Odp: Legia - 16/05/2006 15:21
"Klub Legia Warszawa nie jest w żaden sposób odpowiedzialny za zachowanie pseudokibiców, którzy wywołali burdy na stołecznym Placu Zamkowym - poinformowała Ekstraklasa SA, spółka zarządzająca piłkarskimi rozgrywkami pierwszoligowymi. " PAP
przeciez betonem jest zeby karac klub za wybryki poza stadionem!!! i karac wszystkich. z drugiej strony wedlug mnie to troche dziwne zeby niszczyc swoje miasto...ach taa stolyca
MISTRZ PO(L)SKI - LEGIA WARSZAWA w II rundzie el.LM trafi na kogoś z pary FC Sheriff (MOL) - The New Saints FC (WAL) - mecze 11/12 i 18/19 lipca. Mecze drugiej rundy odbędą się 25/26 lipca i 1/2 sierpnia Rewanż w taki dzień
Rozgrywki ligowe się zakończyły więc wiadomo pewnie kogo Legia może trafić w eliminacjach LM. Jeśli ktoś posiada takie ''dane'' to bardzo bym prosił bo jestem ciekaw...
MISTRZ PO(L)SKI - LEGIA WARSZAWA w II rundzie el.LM trafi na kogoś z pary FC Sheriff (MOL) - The New Saints FC (WAL) - mecze 11/12 i 18/19 lipca. Mecze drugiej rundy odbędą się 25/26 lipca i 1/2 sierpnia Rewanż w taki dzień
A Zagłębie Lubin zagra w UEFA z Dynamem Mińsk
Wg. mnie mają wyjebany w kosmos wyjazd. Trzecie miejsce za Moskwą i Amsterdamem gdzie chciałbym za Pogonią pojechać
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Rozgrywki ligowe się zakończyły więc wiadomo pewnie kogo Legia może trafić w eliminacjach LM. Jeśli ktoś posiada takie ''dane'' to bardzo bym prosił bo jestem ciekaw...
A Zagłębie Lubin zagra w UEFA z Dynamem Mińsk
Razem z Aris(L) pospieszyliśmy się...losowanie jest dopiero jutro więc narazie nie wiadomo ani z kim zagra Legia ani z kim zagra Zagłębie Lubin
Błąd wynika z tego, że na stronie UEFA drużyny są podzielone w tabelce na rozstawione i nierozstawione i ja zamiast czytać całość zerknąłem jedynie na tabelkę nie zastanawiając się...
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Odp: Legia - 23/06/2006 19:33
Diego Tristan i Paulo Wanchope mogą grać w Legii Warszawa. Taką plotkę rozpuszczono podczas mistrzostw świata w Niemczech - pisze "Gazeta Wyborcza".
- Niedługo przyjdzie do Legii napastnik takiego kalibru, że wszystkim oczy zbieleją. Z ligi hiszpańskiej - można było usłyszeć w zakulisowych rozmowach menedżerów i działaczy podczas niemieckiego mundialu. Padło nazwisko Diego Tristana, który obecnie ma kłopoty z miejscem w podstawowym składzie Deportivo La Coruna. W kontekście gry w Legii wymieniano także nazwisko reprezentanta Kostaryki, Paulo Wanchope.
Gdyby któryś z tych transferów doszedł do skutku, byłby to faktycznie hit. Plotki mają to do siebie, że przeważnie się nie sprawdzają. Czy przyjście takich piłkarzy do drużyny mistrza Polski jest w ogóle prawdopodobne? Mało, ale skoro plotka jest...
Więcej szczegółów w "Gazecie Wyborczej"
Diego Tristan i Paulo Wanchope mogą grać w Legii Warszawa. Taką plotkę rozpuszczono podczas mistrzostw świata w Niemczech - pisze "Gazeta Wyborcza".
- Niedługo przyjdzie do Legii napastnik takiego kalibru, że wszystkim oczy zbieleją. Z ligi hiszpańskiej - można było usłyszeć w zakulisowych rozmowach menedżerów i działaczy podczas niemieckiego mundialu. Padło nazwisko Diego Tristana, który obecnie ma kłopoty z miejscem w podstawowym składzie Deportivo La Coruna. W kontekście gry w Legii wymieniano także nazwisko reprezentanta Kostaryki, Paulo Wanchope.
Gdyby któryś z tych transferów doszedł do skutku, byłby to faktycznie hit. Plotki mają to do siebie, że przeważnie się nie sprawdzają. Czy przyjście takich piłkarzy do drużyny mistrza Polski jest w ogóle prawdopodobne? Mało, ale skoro plotka jest...
Więcej szczegółów w "Gazecie Wyborczej"
Tak, tak półtora roku temu miał być HIT transferowy którym okazał się: Aleksandar Vukovic
Visca el Barca!!!
``Mamy mistrza – krzyczeli wczoraj ze łzami w oczach kibice Legii, którzy nie mogli wymarzyć sobie lepszego prezentu na 90-lecie klubu. Po wygranej 1:0 z Górnikiem Zabrze zaśpiewali: "Mistrzem Polski jest Legia, Legia najlepsza jest..." - pisze "Życie Warszawy".
Nasz tytuł "Legia Mistrzów" daje nadzieję, ale jest jednocześnie prowokacyjny. Aby występ w Lidze Mistrzów był realny, zespół musi zostać wzmocniony. Właściciele klubu są skłonni przeznaczyć kilka milionów euro na 2-3 klasowych piłkarzy, których szukają głównie w Brazylii. ``
Może niech zatrudnią Dawidka wkońcu doskonale zna rynek brazylijski
A tak na poważnie to pojebało ich wszystkich z tą Brazylią, na początek proponowałbym Legii Jelenia.
Teraz to już Jeleń na 100% nie przejdzie do Legii, trzeba było mnie słuchać kiedy był na to czas, bo niezły ze mnie ekspert
Stocznie Szczecina, Gdyni i Gdańska chciały wolności krzyczały basta !
We wtorkowym meczu z Celtikiem Glasgow w barwach Legii zagra były zawodnik Barcelony – Oriol Riera Magen.
20-letni Hiszpan urodził się w Vic. W Barcelonie grywał jako środkowy napastnik (jego największym atutem jest dobra gra głową). Mimo pokaźnego wzrostu (185 cm) jest jednak dobrze wyszkolony technicznie, więc był też próbowany w roli środkowego pomocnika.
Magen swoją karierę rozpoczynał w szkółce La Masia. Później grał w zespole EF Osona w drużynach U-12 (sezon 1996/1997). Następnie występował w drużynach juniorskich Espanyolu, a kolejnym klubem w drodze do Barcelony był UE Vic. W FC Barcelonie pojawił się kilka miesięcy później.
W klubie z Katalonii do pierwszego składu przebijał się od drużyny U-16 B przez U-16 A, U-18 B i U-18 A. W sezonie 2003/2004 awansował do składu Barcelony C. Latem 2004 roku był już w zespole rezerw, a okres przygotowawczy przed sezonem 2005/2006 spędził z pierwszą drużyną.
Młody Hiszpan długo czekał na swój debiut w Barcelonie. Po raz pierwszy zagrał w jej barwach w meczu o Puchar Króla 17 grudnia 2003 r. przeciwko Murcii. Tym samym stał się jednym z najmłodszych graczy debiutujących w tym klubie – miał wówczas 17 lat. Wystąpił jednak tylko w kilku meczach. Dopiero latem 2004 roku Frank Rijkaard przypomniał sobie o Reirze. Powołał piłkarza na mecz o Puchar Gampera, o Puchar Katalonii, na inaugurujący sezon mecz ligowy i zgłosił do Ligi Mistrzów.
W nadchodzącym sezonie Hiszpan, który łącznie rozegrał w barwach pierwszej drużyny Barcelony siedem spotkań, ma pomóc Legii w awansie do Ligi Mistrzów. Będzie czwartym, po Brazylijczykach Eltonie i Hugo oraz Serbie Miroslavie Radoviciu, zagranicznym zawodnikiem pozyskanym przez stołeczny klub w przerwie letniej. Menedżer Mariusz Piekarski długo trzymał jego nazwisko w tajemnicy. – Strzelajcie, szukajcie w internecie, a i tak nie zgadniecie – mówił do dziennikarzy. Cóż, kto mógłby przypuszczać, że do Legii trafi gracz Barcelony.
Odp: Legia - 01/07/2006 12:04
bez kitu fajnie by było,jakby sie okazał dobrym piłkarzem.Może wtedy częściej by sie zaczęlo udawać ściągać lepszych piłkarzy do naszych klubów?
Egzotyczny wyjazd sie wam szykuje Jak dobrze pamietam bilet na przelot wraz z meczem Fylkir - Pogon kosztowal okolo 1000 E,takze dosyc droga zabawa.
Mam ochotę pojechać...ale sierpień i wrzesień to dla mnie okres dużych wydatków w tym roku(wybory ) więc pewnie nie dam rady...zresztą już dawno chciałem lecieć na Islandię
Visca el Barca!!!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.