15 marca w klubie Stara Cynkownia, przy ulicy Kolumba 4 w Szczecinie będzie miała miejsce
najgrubsza impreza hiphopowa w tym miescie od lat. Bitwa o Cynk, to kontest w którym udział
wezmą czołowi freestylowcy polskiej sceny.
Enson- Zwyciesca WBS 2006, Półfinalista WBW 2007
Mełcin- Finalista WBS 2007 i BFB 3
Fakir- Finalista WBW 2007
Tetris- Żywa legenda polskiej sceny freestylowej finalista WBW 2004 i 2005
Oprócz bitwy będzie można zobaczyć koncerty takich ekip jak
Projekt Nasłuch w składzie Jimson, RDi, Orzeu, wspoeranych przez dj'a Aca'a i muzyków z
Light Band. Bardzo dobrze znany w Szczecinie duet Tetris/Dj Tort którzy poraz kolejny
przyjeżdżają do nas zagrać zajebisty koncert i na koniec Szczeciński skład który jest tuż
przed premierą swojej płyty, czyli PMM w składzie: Głowa (Projektanci), Wężu (CZK),
Dj Twister, Impreza zapowiada sie bardzo konkretnie, więc nie może Cie tam zabraknąć.
Roześlij tą wiadomość komu tylko się da, bo jak frekwencja nie dopisze, to organizowanie
imprez straci sens. Nie zawiedź nas i siebie, wpadnij 15stego do Cynkownii!
Będąc na WBS 2006 i 2007, wiem że ta impreza będzie perełką. Chowa się przy tym zbliżający się koncert Pezet'a w BP i O.S.T.R'a w klubie 13 muz ;]
no tak, ale jakos miesiac temu byla bitwa freestajlowa u nas i wtedy tez ten ciec JIMSON grał. co on kurwa, fejmu tu szuka? niech do siebie do słupska sie pucuje, a znowu u nas. nie chcą cie nigdzie indziej? w sumie to sie nie dziwie... wyluzuj, chociaz i tak pewnie tego nie przeczytrasz tutaj. rob swoje, po swojemu ale przestan sie tak napinac, niczym szczegolnym sie nie wyrozniasz....
pzdr Sz-n!
Odp: Muzyka - 07/03/2008 17:09
Kto mi podpowie jaką nazwe ma kawałek Jaya Z, ktory ostatnio leci często w tv. Występuje tam gościnnie Mariah Carey, ale nie mam pojęcia czy śpiewa w tym kawałku ..
Nie wrzucałem Mick. Fajnie, że ktoś się zainteresował
A Ty TeHaCe masz ze sobą jakiś problem? Jedziesz typowi, którego nie znasz, gdzieś na forum. Jimson, to jeden z lepszych raperów w kraju. Jeśli słyszałeś GWPI( nigdy nie słyszałem tak spójnej płyty) i twierdzisz, że jest słaby, tzn., że się chuja znasz. Jeśli nie słyszałeś, to polecam. Nie mówiąc już o starszych produkcjach. ,,Szuka fejmu'' - Nie wiem na jakiej podstawie pieprzysz takie bzdury naprawdę. Pewnie masz MEGA ważne powody. ;]
A co do imprezy - musi być zajebiscie. Oby frekwencja dopisała. Zarówno Projekt Nasłuch jak i TeTris zawsze dają z siebie wszystko. Enson na wolno rozpierdala. Głowa też jest świetnym raperem. Już o reszcie nie mówiąc.
Warto się wybrać. Pokażmy, że Szczecin umie się zajebiscie bawic.
Do zobaczenia w Starej cynkownii.
Odp: Muzyka - 08/03/2008 15:27
Odnosnie Jimsona. Koles mieszka obecnie w Szczecinie wiec takze gra w Szczecinie. Jak dla mnie bomba, jeden z najlepszych zawodnikow z kraju. Frekwencja dopisze, jestem pewien.
O freestyle czy koncert Projektu Nasluch lub Tetrisa tez sie nie martwie, slyszalem ich na zywo, wiem, ze to bedzie dobre.
Natomiast Glowa na koncertach nie wypada najlepiej. Nie wiem jak z Wezem (on jakikolwiek koncert kiedys gral?).
Tymon, tutaj mnie rozjebales. "Głowa też jest świetnym raperem" Aahhahahahahhahahahaha! Kurwa dowcip roku. Wg mnie z Projektantow Klema jest od niego duzo lepszy. Szczegolnie ostatni wystep Glowy na Kodexie moge jedynie podsumowac smiechem.
Pozatym z tego co zaobserwowalem to Glowa nie grzeszy intelektem. Gadalem z nim, slyszalem pare jego wypowiedzi, slyszalem go na koncertach, slyszalem go w czasie powaznej dyskusji. Na prawde, budzi usmiech politowania.
Do zobaczenia w Cynkownii!
Chyba Tymon nie wrzucał tego infa a warto, wiadomość, którą dostałem od kolesia:
15 marca w klubie Stara Cynkownia, przy ulicy Kolumba 4 w Szczecinie będzie miała miejsce
najgrubsza impreza hiphopowa w tym miescie od lat. Bitwa o Cynk, to kontest w którym udział
wezmą czołowi freestylowcy polskiej sceny.
Enson- Zwyciesca WBS 2006, Półfinalista WBW 2007
Mełcin- Finalista WBS 2007 i BFB 3
Fakir- Finalista WBW 2007
Tetris- Żywa legenda polskiej sceny freestylowej finalista WBW 2004 i 2005
Oprócz bitwy będzie można zobaczyć koncerty takich ekip jak
Projekt Nasłuch w składzie Jimson, RDi, Orzeu, wspoeranych przez dj'a Aca'a i muzyków z
Light Band. Bardzo dobrze znany w Szczecinie duet Tetris/Dj Tort którzy poraz kolejny
przyjeżdżają do nas zagrać zajebisty koncert i na koniec Szczeciński skład który jest tuż
przed premierą swojej płyty, czyli PMM w składzie: Głowa (Projektanci), Wężu (CZK),
Dj Twister, Impreza zapowiada sie bardzo konkretnie, więc nie może Cie tam zabraknąć.
Roześlij tą wiadomość komu tylko się da, bo jak frekwencja nie dopisze, to organizowanie
imprez straci sens. Nie zawiedź nas i siebie, wpadnij 15stego do Cynkownii!
Będąc na WBS 2006 i 2007, wiem że ta impreza będzie perełką. Chowa się przy tym zbliżający się koncert Pezet'a w BP i O.S.T.R'a w klubie 13 muz ;]
no tak, ale jakos miesiac temu byla bitwa freestajlowa u nas i wtedy tez ten ciec JIMSON grał. co on kurwa, fejmu tu szuka? niech do siebie do słupska sie pucuje, a znowu u nas. nie chcą cie nigdzie indziej? w sumie to sie nie dziwie... wyluzuj, chociaz i tak pewnie tego nie przeczytrasz tutaj. rob swoje, po swojemu ale przestan sie tak napinac, niczym szczegolnym sie nie wyrozniasz....
pzdr Sz-n!
Nie wrzucałem Mick. Fajnie, że ktoś się zainteresował
A Ty TeHaCe masz ze sobą jakiś problem? Jedziesz typowi, którego nie znasz, gdzieś na forum. Jimson, to jeden z lepszych raperów w kraju. Jeśli słyszałeś GWPI( nigdy nie słyszałem tak spójnej płyty) i twierdzisz, że jest słaby, tzn., że się chuja znasz. Jeśli nie słyszałeś, to polecam. Nie mówiąc już o starszych produkcjach. ,,Szuka fejmu'' - Nie wiem na jakiej podstawie pieprzysz takie bzdury naprawdę. Pewnie masz MEGA ważne powody. ;]
A co do imprezy - musi być zajebiscie. Oby frekwencja dopisała. Zarówno Projekt Nasłuch jak i TeTris zawsze dają z siebie wszystko. Enson na wolno rozpierdala. Głowa też jest świetnym raperem. Już o reszcie nie mówiąc.
Warto się wybrać. Pokażmy, że Szczecin umie się zajebiscie bawic.
Do zobaczenia w Starej cynkownii.
widzisz, i tu cie mam... otóz słyszałem gorączkę w parku igieł, specialnie ściągnąłem żeby przesłuchać, chciałem dać mu jeszcze raz szanse, bo wczesniej nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. mało tego, nawet przesłuchałem to pare razy, bo po jednym przesłuchaniu nie da się nic powiedzieć. i powiem ci ze jedyne co zapamiętałem to yyy: ''wyrucham cie w dupe jak roman polko'' wybacz, ale mnie tego typu rzeczy nie jarają. pisząc szuka fejmu miałem na myśli to, ze na siłę (oczywiście wg mnie) robi z siebie chuj wie jakiego kozaka, a wcale takowym nie jest. kolejne co mi sie nie spodobało to to, ze znowu on bedzie grał. juz nawet nie chodzi o to ze go nie lubie, ale naprawde co miesiąc słuchać tego samego to mi sie nie chce, wolał bym zeby było coś innego, proste! na koniec jedyne co dodam to to ze moim jedynym MEGA powodem jest mój gust w tej muzyce.w twoje MEGE powody, dlaczego tak sie nim jarasz wnikać nie będę... jedne rzeczy mi sie podobają inne nie, a ze napisałem o tym na forum...w końcu po to one jest! PEACE!
widzisz, i tu cie mam... otóz słyszałem gorączkę w parku igieł, specialnie ściągnąłem żeby przesłuchać, chciałem dać mu jeszcze raz szanse, bo wczesniej nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. mało tego, nawet przesłuchałem to pare razy, bo po jednym przesłuchaniu nie da się nic powiedzieć. i powiem ci ze jedyne co zapamiętałem to yyy: ''wyrucham cie w dupe jak roman polko'' wybacz, ale mnie tego typu rzeczy nie jarają. pisząc szuka fejmu miałem na myśli to, ze na siłę (oczywiście wg mnie) robi z siebie chuj wie jakiego kozaka, a wcale takowym nie jest. kolejne co mi sie nie spodobało to to, ze znowu on bedzie grał. juz nawet nie chodzi o to ze go nie lubie, ale naprawde co miesiąc słuchać tego samego to mi sie nie chce, wolał bym zeby było coś innego, proste! na koniec jedyne co dodam to to ze moim jedynym MEGA powodem jest mój gust w tej muzyce.w twoje MEGE powody, dlaczego tak sie nim jarasz wnikać nie będę... jedne rzeczy mi sie podobają inne nie, a ze napisałem o tym na forum...w końcu po to one jest! PEACE!
Album może Ci sie nie podobać, ale nie możesz powiedzieć, że jest słaby. Nigdy np. nie przepadałem za Ostrym, ale jednak doceniam kunszt i zajebiście szanuje. GWPI jest płytą bardzo spójną obfitującą w świetne wersy. ,,Wyrucham cie w dupe jak roman polko'' - przyczepiłeś się do jednego. Co to za argument? ,,To jest popieprzone kiedy matka pyta syna czy jej kopnie stołek'', ,, Moje suki to tequila i czterdziestka piątka.. czterdziesci pięć milimetrów ma twoja aorta'', ,,Srebrny nóż krążył po talii jak palec, turkus flanel przepasanych zlewał się z purpur ciałem''. A to są te kozackie wersy właśnie. I jest ich mnóstwo. Płyta jest przemyślana, ma swój klimat. Nie każdy musi go czuć - ok. Ale biorąc pod uwagę jeszcze ,,Między słowami'' z MeHowem i pojedyńcze tracki Jimsona, nie rozumiem jak można stwierdzić, że jest słaby.
Proponuję przesłuchać GWPI od początku do końca raz jeszcze. Tyle, że z pewnym dystansem. Jimson ma taki wizerunek, nie inny. Nie jest nijaki, a to już dobrze.
Co do ,,słuchania co miesiąc'' - bzdura. Ostatnii koncert(jak pewnie wiesz) nie doszedł do skutku. A występ na WBS-ie był pierwszym od dłuższego czasu z tego co pamiętam.
Zręsztą.. 15 marca warto się wybrać do Starej Cynkownii. Jeśli nie dla Jimsona, to dla TeTrisa czy Ensona. Co do tego chyba jesteśmy zgodni.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez: TymoN, 10 marca 2008, 00:47 [2 raz(y)]
Odp: Muzyka - 10/03/2008 16:01
Mełcin też jest niezły
A Enson oprócz tego, że jest dobry na wolno, to jeszcze nagrał kilka dobrych numerów
,,Litery Jutra'' polecam jeśli nie słyszałeś.
I tutaj jeden z jego dissów, pod bit Bob Aira.
Album może Ci sie nie podobać, ale nie możesz powiedzieć, że jest słaby. Nigdy np. nie przepadałem za Ostrym, ale jednak doceniam kunszt i zajebiście szanuje. GWPI jest płytą bardzo spójną obfitującą w świetne wersy. ,,Wyrucham cie w dupe jak roman polko'' - przyczepiłeś się do jednego. Co to za argument? ,,To jest popieprzone kiedy matka pyta syna czy jej kopnie stołek'', ,, Moje suki to tequila i czterdziestka piątka.. czterdziesci pięć milimetrów ma twoja aorta'', ,,Srebrny nóż krążył po talii jak palec, turkus flanel przepasanych zlewał się z purpur ciałem''. A to są te kozackie wersy właśnie. I jest ich mnóstwo. Płyta jest przemyślana, ma swój klimat. Nie każdy musi go czuć - ok. Ale biorąc pod uwagę jeszcze ,,Między słowami'' z MeHowem i pojedyńcze tracki Jimsona, nie rozumiem jak można stwierdzić, że jest słaby.
Proponuję przesłuchać GWPI od początku do końca raz jeszcze. Tyle, że z pewnym dystansem. Jimson ma taki wizerunek, nie inny. Nie jest nijaki, a to już dobrze.
Co do ,,słuchania co miesiąc'' - bzdura. Ostatnii koncert(jak pewnie wiesz) nie doszedł do skutku. A występ na WBS-ie był pierwszym od dłuższego czasu z tego co pamiętam.
Zręsztą.. 15 marca warto się wybrać do Starej Cynkownii. Jeśli nie dla Jimsona, to dla TeTrisa czy Ensona. Co do tego chyba jesteśmy zgodni.
Pozdrawiam.
hm hm hmmm.. no to popolemizujmy.. drugi raz juz podkreślasz ze nigdy nie słyszałeś takiej spójnej płyty. no to ja ci powiem ze nigdy nie słyszałem takiej krótkiej płyty intro i outro na początku i końcu oraz jakieś skity przed kazdym kawałkiem, skracają ją jakos o 60%... no ale nawet poza tym. nie wiem co widzisz w wersach wymienionych przez siebie, mnie one nie uwodzą. jesli ciebie tak, twoje prawo.. ale wersow o ''zapinaniu gejów słomkami(!?)'' i innych tego typu rzeczy jest wiecej. mnie to naprawde nie kreci ani troche. oburzasz sie stwierdzeniem ze jest on słaby, bo ma podobno styl czy coś tam. no ale widzisz, jednak stwierdza sie takie rzeczy i to nie tylko o nim. np. popularnego mezika z pyrlandii wszyscy wysmiewają i wlasnie mowią ze jest słaby bo coś. ale swojego czasu jednak ten wlasnie mezio umiał sklepywać naprawde dobre wersy i miał dobrą technikę(nie to zebym go lubił czy coś, ale przyznam ze kiedyś mu to calkiem niezle szło) swoją techniką zjadał niejednego mc z kraju i nie był jak to nazwałeś ''nijaki'',ale jednak sie nie przyjął. bo to chyba jednak nie wszystko jest. takze, przesłuchiwać tego jeszcze raz juz nie bede! tylko produkcja bobera pozwoliłą na to bym kilka razy ją przesłuchał i wystarczy.... z resztą. nie o to chodzi. poprostu typek mi nie pasuje, nie lubie go. w jednym kawalku chyba tez sie do tedzika dojebał. tedzika tez bardzo nie lubie(!!!), ale jednak ma pare dobrych kawalin. jimson swoim stazem, doswiadczeniem, tym co zrobil dla sceny i albumografią nie dorasta tedzikowi do piet, ale stawia sie nad nim! (chyba troszeczke go poniosło)
wolał bym poprostu kogoś innego tam zamiast jimsona, ot co. a czemu ty go tak tu bronisz..? nie wiem, moze to jakis twoj ziombelek, albo cuś
co do tetrisa. zgadzam sie w 100% chociazby dla niego samego warto sie tam wybrać, typ jest bez kitu kozakiem, szkoda tylko ze tez jimson tam bedzie, hehe
jednak licze na dobry melanżyk przy dobrych dzwiękach.
pzdr TymoN, pzdr ludzie....SNS
Odp: Muzyka - 10/03/2008 17:32
No cóż.. jeden czuje to, drugi tamto
Ale nie ma co się czepiać pojedynczych wersów. Powiedz jakiego rapera z Polski cenisz, a znajdę kilka wersów, po których osoba nie będąca w temacie uzna go za idiote. Jimsona bronie, bo uważam, że trzyma poziom od paru ładnych lat. No nic. Nie ma się co sprzeczać.
Co do wersu o tedziku, to chyba nadinterpretujesz. Albo ja coś przeoczyłem:>
Pozdrawiam raz jeszcze i przypominam.
Sobota, godzina 20 - Stara Cynkownia.
Bilety są jeszcze do nabycia w andegrandzie w cenie 13 zł.
Odp: Muzyka - 10/03/2008 21:47TeHaCe Goraczka... Jimsona nie jest dlugograjaca plyta tylko EP-ka kurwa mac! EP samo w sobie zaklada material nie dluzszy niz 30 minut. Pozatym same skity odpowiednio wprowadzaja kazde numery, takze nie widze w nich niczego zlego. Bede mial Goraczke... na oryginalym CD.
TeHaCe Goraczka... Jimsona nie jest dlugograjaca plyta tylko EP-ka kurwa mac! EP samo w sobie zaklada material nie dluzszy niz 30 minut. Pozatym same skity odpowiednio wprowadzaja kazde numery, takze nie widze w nich niczego zlego. Bede mial Goraczke... na oryginalym CD.
oka, oka, każdy robi to co lubi, ja sie postaram o limitowane 52 = ] !
udanego odsłuchu
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.