Jego ogólna zajebistość przejawia się przede wszystkim w odpowiednim marketingu oraz notorycznym lansowaniu przez Ptaka.
PS. Wisla juz przestaje byc wielka.
Na początek... wygląda na to, że wcześniej wspominany przez Antoniego trener współpracujący z Dawidem Ptakiem w Brazylii to Jose Carlos Serrão...
Z 07/11/2005
"Trener Jose Carlos Serrão przygotowuje się do nowego zadania w sezonie 2006. Po stresującym roku, przygotowuje się do objęcia Pogoni, drużyny z polskiej pierwszej ligi. Grupa biznesmenów obecnie obserwuje w Brazylii kilku zawodników i ta grupa zawodników rozpocznie przygotowania do sezonu w grudniu w ośrodku Oskar Inn. w mieście Monte sião-MG. „Celem jest przygotowanie do trwających zaledwie trzy miesiące rozgrywek w Europie” – powiedział Serrão, który obserwował wiele meczów brazylijskiej lidze."
Informacje dodatkowe: Trudno po przeanalizowaniu tekstu na stronie stwierdzić czy ten koleś ma objąć w przyszłości Pogoń w Polsce... bardziej skłaniał bym się do tego że ma czuwać nad przygotwaniem wybranych zawodników do rundy wisennej. W każdym razie do końca sezonu 2005 Jose Carlos Serrão trenował club União Barbarense-SP grający w 2 lidze brazylijskiej (serie B)… zainteresowani powinni wiedzieć jak to czytać… bo to nie takie proste z tymi ligami - ogólnie druga liga brazylijska to nie tragedia. Niestety klubowi nie wiodło się w lidze i spada do trzeciej (serie C)… ogólnie klub miał spore problemy, nie wypłacanie pensji i ogólnie totalnie rozłożona atmosfera w druzynie.
Źródło http://www.futebolinterior.com.br/osite/internac.php?nid=94059
A teraz troche na temat zawodnków:
Z 14/11/2005
Z informacji w artykule o ogólnej sytuacji klubu Guaçuano drugiej ligi regionu Sao Paulo (Campeonato Paulista - 2ª Divisão )… klub wygrał swoja grupę w ramach tych rozgrywek.
Napastnik Galinho (8 goli w rozgrywkach, 14 meczy) i Felipe (5 goli), obrońca Lopes i bramkarz Novaes są w Monte Alegre do Sul i trenują z polską drużyną Pogoń (chyba się pospieszyli), aby udowodnić że mogą być wzmocnieniem dla drużyny w rozgrywkach o mistrzostwo Polski w 2006 roku.
odrazu na poczatku powiem ze nie mam nic pzeciwko Brazylijczykom czy innym z tamtych regionow ale to juz sie powoli robi Copa America...... czy tak ma wyglad klub pilkarski w Polsce :?:
moim zdaniem chyba nie........
O ile jeszcze Kaźmierczaka Ptak mógłby sprzedać /ja też jakoś nie rozumiem tego rozpływania się nad jego talentem/ tak gorzej troche z Grzelakiem bo on jednak widać, że sie przykłąda i czasem mu nawet coś z tego wychodzi...
Ja bym az tak nie dramatyzowal. NIe ma sensu dyskutowac co to znaczy z "prawdziwej Pogoni" bo to jest tak samo jka z dyskusja o tym kto jest prawdziwym kibicem. Natomiast w tym miescie ceni sie ludzi ktorym zalezy i ktorzy oddaja serce dla Naszego klubu. Takimi zawodnikami byli np. Kuras czy Mandrysz a przeciez wcale nie sa wychowankami. Jak widze ze przykladowo Tavares zapiernicza po calym boisku to dlaczego ma uwazac go za zawodnika drugiej kategorii. Jak dobrze pamietam w grupce ktora podesza do kibicow w Wodzislawiu byl Julcilmar a np. Celebana nie bylo chociaz jest chlopakiem ze Szczecina. Z reszta pozyjemy zobaczymy...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 16/11/2005 19:09
Ja się dziwiw ze Ptak jeszcze sciąga Brazylijczyków.Wszyscy krytykują i się śmieją z tego.Nie dość ze są statzy)nie którzy) to i słaby(to prawie wszyscy ) po co tei aswalty.Jeszcze chce robić czystke w Pogoni.Może pozbyś cie Trałki,Ediego,Milarowi,Diveckiego a reszta niech zostanie i niech ściąga Polaków.I niech ściąga jakiś pożądnych piłkarzy a nie tanich słabiaków i za prawie za darmo.Jak chce coś osiągnąć(europejskie puchary) to niech kupi pożądnych graczy najlepiej Polaków.Niech gra sobie 2-3 obcokrajowców a nie 7-8 obcokrajowców.Niech kupi 2obrońców 2-3 pomocników 2 napastników.Niech robi co chce to moje zdanie ale jak sprzeda Kazia,Grzelaka,Łabędzie itp. to będe wkurzony na Pogoń i nie wiem czy będe na mecze chodził jak będzie badziewie.i oczywiście zwolnić Panika i dać trenerka(Kurasa,Kaczmarka,Radolskiego czy jakiegoś tam w miare dobrego trenera).Robta co chceta i myślcie co chcecia a ja tak myśle
Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 16/11/2005 19:19
muniek nie lap za slowka tylko napisz cos konkretnego. faktem jest ze niektorych zawodnicy naszego zespolu z Pogonia laczy tylko kontrakt i nic wiecej. ciesza sie ze moga garac w Szczecinie bo tak grali by w brazylijskich wioskach, lub naszych typu Piotrkow. dobry zawodnik to pilkarz ktory ma swiadomosc gdzie gra, dla kogo gra i ile dla kibicow znaczy jego druzyna. chodzi o swiadomosc przynaleznosci do pewnego zespolu, o swojej historii, tradycji, barwach itd. to tak jak ze swiadomoscia przynaleznosci do narodu, ktorej nie maja niektorzy ludzie.
Pilkarz powinien sobie zasluzyc na akceptacje kibicow, szczegolnie z obcego kraju. w ocecnym zespole sa osoby ktore uwaznaja, ze powinni byc kochani przez kibicow i nie musza robic nic aby ta milosc sobie zaskabic. Kibic najlatwiej identyfikuje sie z klubem poprzez zawodnikow. Niestety czasem bywa tak, zawodnik nie identyfikuje sie z klubem. Z kim ma sie w takiej sytuacji identyfikowac kibic? Zostaja mu tylko barwy, historia, stadion i inni koledzy kibice.
Z cala stanowczosciom stwierdzam, ze w obecnym zespole Portowcow z powolania jest jak na lekarstwo. A co bedzie po zapowiadanej czystce? obawiam sie ze wyleca wlasnie nie ci co powinni, a sprowadzi sie anonimowych grajkow.
Nie chodzi mi tylko o gest takie jak pdziekowania, bo to mozna robic pod publike. Ja ta druzyne troche znam...
po 1. nie zly na Pogoń bo klub nie jest nic winien tylko i wylacznie Ptak.
po 2. z klubem podobno sie jest na dobre i na zle
po 3. co do trenera to masz racje
Pozdrawiam
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 17/11/2005 17:40
Polska dla Polakow ...
Ew. 2-3 graczy pokroju milat
A co do Kazka to widza w nim Strzal,Technike,Warunki oraz szybkosc .. mowie wam ze gdyby chcial to by duzo osiagnal ... Widac w nim naprawde spore umiejetnosci ale albo one drzemia i nie chca wstac albo to poprostu nie jest "doszlifowane" do konca ..
po 1.zgadzam się
po 2. zgadzam się
po 3. Wszyscy chyba widzieli co Kuras zrobił z Bełchatowa , Kaczmarek z Górnikiem, Groclin też ostatnio coś się wystrzelał ale moim zdaniem błędem było zwolnienie go.
po 4 . jak mamy o coś walczyć jak u nas jest co pół roku czystka
to będe wkurzony na Pogoń i nie wiem czy będe na mecze chodził jak będzie badziewie.i oczywiście zwolnić Panika i dać trenerka(Kurasa,Kaczmarka,Radolskiego czy jakiegoś tam w miare dobrego trenera).
po 1. nie zly na Pogoń bo klub nie jest nic winien tylko i wylacznie Ptak.
po 2. z klubem podobno sie jest na dobre i na zle
po 3. co do trenera to masz racje
Pozdrawiam
po 1.zgadzam się
po 2. zgadzam się
po 3. Wszyscy chyba widzieli co Kuras zrobił z Bełchatowa , Kaczmarek z Górnikiem, Groclin też ostatnio coś się wystrzelał ale moim zdaniem błędem było zwolnienie go.
po 4 . jak mamy o coś walczyć jak u nas jest co pół roku czystka
fajno ze sie ze mna zgadzasz
z po 3 to mialem na mysli by zwolnic Panika
Pozdro
A co do Kazka to widza w nim Strzal,Technike,Warunki oraz szybkosc .. mowie wam ze gdyby chcial to by duzo osiagnal ... Widac w nim naprawde spore umiejetnosci ale albo one drzemia i nie chca wstac albo to poprostu nie jest "doszlifowane" do konca
Ze wszystkich elementow , ktore wymieniles jako zalety Kazka to zgodze sie tylko z jednym. Tak, masz racje strzal ma naprawde piekielnie mocny choc czesto zdarza mu sie zle zlozyc do strzalu. To jest w ogole chyba problem polskich pilkarzy.
Jesli twierdzisz , ze Kazek jest szybki to ja wymiekam. Przeciez on porusza sie po boisku jak zolw. Poza tym jest malo zwrotny i traci mi drewnem.
Techniki brak- czeste straty pilek w srodku boiska wlasnie dzieki jak twierdzisz dobregop wyszkolenia technicznego.
Warunki ma dobre ale w polskiej lidze jest kilku lepszych srodkowych pomocnikow o znacznie gorszych warunkach wiec spokojnie np. Pawel Drumlak.
Reasumujac jest to przecietny kopacz w bardzo slabej polskiej lidze
A co do Kazka to widza w nim Strzal,Technike,Warunki oraz szybkosc .. mowie wam ze gdyby chcial to by duzo osiagnal ... Widac w nim naprawde spore umiejetnosci ale albo one drzemia i nie chca wstac albo to poprostu nie jest "doszlifowane" do konca
Ze wszystkich elementow , ktore wymieniles jako zalety Kazka to zgodze sie tylko z jednym. Tak, masz racje strzal ma naprawde piekielnie mocny choc czesto zdarza mu sie zle zlozyc do strzalu. To jest w ogole chyba problem polskich pilkarzy.
Jesli twierdzisz , ze Kazek jest szybki to ja wymiekam. Przeciez on porusza sie po boisku jak zolw. Poza tym jest malo zwrotny i traci mi drewnem.
Techniki brak- czeste straty pilek w srodku boiska wlasnie dzieki jak twierdzisz dobregop wyszkolenia technicznego.
Warunki ma dobre ale w polskiej lidze jest kilku lepszych srodkowych pomocnikow o znacznie gorszych warunkach wiec spokojnie np. Pawel Drumlak.
Reasumujac jest to przecietny kopacz w bardzo slabej polskiej lidze
a widzisz ja sie zgodze tylko z tym ze jest malo zwrotny ... Technike ma mowie Ci bo pamietam jak moj uwjek gral z nim co jeszzce wtedy nie byl taki wielki ale maly tez nie byl a technike mial niebagatela a techniki sie nie traci o ile dobrze pamietam .. Porusza sie jak zolw ? przeciez napisalem ze jak chcialoby mu sie to by osiagnal duzo a myslisz ze dlaczego nie biega ? bo mu sie nie chce
Pzdr
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.