Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 14/15 - 22/10/2014 09:07
Szkoda że tak sie stało ,jest to jeden z lepszych trenerów w Polsce .Lechia już zaciera łapy i teraz dopiero bedzie rosła w siłę .Dobry trener + potężny budżet .Jednak faktycznie coś się wypaliło .Dziwna ta nasz liga ,żaden trener nie popracuje za długo ,wyrzucony z jednego klubu za słabe wyniki w drugim te wyniki ma .Oby tak było z Kocianem .Wdowczyk spalonej ziemi po sobie nie zostawia ,jest kilku grajków do odstrzału i mam nadzieję że w zimie to nastąpi.Cudów Kocian nie narobi ......chociaż kto wie ? Życzę mu tego.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 14/15 - 22/10/2014 10:40
Widzę po komentarzach na różnych stronach płacz i histerię jakoby zarząd wyrzucił Wdowczyka w połowie drogi po mistrza a tymczasem jego bilans wygląda nie najlepiej. Szacunek za pamiętne zwycięstwo z Lechem , za charakter oraz postawę ale on już wypalił się w naszym mieście parę miesięcy temu, dłużej nie można było tego ciągnąć. Kocian to świetny fachowiec i wierzę że będzie miał pomysł na poprawę sytuacji w klubie.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 14/15 - 22/10/2014 10:45
Porazka. Z takim podejściem zawsze będziemy gownianym zapleczem europejskiej pilki a kopacze beda mieli komfort opierdalania Sue, bo wiadomo kto poleci i tak. Dobrze, ze Sir Alex lata temu odnalazl sie w Anglii a nie w naszym ogorkowym polu, bo najdalej po roku mieszano by go z blotem i wyjebano do Dolcanu Zabki. Kocian, Skorza czy reszta nie naucza nas grać w pilke, efekt będzie tymczasowy jak u Wdowczyka. Rzygac sie chce jak się patrzy na ta karuzele.
Mam nadzieję, że Wdowczyk trafi do tej Lechii i zrobi mistrza uprzednio fundujac nam lanie takie jakie dostalismy w Bialymstoku.
Nie pomyślałeś o tym że może sam Darek miał już dość prowadzenia Pogoni, nie mamy szerokiej kadry, konkretnego sponsora, do tego stadion ruina, brak perspektyw na budowę nowego stadionu. W Szczecinie nie ma warunków na piłkę na takim poziomie który zadowolił by Wdowczyka stąd jego zmiana na stanowisku trenera. Tak samo jak w przypadku Aki z niewolnika nie ma pracownika, to samo tyczyło się naszego trenera. Niech sobie idzie do Lechii i powodzenia, jedziemy po Smolnym, a myślicie że w tej niemieckiej spółce Darek będzie miał spokojną głowę do pracy? jakoś śmiem w to wątpić, przy ewentualnym sukcesie wyprzedaż zawodników i budowa zespołu od nowa. Lechia jest nastawiona na zarobek..
Ostatnio edytowany przez: Charry1948, 22 października 2014, 11:12 [1 raz(y)]
„Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.”
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 14/15 - 22/10/2014 11:13
Niezłe zaskoczenie jak dla mnie nie wiem czy wymiana trenera cos tu zmieni .Nie robi się porządnych wzmocnień, kontraktuje grajków o niezbyt wygórowanych możliwościach piłkaskich a potem jak nie idzie to oczywiście-trener winny.Wdowczyka uważam za jednego z lepszych trenerów i jezeli mamy kogoś taka osobę zastąpić to niech to będzie osoba o podobnym warsztacie.Wszyscy są "zachwyceni"i Kocianem tylko, że Kocian sprawdził się tylko raz czy to troche nie za mało ?
Głupota jest sprawą prywatną jednak jej skutki są społeczne.
Weszlo jak zwykle przedstawia fakty tak aby pasowaly do ich punktu widzenia. Jak ktos juz tam zauwazyl Malecki jest jednym z najbardziej jechanych pilkarzy przez weszlakow a tu nagle byl swietnym wzmocnieniem. To wlasnie kwintesencja weszlo. Jada po kims jak im pasuje.
Inna sprawa ze z tych wszystkich statystyk wychodzi ze Wdowczyk w Pogoni utrzymywal druzyne na srednim poziomie. tak na remis. Nawet w tym sezonie ma 4 zwyciestwa 4 remisy i 4 porazki. Ogolnie podliczyli go na 8 miejsce, co jest dokladnie w srodku. Wydaje mi sie ze to wlasnie jego poziom. Dostanie lepszych zawodnikow moze zrobic lepszy wynik, ale nie bedzie bil sie o mistrza z Bakiem, Matrasem czy nawet Golla w obronie. Wydaje mi sie ze ogolnie Wdowczyk zbyt wiele nie zyskal na pracy w Pogoni bo owszem wskoczyl na trenerska karuzele w Polsce ale z drugiej strony jak mial udowodnic ze potrafi zbudowac silny zespol to niestety nie popisal sie. Trener na remis, w dluzszej perspektywie. Ciekawe ile w tym jego wlasnych zaslug, a ile to ruchy zarzadu do tego doprowadzily. Pozyjemy zobaczymy.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 14/15 - 22/10/2014 11:58
Dobrze, że rozstanie jest z klasą. Mimo, że skoro się strony rozchodzą to wiadomo, że musiały być uwagi wzajemne. Mam nadzieję, że kibice też zachowają klasę bo nie ma powodów aby mieć o takie decyzje pretensje czy do zarządu a tym bardziej do Wdowca. Tą decyzję trzeba po prostu przyjąć do wiadomości oczywiście mając swoje zdanie w tej sprawie. Ja uważam, że był na takie rozwiązanie czas odpowiedni. Trzeba coś zmieniać.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.