro trzeba im będzie wciąż płacić to nie sądzę, żeby znalazły się środki na kolejnych i to poważnych. W prognozie finansowej sporządzanej dla PZPN już się zarzekali, że żadnych transferów nie będzie chyba, że za dodatkowe pieniądze od sponsorów. No i poza tym już napastnika mamy zakupionego więc o większych zmianach kadrowych możemy zapomnieć. Cała nadzieja w tym, że Wdowczyk coś z nich wyciśnie przez przerwę letnią.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 13/14 - 01/06/2013 15:38
Ja jednak wrocilbym do tematu sposobu decydowania o transferach w Pogoni. Jezeliby udaloby sie uciulac kase na jakies transfery to moze warto byloby pojsc sladem Legii i zrobic komisje transferowa, ktora skladalby sie z trzech trenerow (Wdowczyk, Stolarczyk, Peskovic) albo tylko z jednego pierwszego trenera, dyrektora sportowego i prezesa. Moze gdyby Prezes Mroczek poprzebywal troche w towarzystwie Wdowczyka to obdarzylby go wiekszym zaufaniem niz poprzednich trenerow?
Ja jednak wrocilbym do tematu sposobu decydowania o transferach w Pogoni. Jezeliby udaloby sie uciulac kase na jakies transfery to moze warto byloby pojsc sladem Legii i zrobic komisje transferowa, ktora skladalby sie z trzech trenerow (Wdowczyk, Stolarczyk, Peskovic) albo tylko z jednego pierwszego trenera, dyrektora sportowego i prezesa. Moze gdyby Prezes Mroczek poprzebywal troche w towarzystwie Wdowczyka to obdarzylby go wiekszym zaufaniem niz poprzednich trenerow?
Komisje można robic, ale co z tego jak menagier Smolny zrobi co będzie chciał i ściągnie kaleke z Afryki.
Był podstawowym zawodnikiem u Ojrzyńskiego, zbierał dobre recenzje, w Koronie nauczyli go walki no i pewnie wcale tam tak dużo nie zarabiał. Możnaby wywalić milionera i dogadać się z Kijanskasem
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.