Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,
Z jednej strony narodowcy, z drugiej lewacy. Jednym niby świeci swastyka, drugim sierp i młot. A wszystko w kraju, który wycierpiał tak od jednych jak i od drugich.
Ale każdy zapatrzony jest w swoje racje.
A Państwo piecze na tym "rożnie" swoje świnie. Szczucie jednych na drugich pozwala wprowadzać nowe kneble. W myśl bezpieczeństwa.
Najgorsze (nie odbierać tego stricte pejoratywnie) jest to, że ci co walczą (ogólnie) nie widzą, że dają władzy do ręki co raz to nowe argumenty przeciwko sobie. Poza tym - kto ma media, ten kreuje rzeczywistość.
I jeszcze cos ponadto - Ale to jest typowa kategoria dziennikarzy - hiena. Sprzeda każdego byleby był temat.
Tylko, że to nie do końca ich wina - oni dostarczają to, co chcą oglądać ludzie.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Chce powiedzieć że.... - 11/11/2012 14:56
I jeszcze coś mnie naszło, nie chce mi sie edytować, bo poniekąd niby to jest spójne ale jednak nie do końca więc... pytanie jesteście za czymś takim jak DEMOKRACJA?
Demokracja to słowa magiczne - nieważne jak je użyć, kogo pod nie podpiąć (Piłsudski pasuje jak...) - musi pojawić się w przemowie.
Walczymy o demokrację! Zaprowadzimy demokrację!
Oni źle rozumieją demokrację, ale my im pokażemy!
Przypomina się towarzysz Lenin i jego walka o wprowadzenie powszechnej równości
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Chce powiedzieć że.... - 17/11/2012 20:57
anathema weź też pod uwagę, że dzisiaj za radykałów uznaje się już osoby, które po prostu nie chcą by ich kraj stał się kolejnym poletkiem na którym "postępowi" wyczyniają swoje społeczne eksperymenty, nawet jeżeli daleko im do jakichkolwiek organizacji/partii Dziś radykalnym jest stwierdzenie, że rodzina i małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny
Tak w ogóle to chcę oficjalnie poprosić Kazika Węgrzyna i Maćka Murawskiego przy okazji aby dali sobie spokój z komentowaniem meczy. Odechciewa się oglądać...
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757966544 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.