Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 02/06/2014 21:19
Myślę że odpowiednim miejscem dla Ławy aby jednocześnie grać i szkolić młodych Portowców są takie zespoły jak Błękitni Stargard, Energetyk Gryfino, Ina Goleniów, kluby nie daleko Szczecina oraz zespoły ze Szczecina Stal, Hutnik, Arkonia . W ostateczności zostaje Flota Świnoujście
Ty i tylko Ty jesteś mi przeznaczona,
Ty i tylko Ty do końca moich dni
Komu kończą się kontrakty w tym okienku z naszej kadry?
Frączczak, Rudol
Swoja drogo ciekawi mnie że klub opuszczają Lisowski i Ouedraogo, gdzie wg mnie mają jeszcze ważne kontrakty. Chyba że sie myle.
Oby tylko Ława znalazł sobie klub i nie ciągnął kasy za grę w rerzerwach.
Ja osobiście nie chciałbym aby Ława znalazł sobie inny klub.
Niech zakończy karierę i zostanie w Szczecinie i szkoli młodych Portowców w swojej hali.
Sądzę, że prędzej czy później założy swoją własną akademię i lepiej aby już osiadł na zawsze w Szczecinie
Zawsze będziemy mieli bliżej aby kogoś podejrzeć.
A Ława już jest raczej za stary aby znaleźć sobie coś w Ekstraklasie. No chyba że dołączy do Łęcznej...
Myślę że odpowiednim miejscem dla Ławy aby jednocześnie grać i szkolić młodych Portowców są takie zespoły jak Błękitni Stargard, Energetyk Gryfino, Ina Goleniów, kluby nie daleko Szczecina oraz zespoły ze Szczecina Stal, Hutnik, Arkonia . W ostateczności zostaje Flota Świnoujście
Gdzie będzie mieszkal i co robil to odrębna sprawa.
Chodzi o to żeby nie ciagnął pieniędzy z klubowej kasy za grę w rezerwach, a mało nie bierze!
A ktory z tych zespolow stac na to zeby wyplacac mu chociaz czesc dotychczasowej pensji ?
A ktory z tych zespolow stac na to zeby wyplacac mu chociaz czesc dotychczasowej pensji ?
W tych zespołach oprócz Floty grają młodzi więc mógłby być przykładem jak podchodzić do obowiązków piłkarza na treningu i w czasie meczu. Nie mówię o "treningach" w klubach i lokalach rozrywkowych
Ostatnio edytowany przez: zuczek, 2 czerwca 2014, 21:37 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 02/06/2014 22:08
Z tego co mi wiadomo Ława może wylądować w beniaminku I ligi Bytowi Bytów. Prowadzone są również rozmowy z Celebanem i jeśli nie trafi mu się jakaś konkretna oferta zagraniczna to jest duże prawdopodobieństwo to zakotwiczy w Pogoni. Info w miarę pewne
Jurado, Celeban, Dziwniel i Starzyński. Tyle nam starczy aby walczyć o podium za rok.
Jeszcze Ukah, Quintana, Plizga oraz Lewczuk i podium to minimum. Pomarzyć dobra rzecz
Może z Olympique Lyon wziąć jakiś młodych żeby u Nas się ogrywali skoro mamy z nimi podpisaną umowę o współpracy
Niektórzy młodzi (17 - 20) z Olympique Lyonnais zastanawiają się czy grać w pierwszej drużynie swojego zespołu i robią rozeznanie po rynku, więc wątpię żeby mieli w obiegu nasz MKS
Wg. PS i wypowiedzi menadżera Celebana jest on bliski porozumienia odnośnie gry w Śląsku
Hahahaha PS jest mistrzem w pisaniu bajek, z Lechii na Śląsk się przerzucili Wcześniej ile transferów do lechi robili to hohoho a teraz plotkują o Celebanie w Śląsku , hahahaha Śląsk z problemami finansowymi, z długami , z plotkami, że będą obcinać pensje piłkarzom (dlatego mówi się o odejściu marco paixao, bo nie chce się zgodzić na to). Więc serio PS ? serio ? Tym razem to już naprawdę walnęli z grubej rury.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 02/06/2014 23:23
Rowniez wydaje mi sie malo prawdopodobne aby Celeban trafil do Slaska. Fakt, ze kiedys tam gral i to z powodzeniem, ale wroclawianie maja dosc mocno ograniczone srodki finansowe i z ulga zegnaja takich pilkarzy jak Kaz czy Kokoszka i to raczej nie po to zeby zatrudniac pilkarzy, ktorzy beda zarabiac jeszcze wiecej. Chyba, ze Celeban obnizyl wymagania, ale jakos Wroclaw chyba az tak kuszacy nie jest
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 02/06/2014 23:31
Co by nie mówić u nas buduje się naprawdę fajna ekipa. Doszedł Matras, pewnie przyjdzie Jurado (z wywiadu przeprowadzonego z Matrasem można wywnioskować, że ktoś z Piasta jeszcze do nas dołączy), jeśli dojdzie Celeban to zyskamy naprawdę klasowego obrońce, a to pewnie jeszcze nie będzie koniec. Jeżeli chłopaki dobrze przepracują okres przygotowawczy to powinni solidnie namieszać w górze tabeli, jeszcze bardziej niż w tym sezonie.
Co by nie mówić u nas buduje się naprawdę fajna ekipa. Doszedł Matras, pewnie przyjdzie Jurado (z wywiadu przeprowadzonego z Matrasem można wywnioskować, że ktoś z Piasta jeszcze do nas dołączy), jeśli dojdzie Celeban to zyskamy naprawdę klasowego obrońce, a to pewnie jeszcze nie będzie koniec. Jeżeli chłopaki dobrze przepracują okres przygotowawczy to powinni solidnie namieszać w górze tabeli, jeszcze bardziej niż w tym sezonie.
Jeszcze przyjdzie taki czas, że "Nie pokona nas już nikt"
Łoł łoł... spokojnie z tym budowaniem naprawdę fajnej ekipy... dopiero jeden transfer, poczekaj proszę jeszcze z miesiąc i wtedy oceń.
Co myślicie o Patryku Małeckim? Uda mu się odpalić w następnym sezonie?
Myślę że jak przepracuję solidnie okres przygotowawczy, będzie dalej współpracował z dietetykiem - da radę, liczę na to.
Oby to była forma jak za najlepszych czasów w Wiśle
Jeżeli w minionym już sezonie było narzekanie, że kadra jest za szczupła i nie ma zmienników a od razu po sezonie 4 zawodników jest poza kadrą a nad 2 zawodnikami trwa rozmyślanie (Koj, Frączczak) to daje łącznie 6 głów.
Dlatego w tym oknie transferowym musiałby przyjść przynajmniej 6 nowych zawodników, zaznaczam przynajmniej. Tak naprawdę to z 8 nowych głów, co jest raczej niemożliwe.
Uważam, że oprócz tego co powiedział Wdowczyk, cytuje: Kto pierwszy w ekstraklasie nauczy się grać atakiem pozycyjnym ten będzie rządził ligą, trzeba dołożyć jeszcze jedno. Ten kto będzie miał 24 osobową kadrę + 3 bramkarzy ten będzie rządził w lidze. Ostatnio zrozumiał to ten, który mało co rozumie, Franek Smuda, który powiedział to na ostatniej konferencji prasowej, został wyśmiany.
Chciałbym zauważyć jeszcze jedno. Po pierwsze dłuższy sezon o grupę mistrzowską, po drugie krótki okres przygotowawczy między sezonami, po trzecie Pogoń we wszystkich meczach w grupie mistrzowskiej.
Oni nie będą mieli siły zagrać drugi sezon na tych samych zasadach, znowu siądą ale teraz jeszcze wcześniej niż w grupie mistrzowskiej, bez równej kadry nie da rady zwojować teraz ligi, dowodem na to jest 30 sztuk grajków w Legii i ciągła rywalizacja.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.