ciężko powiedzieć, dużo zależy tu od stylu jaki się słucha. Jak dla mnie np. TechTrance dobrze zamiata czyli mógłbym tu wymienić album Marco V - Propaganda, na którym wyszło wiele późniejszych klubowych hitów typu Coma Aid, a Journey into Sound i chocby mniej znane Digital Identity bądz Solitary Confinement w remixie (Propaganda Mix) którym to Marco miażdzy na każdym Evencie. Szkoda tylko ze te wersje albumowe są troche słabsze od Original'i. Przy okazji jak ktoś nie miał okazji zobaczyć Marco V na żywo to niedługo Trance Space w Szczecinie - Marco napewno nie zawiedzie
A z tych bardziej łagodniejszych rytmów na pewno nie można ominąć płytki Cosmic Gate - Sign of The Time, z czego można polecić napewno Flatline w remixie (Kyau & Albert), F.A.V., Not Enough Time czy Under Your Spell.
Zaraz bede jeszcze odsłuchiwał tego albumiku Schossowa który był wspominany powyżej, jak bedzie taki jak remixy Marcusa to wydaje mi sie ze miłośnicy mocnego uderzenia bedą zachwyceni
Zapewne wyszło jeszcze wiele dobrych płytek które mi teraz nie przyjdą na myśl, wiele też napewno mnie omineło ale czy płytke Dash Berlin można nazwać płytą roku? jak dla mnie za mocno powiedziane. Co nie zmienia faktu że płytka jest pierwszej klasy, szczególnie dla tych co lubia posluchac dobrego Vocal Trance.
własnie jestem po przesłuchaniu i powiem, że pierwsza połowa albumu słabizna ale co mi zrobił z głowa kawałkami Knor, Beast, Kofola.. i na koniec Snare połamało mnie do końca
Niewiem czy jest na forum osoba która oprócz mnie słucha muzyki Trance, jeśli tak to polecam najlepszy album tego roku:
Natomiast najbardziej z tego albumu polecam kawałek "Waiting" z mega wywalonym w kosmos vocalem Emmy Hewitt
ta, płytka dobra... taka na "polatanie" polecam...
Jest jest.. dzięki za przypomnienie, wiedziałem że w październiku ma wyjść płytka
Mi bardziej do gustu przypadło Never Cry Again ale czy to jest najlepszy album roku.. ciężko powiedzieć.
Ciesze się że nie oprócz są tutaj na forum osoby które słuchają podobną muzykę, a już myślałem że w naszym mieście niema takich osób.
Natomiast co do albumu DB, wiesz Junior to zależy od tego jaki trance wolisz, są różne rodzaje od zwykłego po Tech aż do Progressive. Ja jestem zwolennikiem pięknych damskich vocali w trackach.
Jak jednak podtrzymuje swoje zdanie że album Dash Berlin jest (na dzień dzisiejszy) albumem roku, jeszcze bardziej utwierdziłem się w tym gdy dwa dni temu trafił w moje ręce ów album w wersji Extended Version. Polecam zwłaszcza Feel U Here (oczywiście niema szans z Waiting), Never Cry Again czy End Of Silence. Co do albumów wydanych w tym roku to moja lista wygląda tak:
1. The New Daylight
2. Cosmic Gate - Sign Of The Times
3. Richard Durand - Always The Sun
4. Dakota - Thoughts Become Things
a najnowszy album Tiesto oceniam bardzo, bardzo, bardzo słabo. Ciekawe jest tylko: I Will Be Here i to też nie w originalnej wersji a rmx'ie Wolfganga Gartnera z tym że to już jest bardziej Progressive House niż Trance.
Pozdrawiam
Natomiast co do albumu DB, wiesz Junior to zależy od tego jaki trance wolisz, są różne rodzaje od zwykłego po Tech aż do Progressive. Ja jestem zwolennikiem pięknych damskich vocali w trackach.
Jak jednak podtrzymuje swoje zdanie że album Dash Berlin jest (na dzień dzisiejszy) albumem roku, jeszcze bardziej utwierdziłem się w tym gdy dwa dni temu trafił w moje ręce ów album w wersji Extended Version. Polecam zwłaszcza Feel U Here (oczywiście niema szans z Waiting), Never Cry Again czy End Of Silence. Co do albumów wydanych w tym roku to moja lista wygląda tak:
1. The New Daylight
2. Cosmic Gate - Sign Of The Times
3. Richard Durand - Always The Sun
4. Dakota - Thoughts Become Things
a najnowszy album Tiesto oceniam bardzo, bardzo, bardzo słabo. Ciekawe jest tylko: I Will Be Here i to też nie w originalnej wersji a rmx'ie Wolfganga Gartnera z tym że to już jest bardziej Progressive House niż Trance.
Pozdrawiam
Tiesto poszedł w komercje czyli większe grono słuchaczy za czym idzie rowniez wiekszy zarobek i myśle ze tym kawałkiem o którym wspomniałeś I Will Be Here (Wolfgang Gartner) podbije kolejne serca fanow dla mnie jeden z lepszych kawałkow tego roku. A Jeśli juz chodzi o trance z vocalem to Dash Berlin jak najbardziej do posłuchania ale juz na Event musi byc Vocal poparty mocnym progresivem np. First State - Brave badz Ronski Speed pres Sun Decade Feat Emma Hewitt - Lasting Light (Original Mix).
Jak juz tak wymieniam to polecam równiez cos z melodicu za którym nie za bardzo przepadam ale to jest piękny numer Cataracta - Primitus (Original Mix). Pozdrawiam
Odp: Muzyka - 16/10/2009 16:41
Tiesto to Tiesto. Za to co robil kiedys nalezy mu sie szacunek, ale to co teraz robi to zwyczajny kał. Z nowego albumu może 2-3 utworów idzie posłuchać, reszta wydaje sie byc taka, jakby kupil je od kalwiego i remiego, super producentow z rodzimego rynku... Natomiast od siebie polece jeszcze Wippenberg - Pong o/
Faktycznie konkretny, ja za bardzo nie znam się na tych podkategoriach ale z ostatnio słyszanych utworów, które obecnie słucham prawie cały czas:
Freemasons feat. Sophie Ellis Bextor - " Heartbreak makes me a dancer (Bobina remix) " - polecam, szczególnie tym którzy lubią utwory z fajnym wokalem
Rafael Frost - " Black box (original mix) "
Paul Allen - " Cherry smoke (original mix) "
Co do płyty Dash Berlin, niektóre utwory zdecydowanie za spokojne dla mnie, ale ogółem płytka trzyma poziom. Znacznie bardziej podoba mi się ta Cosmic Gate (Sign of the times).
Tiesto to Tiesto. Za to co robil kiedys nalezy mu sie szacunek, ale to co teraz robi to zwyczajny kał. Z nowego albumu może 2-3 utworów idzie posłuchać, reszta wydaje sie byc taka, jakby kupil je od kalwiego i remiego, super producentow z rodzimego rynku... Natomiast od siebie polece jeszcze Wippenberg - Pong o/
fajno.. tyko ze Wippenberg jeszcze nie wyszedl a z tego co slysze z jakiegos secika to jak zwykle Wippenberg grubo pojechał cos w stylu Chakalaki Way Out West - Only Love (Jerome Isma-Ae Remix) - dla mnie kozak
i przy okazji polecam najlepsze radio trancowe na świecie After Hours
i przy okazji polecam najlepsze radio trancowe na świecie After Hours
Można gdzieś w tym radiu zobaczyć jaki aktualnie kawałek leci? (nie chodzi mi o audycje tylko konkretny utwór)
masz tam gdzie pokazane co leci co bylo wczesniej i co bedzie na stronie prawie na samym srodku klikasz w to i w komentarzach poszukaj tracklisty o ile leci replay jakiegos seta bo jak na zywo to w trakcie ewentualnie ktos poda a te twoje kawałeczki zacne
Polecam : Mr. Sam feat. T4L - Rydem Koba (Original Mix)
z tego co się orientuje to buu i gwizdy były dla tedzika nie dla rysia, bynajmniej tak relacjonują ludzie którzy tam byli.
tede wrzucił takie o to coś:
moze to świadczyć o tym, że 1,11,2009 wyda mixtape, tudziez album z dissami na rysia...ale jest tylko jedno ale.
frajer jest kurwa jebanym gburem i ignorantem. chyba nie wie co to bylo ostateczne rowiązanie skoro tak sobie z tego drwi, tudzież aspiruje się szwabami nazistowskimi. baaa sam z siebie zrobił gestapowca jebany skurwiel. chyba cieć nie zna historii skoro tak sie inspiruje hitlerowcami, a co jak co, ale nie umiem pojąć tego gdy to Polak się czymś takim jara, niezaleznie od pobudek, zagrywek, chęci dojebania czy cos na ta nute. niektóre rzeczy są poprostu niesmaczne i tyle.
z resztą, to nie jego pierwsze celowe kontrowersje, sam se zrobił plakat, niemalże identyczny jak do filmu o naszym papieżu z napisem tede - czlowiek który został raperem. nosz kurwa, chyba troche sie za bardzo poczuwa jebaniec.
a na koniec dodam tylko ze fakt jego wielkiego zazenowania zachowaniem rysia z zielonej razem i fakt ufa, tedzika i awantury w słowianinie ostatecznie mi daje do zrozumienia, ze dziwka chciała tylko ugrać kilka punkcików i $$$ przede wszystkim.
ja przyznaje racje rysiowi a tedzikowi kutara w morde!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.