Odp: Nasi w kadrze - 28/11/2005 16:54
Fakt Magdon sfaulował Gajtkowskiego , ale zawinił cały blok defensywny (głupia strata) ... co do drugiej sytuacji to sie zgadzam .
Odp: Nasi w kadrze - 28/11/2005 17:24
Magdoń w kadrze B... Tak naprawdę to nie wiem czy się śmiać czy płakać - jest to bowiem najlepszy dowód na to, że selekcjoner nie ma ŻADNEGO pojęcia o aktualnej formie polskich ligowców, a powołania rozdawane są na kompletnie niejasnych zasadach. Na tą chwilę "Madzi" bliżej do najgorszej jedenastki rundy w lidze niż do jakiejkolwiek kadry, choćby to nawet miała być reprezentacja dryblasów z kręconymi włosami.
W ogóle dzisiaj jakiś taki dziwny, drewniany dzień - chyba się gwiazdy chujowo poukładały. Magdoń w kadrze B, Szewczuk następcą Gajtkowskiego w Lechu, brakuje chyba tylko informacji o zainteresowaniu Barcelony Fernando Silverą. Ale jeszcze 6,5 godziny dnia dzisiejszego przed nami, nic straconego
Odp: Nasi w kadrze - 28/11/2005 18:07
czym wy sie tak jaracie?? nawet jesli jest slaby to gra w kadrze-nawet B-to jakas promocja pilkarza, i jego cena wzrasta. Tak wiec cieszmy sie bo nawet jak sie nie poprawi w grze, to bedzie mozna go sprzedac
...spójrz na te dziurawe szosy, anonimowe blokowiska i stare kamienice, gdzie każdy zna wszystkich sąsiadów z nazwiska. Spójrz na podmiejskie oazy...
Odp: Nasi w kadrze - 28/11/2005 19:06
Optymistyczna wersja - Legia, Wisla albo Groclin dochodza do wniosku ze potrzebuja roslego stopera a ze tez za bardzo nie penetruja rynku kupuja za cene ktorej na pewno nie jest wart reprezentanta zaplecza kadry A.
Pesymistyczna? Ptaszek i Panik (jesli zostanie) cmokaja ze sie tak rozwija i mowia ze jeszcze na mundial moze sie zalapac i koles znow gra cala runde w podstawowym skladzie...
Odp: Nasi w kadrze - 28/11/2005 19:28
Ciesze sie, ze w koncu ktos zaczal zauwazac Portowcow ! Grzelak w pelni sie zgadzam, choc i tak nie jest on w swojej b. dobrej formie. Magdon?! Wielu z was pisalo ze to kompletne nie porozumienie. Zgodze sie tylkko z tym, ze Magdon został powolany nie w czasie. Ostatnie mecze kompletnie mu nie wychodza, popelniajac przy tym duza ilosc bledow. Ale patrzac na jego forme z przed 2 miesiecy jestem jak najbardziej "na tak" aby go powolac. Wysoki, w miare zwinny jak na swoj wzrost, przy tym skoczny i rozwazny. Szkoda ze zostal zauwazony tak pozno, kiedy jego forma spadla i to o wiele. Mam nadzieje ze to powolanie doda mu sil i umotywuje go.
Odp: Nasi w kadrze - 28/11/2005 21:40
Kurwa dlaczego wiekszość krytykuje Magdonia, wkońcu jest Pogoniarzem!!! Dziwie się dlaczego padają takie słowa pod jego adresem. Bądźmy dumni że powołują zawodników Pogoni!!
Nie myślę "jak to będzie wyglądać", ale myślę "jak to zrobić"!
Odp: Nasi w kadrze - 28/11/2005 21:56
ehh denerwuja mnie takie wpisy ... jesli mowisz ze sie nie nada pojdz do Pogoni i pokaz na co Cie stac ;/ oczywiscie wiem ze on jest pilkarzem i od niego sie wymaga ale ... ale przeciez chlopak nie mzoe grac 2lata i miec caly czas forme rowna .... no chyba ze to bylby ktos kroju ronaldinho to rozumiem ... ale bezprzesady panowie uspokujmy sie troszke i nei wjezdzajmy mozna bedzie wjezdzac gdy np. zagra zly mecz w reprezentacji ... ale poco wywolywac wilka z lasu ? a w Pogoni jesli gra zle to na laweczke na jakis okres i tyle na ten temat z mojej storny
Odp: Nasi w kadrze - 28/11/2005 22:35
A może powołanie Magdonia i Grzelaka w nie najelepszej formie to dowód na to, że w Polsce nie ma piłkarzy z prawdziwego zdarzenia? Lepsi polscy ligowcy grają w kadrze A ( patrz Kaźmierczak) a gorsi w kadrze B ( Magdoń).
ehh denerwuja mnie takie wpisy ... jesli mowisz ze sie nie nada pojdz do Pogoni i pokaz na co Cie stac ;/ oczywiscie wiem ze on jest pilkarzem i od niego sie wymaga ale ... ale przeciez chlopak nie mzoe grac 2lata i miec caly czas forme rowna .... no chyba ze to bylby ktos kroju ronaldinho to rozumiem ... ale bezprzesady panowie uspokujmy sie troszke i nei wjezdzajmy mozna bedzie wjezdzac gdy np. zagra zly mecz w reprezentacji ... ale poco wywolywac wilka z lasu ? a w Pogoni jesli gra zle to na laweczke na jakis okres i tyle na ten temat z mojej storny
Nawet Ronaldinho miał słaby początek sezonu (jak na niego oczywiscie bo wielu piłkarzy marzy o takiej grze jak on w niższej dyspozycji) Był on nieco przemęczony i Barca sobie średnio radziła , w końcu dostał mecz przerwy i od tego momentu gra jak natchniony (jak i cała Barca) . Także każdy ma prawo być w słabszej dyspozycji. (w Pogoni najrówniejszą forme prezentuje do tej pory Julcimar Pesković , reszta nie obliczalna )
ps zastanawia mnie tylko brak Kazia w tej reprezentacji, bo albo znaczy to że jest on już pewnym kadrowiczem i nie trzeba go sprawdzać , albo bardziej prawdopodobne poprostu jego forma ostatnio jest nie taka jakiej oczekują od niego wszycscy.
ps2 w sumie to fajnie by było jakby na mundial pojechała cała trójka : MAgdoń(jego szanse są nikłe) Kazek(zależy od formy ale ma największe szanse ) i Grzelak (może jechać w przypadku gdy Smolarka przesuną do ataku i Krzynówek z Kosowksim będą grac na skrzydłach, ale przecież jest jeszcze Zieńczuk) , reszta myśle że narazie nie ma szans na powołanie
Co do reszty się całkowicie zgadzam , mimo mojej krytyki ostantio co do jego osoby to myśle że zasłużył na powołanie, może ta runda nie jest najlepsza w jego wykonaniu ale myśle że jednak przyda nam się taki zawodnik jak on na przyszłość
Odp: Nasi w kadrze - 29/11/2005 09:12
Czytając Wasze mądrości odnoszę wrażenie że każdy z Was uważa się za znawcę piłkarskiego na miarę światowych sław. Smutne to że aż tylu zarozumiałych ludzi jest w szeregach kibiców MKSu. Pokażcie mi ludzie oczytani-kto w miejsce Magdonia miejsce w obronie Pogoni się nadaje?? I nie ośmieszajcie się z typami tylko konkretna osoba.Uważam żę zasłużył na powołanie, to że mu się kiksy przydają-to siękażdemu przydają, ważne że są to kiksy bez konsekwencji.Ale jest skuteczny, szybki wysoki, zdecydowany. Popatrzcie na kadrę Janasa-Głowacki jak gra a dostaje powołanie.Bo mimo wszystko jest bardzo dobrym obrońcą, a że mu ostatnio nie idzie to inna sprawa. Brawo dla Janasa i jego świty,za przyglądanie się polskim piłkarzą.
Odp: Nasi w kadrze - 29/11/2005 11:21
nie przesadzajmy... Magdoń i Grzelak raczej nie mają żadnych szans na mundial, a szanse Kazka oceniał bym na nikłe. Na mundial pojedzie tylko 22 ludzi (w tym 3 bramkarzy) - to daje 19 zawodników z pola. A tylu to akurat jest "etatowych" reprezentantów i bardzo ciężko będzie komuś nowemu tam wskoczyć.
Za to sądzę, że JEŚLI Grzelak pójdzie do Wisły (czego mu jako zawodnikowi życzę, bo tam ma szansę się rozwinąć - natomiast nie chciałbym jako kibic Pogoni) to za rok będzie grał w reprezentacji i będzie walczył o miejsce z Kosowskim i Krzynówkiem. Grzelak ma nieprzeciętne możliwości (technika, szybkość) i grając w Pogoni nie jest dostrzegany (zbyt dużo zadań defensywnych ma u Panika żeby regularnie grać na wysokim poziomie).
W Wiśle byłoby mu łatwiej i szybko stałby się moim zdaniem pierwszoplanową postacią ligi.
Optymistyczna wersja - Legia, Wisla albo Groclin dochodza do wniosku ze potrzebuja roslego stopera a ze tez za bardzo nie penetruja rynku kupuja za cene ktorej na pewno nie jest wart reprezentanta zaplecza kadry A.
Pesymistyczna? Ptaszek i Panik (jesli zostanie) cmokaja ze sie tak rozwija i mowia ze jeszcze na mundial moze sie zalapac i koles znow gra cala runde w podstawowym skladzie...
Legia ma Choto i Ouattarę więc racazej Magdonia nie kupi choć znając Zygo to wszystko jest możliwe...
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Odp: Nasi w kadrze - 06/12/2005 21:21
Mam pytanie Polska B gra ze Szkocją B a nigdzie nie ma informacji na ten temat... może ktos wie gdzie można to zobaczyć?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.