Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w sezonie 20/21 (17/18; 18/19; 19/20) - 05/06/2017 10:36
Jako, że poprzedni temat wzmocnień i osłabień ma niebotyczną liczbę stron, jakiś czas temu padł pomysł by coś zaradzić temu. Obecnie jedynym sposobem jest założenie nowego tematu - jako, że forum ma skąpą opcję wyszukiwania informacji(albowiem wskazuje konkretny temat jakbyśmy chcieli coś odkopać) to w mojej ocenie temat na dany sezon będzie odpowiednim rozwiązaniem.
Ze wzmocnień na obecną chwilę wygląda to tak:
1) Murawski - przedłużenie kontraktu
2) Skorża
3) Hołota
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w sezonie 17/18 - 05/06/2017 15:57
Zadnego z trzech bramkarzy zalowac nie bede. W zaleznosci od tego gdzie do gry przewidziany bedzie Rapa trzeba bedzie znalezc prawego/srodkowego obronce. Mega optymistycznie zakladajac, ze skrzydlowi nie odejda , to mimo wszystko przydalby sie jakis srodkowy pomocnik, ktory bedzie potrafil rozegrac pilke, no i wiadomo napastnik, ale zakladam, ze tutaj klub pewnie na ostatnim miejscu bedzie szukal wzmocnien. Bramkarz, obronca i rozgrywajacy do pierwszego skladu, a uzupelnenia jak sie uda kogos wyciagnac to spoko.
Odstrzelilbym tez Kitano, ale to juz jako uzupelnienie odejscia bramkarzy w ramach pozbywania sie szrotu. Reszta powiedzmy, ze wyglada ok. To oczywiscie skromny wariant, bo nie wiem kompletnie czego spodziewac sie po okienku transferowym w wykonaniu Skorzy.
Jakby nie patrzec ciekawe nazwiska na rynku beda wolne po tym jak Ruch nie dostal( nie dostanie ) licencji, Korona zmienia wlasciciela, wczesniej Gornik rozwiazal kontrakt m.in. z Danchem.
Milan Borjan, Serhij Pyłypczuk, Michal Peškovič, Ilijan Micanski i Vladislavs Gabovs w przyszłym sezonie nie będą reprezentować Korony Kielce. Klub postanowił nie przedłużać wygasających kontraktów z zawodnikami.
Klub postanowił również wystawić na listę transferową Miguela Palancę i Daniego Abalo.
Widze tu przynajmniej 2 nazwiska, ktore chetnie bym przywital w Szczecinie na jesien
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w sezonie 17/18 - 05/06/2017 19:18
Micanski nie przyjdzie do Pogoni, to nie jest uwielbiany przez Skorze typ napastnika, ale tez bym nie pogardzil.
Borjan i Palanca.
Ale wlasnie uswiadomilem sobie, ze ten pierwszy byl wypozyczony ze swojego klubu i kwota odkupu byla dosc duza jak na polskie warunki wiec pewnie tez opcja nierealna.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w sezonie 17/18 - 05/06/2017 19:41
Tak sobie myślę, że Robakowi chyba zbrzydł Poznań po ostatnich meczach i czy może nie chciałby wrócić do Szczecina, gdzie zagrałby upragniony pełny mecz. Tak wiem, że trochę postarzał się od ostatniej bramki dla nas, ale jest nadal gwarantem jakiś bramek w przeciwieństwie do Tsubasy i bezglutenowego Zwolaka. Tym bardziej posiadając najlepsze skrzydła w lidze miałby co robić w polu karnym. Pamiętajmy, że kiedy odpalił te 21 bramek grał w drużynie z Bąkiem czy bezbarwnym Małeckim.
Tak sobie myślę, że Robakowi chyba zbrzydł Poznań po ostatnich meczach i czy może nie chciałby wrócić do Szczecina, gdzie zagrałby upragniony pełny mecz. Tak wiem, że trochę postarzał się od ostatniej bramki dla nas, ale jest nadal gwarantem jakiś bramek w przeciwieństwie do Tsubasy i bezglutenowego Zwolaka. Tym bardziej posiadając najlepsze skrzydła w lidze miałby co robić w polu karnym. Pamiętajmy, że kiedy odpalił te 21 bramek grał w drużynie z Bąkiem czy bezbarwnym Małeckim.
Robaka tutaj już nie widzę, nie w tym wieku, potrzebujemy napastnika na dłuższy okres
Głowa do góry, coś się kończy, coś zaczyna, Arka Gdynia Kurwa Świnia
Robaka tutaj już nie widzę, nie w tym wieku, potrzebujemy napastnika na dłuższy okres
Trochę wieża Babel by się nam już zupełnie zrobiła. To już lepszy Robak. Gdyby się zgodził na np. roczny kontrakt... ale to pewnie nierealne bo pewnie zostanie jednak w Poznaniu.
Rozumiem w takim razie, że Murawskiego swego czasu też byś odrzucił, bo "za stary"?
Gdyby był w ogóle taki temat i Robak rozważał grę u nas, to klub powinien brać go z pocałowaniem ręki.
Przecież to jest gwarant kilkunastu bramek w sezonie.
Kitano czy Zwoliński to mogą mu co najwyżej bidon z wodą podawać.
Argument, że potrzebujemy kogoś na długo... no dobra. Wszystko fajnie. Tylko gdzie ktoś taki jest? Bo ja na razie nie widzę.
Może kogoś takiego znajdą. A jak nie? To dalej Frączczak będzie snajperem.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w sezonie 17/18 - 05/06/2017 22:03
Robak to najlepszy napastnik jakiego możemy realnie wyciągnąć, o ile oczywiście Bjelica będzie chciał się go pozbyć w co wątpie, bo Kownackiego raczej oddadzą za granicę. Śmiało jeszcze w naszej lidze może pograć na wysokim poziomie z 2, może nawet 3 sezony o ile oczywiście nie będzie miał problemów z kontuzjami.
Rozumiem w takim razie, że Murawskiego swego czasu też byś odrzucił, bo "za stary"?
Gdyby był w ogóle taki temat i Robak rozważał grę u nas, to klub powinien brać go z pocałowaniem ręki.
Argument, że potrzebujemy kogoś na długo... no dobra. Wszystko fajnie. Tylko gdzie ktoś taki jest? Bo ja na razie nie widzę.
No tak, można porównywać Robaka do Murawskiego, faktycznie przyznaje racje że wiek nie gra roli jeżeli chodzi o umiejętności piłkarskie.
Tylko zobacz na to ile jeszcze będzie sam faktycznie chciał grać, z "murasiem" co roku to samo napięcie czy jeszcze zagra sezon, a co jeżeli Robak będzie chciał grać tylko sezon? Bo wątpię że na dłużej z nim podpiszą i po roku znowu zostajemy z Adasiem w napadzie.
Skąd brać napastników? Może warto przejrzeć rynek zagraniczny, myślę że młody napastnik powiedzmy nawet w Anglii z 2 ligi będzie robił w Polsce robotę, a o motywacje nie ma co się bać, bo będzie chciał się wypromować. Na moje warto przejrzeć rynki transferowe w takich państwach jak Czechy, Węgry, Serbia, Bułgaria. Z pocałowaniem ręki większość tutaj będzie chciała grać i bez wielkiej kasy
Głowa do góry, coś się kończy, coś zaczyna, Arka Gdynia Kurwa Świnia
No tak, można porównywać Robaka do Murawskiego, faktycznie przyznaje racje że wiek nie gra roli jeżeli chodzi o umiejętności piłkarskie.
Tylko zobacz na to ile jeszcze będzie sam faktycznie chciał grać, z "murasiem" co roku to samo napięcie czy jeszcze zagra sezon, a co jeżeli Robak będzie chciał grać tylko sezon? Bo wątpię że na dłużej z nim podpiszą i po roku znowu zostajemy z Adasiem w napadzie.
Skąd brać napastników? Może warto przejrzeć rynek zagraniczny, myślę że młody napastnik powiedzmy nawet w Anglii z 2 ligi będzie robił w Polsce robotę, a o motywacje nie ma co się bać, bo będzie chciał się wypromować. Na moje warto przejrzeć rynki transferowe w takich państwach jak Czechy, Węgry, Serbia, Bułgaria. Z pocałowaniem ręki większość tutaj będzie chciała grać i bez wielkiej kasy
Jakichś przypadkowych gości też nie ma co brać, bo oni raczej nie wypalą. Przykład Cracovii, wzięli Mihalika, Karanaczanakowa, Vestenickiego, a więc, młodych i ambitnych chłopaków z zagranicy i co? Bez scoutingu na odpowiednim poziomie trafienie takiego piłkarza, który będzie w naszym zasięgu finansowym i będzie wzmocnieniem ataku pewnie wynosi kilka %. Wcześniej Lech wziął Thomalle, a więc piłkarza już jakoś wyselekcjonowanego (Lech dysponuje jakimś tam scoutingiem, my nie). Chłop grał żałośnie. Robak to solidna firma, czołówka napastników w Ekstraklasie, jeśli pojawiłaby się okazja warto go wziąć nawet na rok.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.