dzisiaj jak oglądałem po Wiadomościach sport, był materiał o ŁKSie i tam sprawy licencyjne.. w materiale było widać w siedzibie PZPNu (chyba) Adamskiego, Hajte, Kłosa i właśnie jeśli mnie wzrok nie mylił Drumlaka (widać go było z tyłu)
Piłkarze Łódzkiego Klubu Sportowego w ostatnim meczu sparingowym przed nowym sezonem, ulegli w Gliwicach drużynie Piasta 2:1. Honorową bramkę dla Łodzian zdobył Rafał Kujawa.
ŁKS: Bogusław Wyparło (46, Jakub Skrzypiec) - Georgas Freidgeimas (46, Nerijus Radzius), Tomasz Hajto, Marcin Adamski, Wojciech Mordzakowski (46, Adrian Świątek) - Tomasz Ostalczyk, Robert Łakomy (46, Artur Gieraga), Piotr Świerczewski (61, Szymon Salski), Dejan Ognjanović, Piotr Klepczarek - Rafał Kujawa.
źródło: http://www.lkslodz.pl/
A tak na marginesie to 2 bramki wczoraj dla Zawiszy strzelił Lilo (!) i Bydgoszczanie wygrali ostatecznie z Rakowem 2:1.
Ostatnio edytowany przez: grzesiek, 26 lipca 2009, 13:09 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 28/07/2009 20:54
Damian Sieniawski będzie testowany przez Górnika Zabrze - to info z 90minut.pl O ile dobrze pamiętam wcześniej był przymierzany do GKS Tychy a te dwa kluby dzieli przepaść. Ciekawe czy go wezmą... No chyba, że oczaruje działaczy swoimi dryblingami, w sumie w przerwie zimowej w sparingach nieźle się spisywał. W lidze się pogubił i jak dla mnie to nie da rady;]
Piotr Petasz może być postrachem ligowych bramkarzy - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
W Polsce niema drugiego piłkarza na ligowym poziomie, który miałby tak silne uderzenie. Jeżeli tylko Piotrek będzie w stanie utrzymać nerwy na wodzy, będziemy mieć z niego wielki pożytek - przekonuje dyrektor sportowy Pogoni Robert Dymkowski.
Piotr Petasz porównywany jest przez szczecińskich kibiców do byłego Portowca Przemysława Kaźmierczaka. Ma podobną do niego sylwetkę, a bramki zdobywa strzałami z głębokiego dystansu.
Próbkę swoich możliwości zaprezentował w sparingu z FC Magdeburg, kiedy strzałem z ponad 25 metrów nie dał szans bramkarzowi. Piłka tuż przed nim nabrała dodatkowej rotacji, zupełnie go dezorientując. Takich bramek w drugiej lidze Petasz strzelił dużo więcej. Do Pogoni trafił zimą i wiosną pięć razy pokonał bramkarzy strzałami z dystansu. Jego gole w meczu z Lechią Zielona Góra praktycznie zadecydowały o awansie.
Rok temu w meczu z Polonią Warszawa zdobył dla Piasta Gliwice bramkę również dającą swojej drużynie awans, z tym że do ekstraklasy. - Piłka po strzale Andraszaka odbiła się od słupka i wyleciała na przedpole. Byłem w pełnym biegu i uderzyłem z ponad 30 metrów. Piłka poszła jak po sznurku i omal nie rozerwała siatki. Mówią, że mam dynamit w nodze - śmieje się Petasz, który w ekstraklasie nie zdołał jednak zadebiutować.
Coś mi mówi, że niedługo zaczną się nim interesować kluby z Ekstraklasy.
Kupiłem PS i tam w dokończeniu wywiadu m.in.
-Mam nadzieję, że jednak doczekam się debiutu w ekstraklasie, oczywiście z Pogonią - deklaruje Petasz
Ostatnio edytowany przez: eF^, 31 lipca 2009, 12:34 [1 raz(y)]
Piotr Petasz może być postrachem ligowych bramkarzy - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
W Polsce niema drugiego piłkarza na ligowym poziomie, który miałby tak silne uderzenie. Jeżeli tylko Piotrek będzie w stanie utrzymać nerwy na wodzy, będziemy mieć z niego wielki pożytek - przekonuje dyrektor sportowy Pogoni Robert Dymkowski.
Piotr Petasz porównywany jest przez szczecińskich kibiców do byłego Portowca Przemysława Kaźmierczaka. Ma podobną do niego sylwetkę, a bramki zdobywa strzałami z głębokiego dystansu.
Próbkę swoich możliwości zaprezentował w sparingu z FC Magdeburg, kiedy strzałem z ponad 25 metrów nie dał szans bramkarzowi. Piłka tuż przed nim nabrała dodatkowej rotacji, zupełnie go dezorientując. Takich bramek w drugiej lidze Petasz strzelił dużo więcej. Do Pogoni trafił zimą i wiosną pięć razy pokonał bramkarzy strzałami z dystansu. Jego gole w meczu z Lechią Zielona Góra praktycznie zadecydowały o awansie.
Rok temu w meczu z Polonią Warszawa zdobył dla Piasta Gliwice bramkę również dającą swojej drużynie awans, z tym że do ekstraklasy. - Piłka po strzale Andraszaka odbiła się od słupka i wyleciała na przedpole. Byłem w pełnym biegu i uderzyłem z ponad 30 metrów. Piłka poszła jak po sznurku i omal nie rozerwała siatki. Mówią, że mam dynamit w nodze - śmieje się Petasz, który w ekstraklasie nie zdołał jednak zadebiutować.
Coś mi mówi, że niedługo zaczną się nim interesować kluby z Ekstraklasy.
Tylko te jego żółte kartki stanowią problem. Talent i nogę to on ma, ale przez te nerwy może często pauzować.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Tylko te jego żółte kartki stanowią problem. Talent i nogę to on ma, ale przez te nerwy może często pauzować.
Petasz musi poprawić nie tylko celność uderzenia, ale także zachowanie na boisku. -Lubi dyskutować z sędzią, nawet gdy ten jest ... Niemcem i nic nie rozumie. Kary finansowe nie pomagają - mówi Dymkowski. (...) -Obiecuję, że w lidze będę się bardziej pilnował - zapewnia Petasz.
No to prawda. Nawet w pierwszym sparingu bylo to widoczne. Niepotrzebne klotnie z innymi pilkarzami, zaczepki. Po co to? Juz lepiej zeby w czasie akcji pierdolnal w goscia z calej sily, kartki nie bedzie a i respektu przybedzie
z drugiej strony takiego walczaka- cwaniaka też potrzeba
No to prawda. Nawet w pierwszym sparingu bylo to widoczne. Niepotrzebne klotnie z innymi pilkarzami, zaczepki. Po co to? Juz lepiej zeby w czasie akcji pierdolnal w goscia z calej sily, kartki nie bedzie a i respektu przybedzie
z drugiej strony takiego walczaka- cwaniaka też potrzeba
Oczywiscie chodzilo mi o strzal lewa noga, taki jak np.z Zagniem, tyle ze prosto w banke
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 31/07/2009 20:40
Wracając jeszcze do "plotek" na temat powrotu żyda do Szczecina.
Dzisiaj na tvn 24 jakoś koło 13-14 była konferencja prasowa ŁKS i Widzewa w sprawie ich degradacji i Drumlak jako pierwszy z ŁKSu zabierał głos w tej sprawie, więc na szczęście widok tego człowieczka w barwach Pogoni raczej nam już nie grozi.
Dzisiaj na tvn 24 jakoś koło 13-14 była konferencja prasowa ŁKS i Widzewa w sprawie ich degradacji i Drumlak jako pierwszy z ŁKSu zabierał głos w tej sprawie, więc na szczęście widok tego człowieczka w barwach Pogoni raczej nam już nie grozi.
I całe szczęście..Nie zmienia to jednak faktu że mamy wakat na tej pozycji..Ciekawe czy ktoś jeszcze nas zasili..?
I całe szczęście..Nie zmienia to jednak faktu że mamy wakat na tej pozycji..Ciekawe czy ktoś jeszcze nas zasili..?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.