Co do dzisiejszego dnia i porażki Any Ivanović to sam nie wiem co myśleć Serbka grała nie tylko w tym spotkaniu tragicznie, ale również w poprzednich rundach. Widzieliście jak Ona serwuje żenada. Jeśli chodzi o tą rosjankę to nie wyobrażam sobie by dalej zaszła. Z takimi gabarytami to Ona ledwo snuła się na korcie i podejrzewam, że Doković rozjbiję ją w pył
Szkoda, że meczyk Federer - Safin bez większych emocji ale niektóre zagrania world class
Odp: Australian Open - 25/01/2009 18:16
Dzisiejsze wyniki:
Kobiety Dokic - Kleybanova 7-5,5-7,8-6; myślałem, że będzie szybko łatwo i przyjemnie a się okazało, że ta rosjanka jeszcze jako tako sie trzymała;p Zvonareva - Petrova 7-5,6-4 Safina - Cornet 6-2,2-6,7-5; Wolałbym aby Cornet awansowąła bo tej Safiny to nie cierpie... Bartoil - Jankovic 6-1,6-4 ; To co dziś grała Bartoli to jakaś masakra
Panowie Djokovic - Baghdatis 6-1,7-6(7/1),6-7(5/7),6-2 ; po wyniku wygląda na to, że zasłużenie wygrał serb Federer - Berdych 4-6,6-7(4/7),6-4,6-4,6-2 ; no no... Roddick - Robredo 7-5,6-1,6-3 Del Potro - Cilic 5-7,6-4,6-4,6-2
Bardzo ciekawe ćwierćfinały u panów się szykują:
Andy Roddick USA (7) v Novak Djokovic SRB (3)
Juan Martin Del Potro ARG ( v Roger Federer SUI (2)
kolejne dwie pary ćwierćfinałowe obstawiam:
Rafael Nadal ESP (1) v Gael Monfils FRA (12)
Andy Murray GBR (4) v Jo-Wilfried Tsonga FRA (5)
Odp: Australian Open - 25/01/2009 18:39
Mam nadzieje ze sie pomylisz co do przeciwnika Nadala bo obstawilem na Simona z Monfilsem.Teraz zaczyna sie powazna gra,swietne mecze sie szykuja i nieprzespane noce
Odp: Australian Open - 31/01/2009 17:02
nie jestem fanatykiem tenisa ale to co nadal wyprawiał było zajebiste nie mówiąc już o tych podkręconych piłkach Verdasco
Odp: Australian Open - 01/02/2009 18:57
no i Nadal wygrał. Całego meczu niestety nie oglądałem bo musiałem jechać na uczelnie, wpisy zbierać;p jednak po wyniku widzę, że mecz ogólnie wyrównany i mam nadzieję, że na wysokim poziomie(ja skończyłem oglądać pod koniec 2 seta..)
Jakie Wasze typy?
Mężczyźni:
Faworyt - Nadal
Czarny Koń - Del Potro, Monfils, Tsonga(kolejność nieprzypadkowa)
Kobitki:
Faworyt - nie mam faworytki, ale nie chciałbym aby wygrała Safina, Dementieva i inne ruskie wynalazki
Czarna klacz - C. Woźniacki, Rawdańska , ciekawe jak Clijsters sobie poradzi
Ciekawa para u kobitek w I rundzie - C. Woźniacki vs. A. Woźniak
Odp: Australian Open - 16/01/2010 22:13
Monfils i Tsonga moim zdaniem nie sa psychicznie gotowi zeby namieszac w koncowej fazie turnieju, bardziej bym liczyl na Djokovica i Davydyenke pod warunkiem, ze ten drugi bedzie w stanie grac tak jak gral w Doha. Podobnie uwazam ze Nadal jest faworytem, o tym ze musiala by byc jakas katastrofa zeby Roger nie doszedl do polfinalu tez wszyscy wiedza. Del Potro juz pokazal w poprzednim sezonie ze wygrac potrafi i z Nadalem i z Federerem wiec moze byc ciekawie
U babiczek szanse ma Urszula, bo Syrena doznala kontuzji i w finale w Sydney z Dementiewa, prawie nie biegala i miala olbrzymie problemy z przygotowaniem sie do uderzen. Oczywiscie nawet kontuzjowana potrafi grac pilki konczace wiec Ula musialaby zagrac na max swoich mozliwosci.
Agnieszce niestety nie wroze nic wiecej poza 4 runda, zarowno z Malek, Oudin, Schavione i Cornet miewala juz problemy, ale z nimi jest w stanie wygrac, niestety nie jest w formie pozwalajacej ograc Venus na ktora najprawdopodobniej trafilaby w 4 rundzie. Do tego jest chyba lekko kontuzjowana - jakis bol reki.
Tutaj na faworytkach tez sie za bardzo nie znam ale podobnie uwazam ze Ruskie maja spore szanse, ale powracajace do tenisa belgijki - Clijsters i Henin moga namieszac.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Australian Open - 19/01/2010 11:38
Jedna Radwańska odpadła, druga przeszła, Kubot w II rundzie zagra z kolumbijczykiem, który wyeliminował Robredo.
Z niespodzianek to można wspomnieć o odpadnięciu Szarapowej z Kirilenko i... odpadnięcie Soderlinga.
W II rundzie Pań bardzo ciekawy pojedynek Dementieva vs. Henin. Oby belgijka przeszła dalej
edit: co Gaquet z Youzhny'm grają.....
Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 19 stycznia 2010, 14:03 [1 raz(y)]
Odp: Australian Open - 19/01/2010 14:06
Ogladalem poczatek meczu Szarapowej z Kirilenko i majac przewage dala ciala, chyba walecznosc i bieganie do pilek przez ta druga wkurzylo Szarapowa i w swoim stylu strzelala fochy wnioskujac ze skrotow
Ogladalem takze pojedynek Ivanovic, ktorej kibicuje z jakas amerykanka Perry chyba?
Jak zwykle miazdzace forhendy, duzo szybkich pilek i rozganianie po korcie, ale serwis na slabym poziomie, jeszcze srednio przy co drugim zle wyrzucana pilka... Mam nadzieje ze sie odbuduje i powtorzy wynik z 2008 roku - final, bo dosc mam ruskich i Williamsów
cieszy pewna wygrana Agnieszki, oby wytrzymala kondycyjnie i bez urazow.
A no i zapomnialem napisac o moim ulubiencu Baghdatisie, Marcos przeszedl do drugiej rundy, oby zaszedl jak najdalej chociaz nie mam pojecia w jakiej jest teraz formie
Ostatnio edytowany przez: ManeS, 19 stycznia 2010, 15:32 [4 raz(y)]
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Australian Open - 24/01/2010 14:58
no dokladnie, ale oszukali go biedaka i teraz juz tak nie walczy :/ moim zdaniem by ta pilke setowa w 4 secie odbil, pewnie balona wprost na smecz Roddicka, ale by odbil, potem jeszcze ten mega fart Roddicka przy sytuacjach z challengami, to moze zniechecic... Jeszcze teraz ten aut wywolany hehe az piatke sedziemu przybil
chyba to juz koniec niestety
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.