Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 16/17 - 22/11/2016 14:28
Zatrzymanie Matrasa będzie cholernie ciężkie podobno w grze o niego kluby 2 Bundesligi i chyba ligi holenderskiej a i pewnie czołowe kluby naszej ligi ostrzą sobie na niego zęby. Ja mam nadzieję , że Zarząd z Panem Prezesem Mroczkiem staną na głowie i postarają się zatrzymać Matrixa nawet kosztem zimowych transferów.
A może by tak na płocie na młynie wywiesić transparent odnośnie tego żeby Matras przedłużył kontrakt? Bo tak naprawdę to my nie wiemy czy Mateusz nie chce przedłużyć kontraktu z Pogonią czy menadżer za cholerę chce go wytransferować aby zarobić na transferze?
Z Rudolem wszystko na dobrej drodze i raczej nie powinno byc tu problemow. Gorzej wyglada sytuacja z Matrasem, ma oferty z Holandii i 2. Bundesligi, do tego jego aktualna forma i liczby jakie notuje, powoduje ze raczej bedzie naprawde trudno go zatrzymac... Bardzo mozliwe, ze powtorzy sioe wariant jak z W.Golla , ze dogra kolejna runde do konca umowy i odejdzei za free, choc gdyby juz tak mialo byc, to chyba mimo wszystko wolalbym zeby odszedl juz zima - chociaz klub by cokolwiek zarobil na nim.
A ja wręcz przeciwnie. W obecnej sytuacji kontraktowej przy transferze zimą nie dostaną za niego więcej niż 150-200 tys Euro, a do walki o PP wydaje się być niezbędny.
Z Rudolem wszystko na dobrej drodze i raczej nie powinno byc tu problemow. Gorzej wyglada sytuacja z Matrasem, ma oferty z Holandii i 2. Bundesligi, do tego jego aktualna forma i liczby jakie notuje, powoduje ze raczej bedzie naprawde trudno go zatrzymac... Bardzo mozliwe, ze powtorzy sioe wariant jak z W.Golla , ze dogra kolejna runde do konca umowy i odejdzei za free, choc gdyby juz tak mialo byc, to chyba mimo wszystko wolalbym zeby odszedl juz zima - chociaz klub by cokolwiek zarobil na nim.
Bezwzględnie Matras musi zostać do czerwca. Potencjalne zyski z tego gdzie możemy dzięki niemu zajść przewyższają te drobniaki które by ktoś dał za niego zimą. Trudno się dziwić facetowi jeżeli jest tak jak piszecie - ostatnia szansa dla niego żeby pograć na zachodzie i zarobić grube kwoty. Patrząc na Gollę to w takiej Holandii czy innej podobnej lidze może jeszcze pokopać parę ładnych lat na niezłym poziomie.
Dramatu nie będzie - przy ewentualnym odejściu, bo jest Drygas i Piotrowski, niemniej jednak gdy odejdzie (?) Aka trzeba by pozyskać inną "10" (może Lipski?) i/lub defensywnego pomocnika bo pewnie Murawski zakończy karierę. Przydałby się także i stoper (zakładam, że pożegnamy jednak Rudego) i napastnik no ale to już raczej pobożna lista życzeń...
Bezwzględnie Matras musi zostać do czerwca. Potencjalne zyski z tego gdzie możemy dzięki niemu zajść przewyższają te drobniaki które by ktoś dał za niego zimą. Trudno się dziwić facetowi jeżeli jest tak jak piszecie - ostatnia szansa dla niego żeby pograć na zachodzie i zarobić grube kwoty. Patrząc na Gollę to w takiej Holandii czy innej podobnej lidze może jeszcze pokopać parę ładnych lat na niezłym poziomie.
Dramatu nie będzie - przy ewentualnym odejściu, bo jest Drygas i Piotrowski, niemniej jednak gdy odejdzie (?) Aka trzeba by pozyskać inną "10" (może Lipski?) i/lub defensywnego pomocnika bo pewnie Murawski zakończy karierę. Przydałby się także i stoper (zakładam, że pożegnamy jednak Rudego) i napastnik no ale to już raczej pobożna lista życzeń...
Dramatu nie będzie, bo mamy Drygasa i Piotrowskiego? O ile Drygas ok to... rozumiem, ze wg Ciebie Piotrowski zastapi Matrixa? Widziales chociaz jeden dobry mecz Piotrowskiego? Kolejny "zdolny" mlodziezowiec. Oczywiscie, ze bedzie dramat jak sie nie zatrzyma Matrasa. Stracimy w jednym momencie 2 najlepszych zawodnikow: Murasia i Matrixa, ktorzy sa kregoslupem druzyny jakiego nie mielismy przez lata i przez kolejne miec nie bedziemy. A jesli wg Ciebie godnie zastapia ich Drygas i Piotrowski to...w sumie bez komentarza, ale narkotyki szkodza.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 16/17 - 22/11/2016 22:02
taaa, narkotyki kolego... "szkodza", "szkodza", tak tak. Sarkazm to miał być? No mało udany.Gdzie ja napisałem, że Piotrowski zastąpi Matrasa? Napisałem przecież, że po odejściu Matrasa i prawdopodobnie Murawskiego potrzebny nam będzie defensywny pomocnik NIEZALEŻNIE (specjalna wersja dla ciebie...) od tego, że będzie Drygas i Piotrowski.
A jeżeli już pytasz to tak, widziałem dobry mecz Piotrowskiego i to, zaręczam, nie jeden. Pewnie ktoś z tego forum także. Wiadomo, że klasa Matrasa czy Murawskiego to jeszcze nie jest ( i może nigdy nie będzie) ale chłopak "rośnie" i kto wie czy jak dostanie szansę regularnej gry to nie będzie z niego taka pociecha jak obecnie z Rudola.
Więc jakby już co to odstaw to co twoje bo pogarsza to widać skuteczność odbioru tekstu pisanego a i logicznego rozumowania także jak się zdaje. Zdrówka życzę.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 16/17 - 22/11/2016 23:22
Giepe widać to ty chyba nie widziałeś żadnego meczu Piotrowskiego. Jak można młodego Portowca skazywać na "kolejnego młodego zdolnego" z góry. Jak dla mnie jak tylko wchodzi na ekstraklasowy mecz to wcale nie odstaje poziomem, może czasem sie podpali ale to jest zrozumiałe.
Icar serio z tym czerwińskim? Gra w pierwszym składzie w lidze, w LM (!!!) a ty mówisz, że lepiej by sie rozwinął w Pogoni Powiedzmy, że grasz w snookera... Lepiej się rozwiniesz grając z legendą i gościem na najwyższym poziomie o'sullivanem czy trenując ze mną?
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 16/17 - 23/11/2016 00:06
Mówię w ogólnym rozrachunku. Co zagra w LM to zostanie już do końca życia, to wiadomo. Ale to tylko 3-4 mecze. Jednak w przeciągu całego sezonu, to u nas robił zauważalny postęp (nie bez powodu nam go zwinęli) a w Legii na tą chwilę spalił się. Zatrzymał się w rozwoju, coraz częściej o nim mówią klocek drewna. Pograłby u nas sezon i jestem pewny, że znacznie większy postęp by zrobił, umocniłby swoją pozycję na rynku i poszedł do lepszego klubu. Obecnie nikt już nie mówi o Czerwińskim jako czołowym obrońcy, jako łakomym kąsku. Klimat warszawski nie wszystkim służy. Taki Dąbrowski to już w ogóle zniknął z radarów ligowego rynku. Chociaż do etapu takiego Masłowskiego (który całkowicie przepadł po przyjściu do Legii), to jeszcze mu daleko.
A ja wręcz przeciwnie. W obecnej sytuacji kontraktowej przy transferze zimą nie dostaną za niego więcej niż 150-200 tys Euro, a do walki o PP wydaje się być niezbędny.
W tym sezonie wszystko postawić na PP. Jeśli później miałby odejść to też przeboleje. Większe straty na innych pozycjach widzę.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 16/17 - 24/11/2016 14:24
Z Cierzniakiem to rzekomo było tak że Pogoń zapytała, a on odpowiedział że nie ma ochoty na kolejną zmianę otoczenia w tak krótkim czasie? Później dopiero pojawił się ewentualny temat Kuciaka. Być może Wojeciech Parada nawiązuję właśnie do tego zapytania z początku tekstu. Umówmy się szczerze największy błąd to zrobił Jacek Magiera wstawiając w Dortmundzie bramkarza bez ogrania meczowego który przed sobą ma obronę która traci masę bramek w Polskiej lidze nie mówiąc już o Champions League. Swoją drogą jak już zarząd chcę kolejny ręcznik do bramki to w Jysk jest Black Friday ręczniki - 60 %
„Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.”
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.