Pomocy (kawałek Hip hopowy) - 23/01/2007 15:20
Ładne pare lat temu kiedy jeszcze nie było zbytnio płytek CD miałem kaseciaka z kawałkami szczecińskich raperów. Kasety oczywiscie nie moge znalesc, a chcialem bardzo powrocic do tych kawalkow. Nie pamietam oczywiscie nazw itp. Pamietam tylko kawałki tekstu. Może ktoś mi pomoze, oto one:
"(...)Kolejny raz uderza, a skąd? Z Zachodnio-pomorskiego wybrzeża, pięciu kolesi w różnym wieku, uzależnionych od czego? Od zielonego leku. Więc lecz mikrofonem i rób to co trzeba, w szczecinie więcej MC potrzeba, nadszedł nasz czas więc się wychylamy, jesteśmy ze szczecina i ciągle hulamy, 091 łącz się z nami tak, tu na zawsze mam swe miasto i tu wracam nawet w snach, 091 łącz sie z nami tak, mam swych ludzi w swoim mieście wracam do nich by dać znak. W eterze miasto Szczecin to wyprawa nie dla dzieci, lepiej powiedz teraz stary co? Jak tutaj leci. Mam swych ludzi w swoim miescie, zobacz masa teraz dziewczyn, czy potrzeba czegos jeszcze? Masa dziewczyn własnie tam jestem i zostać chce, miejscowka 100% Szczecin tak sie zwie(...)
Mam nadzieje ze ktoś mi pomoze, a jesli ktos ma ten kawałek to bardzo bym prosił o wrzucenie na jakiś serwer.
Odp: Muzyka - 23/01/2007 16:21
siema mam wielką prośbę może słuchał ktos radia 96.90 o godzinie 16 16 leciała taka piosenka dosyć stara bo jak byłem mały jej słuchałem . Jakaś dziewczyna śpiewa (nie znam angielskiego) Is Gaciu Love Power .... nanananananana nananananana nanananananana nananananana haha wiem że głupie pytanie ale może ktoś wie oco mi chodzi
Odp: Pomocy (kawałek Hip hopowy) - 23/01/2007 17:11
"Pare lat temu, 5 kolesi, Szczecin, hip-hop". Jedyne co mi przychodzi na mysl to plyta Wiele C.T. - Owoce miasta, chociaz nie jestem pewie. Nie pasuje mi "5 kolesi", bo w Wiele bylo 6 osob. Moze pierwsza plyta Snuz - Razem, chociaz w skladzie tej ekiy byla tez kobieta, co mi nie pasuje do "5 kolesi". Jesli kupiles kasete sa to jedyne mozliwosci, pare lat temu nie bylo innych grup w Szczeciie, ktore wypuscilyby do szerszego obiegu jakis material.
Odp: Muzyka - 23/01/2007 22:30
www.projektancistylu.pl/ tutaj znajdziesz jakies dane kontaktowe, zapytaj. Plyta Lony jeszcze nie wyszla, dopiero w marcu wejdzie do sklepow, 29 stycznia ma wyjsc singiel.
Ostatnio edytowany przez: Marcin_, 23 stycznia 2007, 22:54 [1 raz(y)]
na asfalt.pl można przesłuchać nowy singiel Łony "Miej wątpliwość" i nowy kawałek Ostrego.
Nic tylko czekać na płytki
ciekawe czy jutro juz bedzie mozna dostac singielek bo w przypadku poprzednich wydawnictw poslizg byl lekki. Łona to jest jedyny polski artysta ktorego mam wszystkie wydawnictwa oryginalne nawet Kultu i Kazika mi brakuje kilku
a co do OSTRego to mam wszystko w oryginale oprocz 30minut z zycia ale na nowa plytke juz mnie nikt nie namowi bo jak dla mnie ten czlowiek coraz bardziej pieprzy glupoty
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.