Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 26/04/2014 19:03
Nie wydaje mi się, aby pomysł sprowadzenia Matrasa (już nie chodzi nawet o jego dzisiejszy chujowy mecz) był dobry. Raz, że mamy Rudola, który idzie w dobrym kierunku. Dwa, na rezerwie jest Lisowski i nota bene nie wygląda na takiego, co by mu ławka rezerwowych przeszkadzała.
Za to przydałby nam się taki Quintana Tak przyglądam się też Dzalamidze, któy byłjakiś czas temu do nas przymierzany. Dzisiaj tak jak od dłuższego czasu gra słabiutko...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 26/04/2014 19:49
Tymbardziej Matras w środku pola, po co nam kolejny pomocnik? Skład z gumy przecież nie jest, budżet także, a jak odejdzie z Piasta to będzie chciał pozarabiać po tym co w Gliwicach dostawał. Dżalalamidze bez formy po kontuzji, za to Plizga wniósł ożywienie, przydałby się faktycznie u nas na skrzydle
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 26/04/2014 20:38
Skoro Pogoń interesuje się Matrasem to znaczy że ktoś może ustąpić mu miejsca w pomocy - nie potrzebujemy na chwilę obecną, ale nie wiemy jak rysuje się nasza kadra w przyszłym sezonie. Nie oszukujmy się - Murawski i Ława to starszaki, Rogalski też już ma swoje lata a jest pod formą, na Poparę Wdowczyk póki co nie stawia. Matras ma 23 lata, można go na ciekawego ligowca ułożyć w perspektywie długoterminowej. Moim zdaniem to interesujący ruch transferowy, ten zawodnik się przyda - mógłby do nas trafić razem z Plizgą i jakimś obustronnym bocznym obrońcą.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 26/04/2014 21:06
Matras to nominalny defensywny pomocnik, a przy tym mogacy grac ewentualnie na prawej obronie. To sie nazywa uniwersalnosc, co w polaczeniu z mlodym wiekiem i niezlymi umiejetnosciami powoduje, ze takimi zawodnikami jak najbardziej powinnismy sie interesowac.
Nie wydaje mi się, aby pomysł sprowadzenia Matrasa (już nie chodzi nawet o jego dzisiejszy chujowy mecz) był dobry. Raz, że mamy Rudola, który idzie w dobrym kierunku. Dwa, na rezerwie jest Lisowski i nota bene nie wygląda na takiego, co by mu ławka rezerwowych przeszkadzała.
A za 2 miesiące znowu będzie płacz, że nie ma kim grać w obronie. Więc potrzebujemy tych wzmocnień w obronie? Czy ich nie potrzebujemy?
nie na prawej obronie.
Dla mnie Matras to również zawodnik uniwersalny w formacji defensywnej a do tego 198 cm wzrostu zawsze jest na plus. Nie ma sensu oceniać go za jeden mecz. Dla Wdowczyka zawodnik musi mieć to coś i jeżeli się nim interesuje to znaczy, że on to ma - pełne zaufanie do Wdowczyka. Resztę nadrobi w przygotowaniach przed nowym sezonem.
- Kiedy rozmawiał pan z władzami Pogoni Szczecin, o tym, by trenować z rezerwami, żeby nie stracić formy, któraś ze stron poruszyła temat transferu do pierwszego zespołu?
- Te rozmowy zostawię dla siebie. Spotkałem się z wiceprezesem Grzegorzem Smolnym (odpowiedzialny za transfery w klubie - dop. red.) i zobaczymy, jak to wszystko się potoczy. Mam osoby, które mnie reprezentują i to z nimi trzeba rozmawiać o takich kwestiach. Zawsze można jednak dyskutować i spotkać się w jakimś punkcie. Nigdy nie powiedziałem "nie" i nigdy nie powiem. Życie piłkarza pokazuje, że wszystko szybko się zmienia. Jeszcze niedawno grałem w Rumunii, a teraz jestem w Szczecinie, bo mój klub niedługo zostanie rozwiązany. Musiałem zrobić, to co zrobiłem i czekam na oferty.
Cały wywiad: http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140428/POGON/140429657
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 29/04/2014 17:19
W wywiadzie dla GS Celeban powiedział, że już teraz jest wolnym zawodnikiem. A gdyby tak klub się szarpnął i namówił Celebana by pograł z nami do końca tego sezonu. Przydałby się nam by powalczyć o miejsce w pucharach, a przy okazji wpadło by mu trochę grosza do kieszeni, frekfencja by pewnie wzosła nie mówiąc już o jakości naszych poczynań w defensywie. Czyli wszyscy szczęśliwi.
W wywiadzie dla GS Celeban powiedział, że już teraz jest wolnym zawodnikiem. A gdyby tak klub się szarpnął i namówił Celebana by pograł z nami do końca tego sezonu. Przydałby się nam by powalczyć o miejsce w pucharach, a przy okazji wpadło by mu trochę grosza do kieszeni, frekfencja by pewnie wzosła nie mówiąc już o jakości naszych poczynań w defensywie. Czyli wszyscy szczęśliwi.
Myślę, że nie jest to takie proste i nie porównywałbym tej sytuacji do sytuacji typu:
- Stary co robisz?
- Nic, właśnie wyrzucili mnie z "promocji" w Tesco bo zjadłem wszystkie batoniki!
- E tam nie przejmuj się! Dawaj z nami na nockę do Kauflandu towar wykładać!
- Spoko, mogę porobić na umowę - zlecenie ze 2 tygodnie bo później jadę do Niemca na truskawki.
- Nie przejmuj się da się załatwić, tylko żebyś nachlany nie przychodził.
- Damy radę.
Myślę, że nie jest to takie proste i nie porównywałbym tej sytuacji do sytuacji typu:
- Stary co robisz?
- Nic, właśnie wyrzucili mnie z "promocji" w Tesco bo zjadłem wszystkie batoniki!
- E tam nie przejmuj się! Dawaj z nami na nockę do Kauflandu towar wykładać!
- Spoko, mogę porobić na umowę - zlecenie ze 2 tygodnie bo później jadę do Niemca na truskawki.
- Nie przejmuj się da się załatwić, tylko żebyś nachlany nie przychodził.
- Damy radę.
Nie porównuje do takiej sytuacji, ale sądząc po patriotycznych wypowiedziach Celebana o Szczecinie i Pogoni można wnioskować, że taki scenariusz wcale nie jest nierealny. Oczywiście wymaga to sporego zaangażowania w temat ze stronu klubu i pewnie Azotów $$
Przegląd Sportowy pisze że Celeban ma wzmocnić Lechię Gdańsk jak to się potwierdzi to niech spada na stałe do Gdańska.
Oni już tam i Wdowczyka widzieli i Robaka itd To jest całkowicie niepoważne źródło. Pewnie lechia się zapytała lub dała ofertę i z tego robią transfer .. Zresztą wątpię żeby nasz klub go wypuścił, jeśli już naprawdę chciałby zostać w Polsce
Przegląd Sportowy pisze że Celeban ma wzmocnić Lechię Gdańsk jak to się potwierdzi to niech spada na stałe do Gdańska.
Oni już tam i Wdowczyka widzieli i Robaka itd To jest całkowicie niepoważne źródło. Pewnie lechia się zapytała lub dała ofertę i z tego robią transfer .. Zresztą wątpię żeby nasz klub go wypuścił, jeśli już naprawdę chciałby zostać w Polsce
Jak nasz Klub go nie wypuści? Celeban pójdzie tam, gdzie on i jego menadżer zarobią najwięcej. W Szczecinie korzysta z uprzejmości czekając na jakieś lepsze oferty. Raczej nie należy do takich zawodników, którzy przyjdą do Pogoni z sympatii, jeśli by np. w Gdańsku dawali większą kasę. Zresztą chyba już w ogóle takich zawodników nie ma zbyt wielu. No chyba, że już nikt nie będzie go chciał, to wtedy na jakiś mega krótki kontrakt...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.