Czy ty wierzysz, że piłkarze, którzy grają lepszym zespole, dostają dużo kasy, i ocierają się o kadrę Polski, chcieliby przyjść do Pogoni, w której nigdy nic nie wiadomo ;/ Pomyśl...
Pieprzonego gwiazdora nie chce w Pogoni. Burkhardt jest chimeryczny, a wiosne mial wrecz tragiczna. Kto wie, moze gral gorzej niz Kazek. Darujmy sobie "kuchenki".
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Racja, przecież nawet Legia bierze wyróżniających piłkarzy z 2 ligi, jakim cudem Pogoń by miała kupić Burkharda skoro przegrywamy rywalizacje o piłkarzy 3 ligowych i sprowadzamy brazylijczyków z tamtejszej okręgówy
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 01/07/2005 15:45
Zwolnienie Kaspraka to zła decyzja. Jest młody, perspektywiczny, niektóre mecze nawet mu wychodziły. W chwili obecnej wolę Kaspraka od Kowala, ten drugi póki co nic nie pokazał. Faktem, jest też to, że nie miał dużo szans.
Panowie , moga i byc dziadki z brazylii , ale wazne , zeby bylo najwazniejsze - FINEZJA.
Ktora Pogon wolicie - Pogon Panika , czy Pogon Pietrzaka
Odpowiedz chyba jasna
A dlaczego - bo za Pietrzaka jest FINEZJA
No ja np wole Pogoń Panika niz Pietrzaka bo nie watpie w to zeby Panik nie pokonal rezerw odry i Fc Tiligul Tira Tiraspol a dla mnie w pilce najwazniejsza jest taktyka i finezja a nie strzelanie bez sensownych bramek lub bramek z karnych, samymi gwiazdami sie nic nie osoiagnie gwiazdy trzeba posutaiwac i one musza grac, a teraz chyba wszyscy sie zgodza ze Panik zrobil dusze postepy i jest lepszym terenerm od Pietrzaka
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 01/07/2005 17:19
To że Liczka będzie terenerem wczesniej czy później to raczej pewne... a ja życzył bym sobie ... kto kolwiek będzie trenerem Pogoni, żeby nim był przez dłuższy czas. I żeby poukładał drużyne pokolei od obrony do ataku... żeby miał na to czas, bo zmienianie Kaspreczaków, Benitezów czy Luxemburgów co trzy miesiące nic nie da bo nawet oni nic by nie zrobili w takim czasie... tym bardziej że puki co rotacja w drużynie jest duża - choć nie mam wątpliwości że to jest potrzebne bo jeszcze dwa lata temu była to pół zbieranina.
Zwolnienie Kaspraka to zła decyzja. Jest młody, perspektywiczny, niektóre mecze nawet mu wychodziły. W chwili obecnej wolę Kaspraka od Kowala, ten drugi póki co nic nie pokazał. Faktem, jest też to, że nie miał dużo szans.
przecież Kowal i Kasprak to dwie różne pozycje, więc nie da się ich porównywać...A tak wogóle, nie przedłużyli kontraktu z Kasprakiem, bo pewnie mają innego (lepszego) kandydata na tą pozycje...
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
przecież Kowal i Kasprak to dwie różne pozycje, więc nie da się ich porównywać...A tak wogóle, nie przedłużyli kontraktu z Kasprakiem, bo pewnie mają innego (lepszego) kandydata na tą pozycje...
Co do jednego się zgadzam. Jest tak że chwilowo Pogoń nie ma prawie ławki rezerwowych i jestem pewnie że szykuje się spora grupa nowych zawodników do grania... i tak jak mówisz oby byli lepsi ... choć ci co odeszli wcele nie byli wspaniali nie zchwycali... no czasmi Kasprak grał coś.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 01/07/2005 19:20
Informacja z oficjalnej - "Na dzisiejszym zebraniu Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej zniesione zostały limity, dotyczące gry obcokrajowców w pierwszym składzie danej drużyny. Dotychczas zespół mógł zgłosić do rozgrywek 5 zawodników spoza Unii Europejskiej.
Jedynym wymogiem jest to, że w składzie drużyny zgłoszonej do rozgrywek kolejnego sezonu musi być przynajmniej 8 Polaków.
Polska jest pierwszym krajem, który skorzystał z tej możliwości. Prawdopodobnie w sezonie 2006/2007 przepis ten zostanie wprowadzony obligatoryjnie."
A teraz niech jakiś mądry mi wytłumaczy jak to się stało że w rundzie jesiennej grali Julcimar, Mauro da Silva, Rodrigo, Milar, Sivera, Batata i Guliano?? - to razem 7. A na wiosne Milar, Julcimar, Edi, Poledica, Batata, Adriano? - razem 6.
Informacja z oficjalnej - "Na dzisiejszym zebraniu Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej zniesione zostały limity, dotyczące gry obcokrajowców w pierwszym składzie danej drużyny. Dotychczas zespół mógł zgłosić do rozgrywek 5 zawodników spoza Unii Europejskiej.
Jedynym wymogiem jest to, że w składzie drużyny zgłoszonej do rozgrywek kolejnego sezonu musi być przynajmniej 8 Polaków.
Polska jest pierwszym krajem, który skorzystał z tej możliwości. Prawdopodobnie w sezonie 2006/2007 przepis ten zostanie wprowadzony obligatoryjnie."
A teraz niech jakiś mądry mi wytłumaczy jak to się stało że w rundzie jesiennej grali Julcimar, Mauro da Silva, Rodrigo, Milar, Sivera, Batata i Guliano?? - to razem 7. A na wiosne Milar, Julcimar, Edi, Poledica, Batata, Adriano? - razem 6.
Chyba o czymś nie wiem...
Bo tu chodzi o wyjsciowy sklad meczowy a nie ilosc obcokrajowcow w druzynie.
Wódka jest bogiem,faja nałogiem,życie zabawą a piłka nożna podstawą !!
co do zwiększenia ilości obco krajowców to nawet dobrze bo szczerze musze powiedzieć ,że Polska jako kraj ma słabe warunki do rozwijania młodzieży wiem o tym bo sam mam 15 lat i próbowałem grać w jakis tam arkoniach ale co mialem z prawobrzeza grzac na sam koneic szczecina aby na 15:00 zdazyc na trening i jeszcze z 3 lekcje ominąć a na prowobrzezu po za kusami i innymi gownami to nic nie ma
a jak sie jedzie do Niemiec to co wiekszej wsi widzi sie boisko trawiaste wymiarowe ,zadbane
w brazyli nie wiem jak jest z tymi boiskami ale z tego co wiem to oni kochają futbol ,więc pewnie ładnie kreują młodzież , zręsztą u nas o Polskie obywatelstwo to nawet latwo np. OLisadebe
no oczywscie niechce aby w w Pogoni czy w ogóle w poslce gdzie s jako cała drużyna grali jacys mongołowie jeszcze w dodatu tacuy jak ten rosyjski strongmen ninmulitulis czy jakos tal
spodobałmi sie Żuk z Uniet lime (bardzo zworotny ,kojazy misie jakos z trenerem)
(drem team plazowe rozgrywki ostanio byly nadawane o 2:00 w nocy )
Ostatnio edytowany przez: adrian007i, 1 lipca 2005, 19:44 [1 raz(y)]
No i może to jest wyjaśnienie rozwiązania kontraktu z Kasprakiem... zakłając że wszyscy są zdrowi to w pierwszym składzie + ławka mogą być Pescovic, Julcimar, Batata, Edi, Milar, Divecky, to już 6 zostaje 10 wolnych miejsc osiem dla Polaków i dwa.... pewnie dla Brazylijczyków. A w tych przepisach (UEFA) o ile dobrze pamiętam jest jeszcze mowa o dwóch lub trzech wychowankach - Kowal, Celeban... i jak by nie liczyć zabraknie miejsca dla Masternaka.
Hm... to troche wróżenie z fusów, ale to może w pełni wyjaśniać posunięcia kadrowe i należy się spodziewać 2-3 Brazyllijczyków, a w rundzie jesiennej starania Julcimara i Bataty o obywatelstwo polskie - oboje są w Polsce od około 9 lat więć nie powinni mieć problemów.
O to mi chodziło ... dzięki. Faktycznie głupie pytanie... nie zczaiłem tekstu.
No i może to jest wyjaśnienie rozwiązania kontraktu z Kasprakiem... zakłając że wszyscy są zdrowi to w pierwszym składzie + ławka mogą być Pescovic, Julcimar, Batata, Edi, Milar, Divecky, to już 6 zostaje 10 wolnych miejsc osiem dla Polaków i dwa.... pewnie dla Brazylijczyków. A w tych przepisach (UEFA) o ile dobrze pamiętam jest jeszcze mowa o dwóch lub trzech wychowankach - Kowal, Celeban... i jak by nie liczyć zabraknie miejsca dla Masternaka.
Hm... to troche wróżenie z fusów, ale to może w pełni wyjaśniać posunięcia kadrowe i należy się spodziewać 2-3 Brazyllijczyków, a w rundzie jesiennej starania Julcimara i Bataty o obywatelstwo polskie - oboje są w Polsce od około 9 lat więć nie powinni mieć problemów.
hmm... z tego co tu widze to nie ma czegos takiego jak 8 obcokrajawcow w pierwszym skladzie moze ich byc i 11 ale do rozgrywek do pzpn musi byc zgloszonych przynajmiej 8 polakow nizej jest cytat z oficjalki.
Ostatnio edytowany przez: proX, 1 lipca 2005, 21:28 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.