Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 17/04/2014 18:51
Z ciekawy graczy w Piaście to jeszcze Tomasz Podgórski (1985), choć kontrakt do 30.06.2015 oraz Kamil Wilczek (198 kontrakt do 30.06.2016. Pierwszy jak prawy/lewy pomocnik, drugi na podwieszonego napastnika. Niestety nie są oni na tyle perspektywiczni, żeby płacić Piastowi jakiekolwiek pieniądze.
Wydaje mi się, że ciekawa walka będzie o Ntibazonkizę z Sracovii, nie obraziłbym się jakby Pogoń włączyła się do walki.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 17/04/2014 19:46
Jak bawimy się w transfery to ja bym widział w Pogoni Bartłomieja Pawłowskiego z Malagi któremu kończy się wypożycznie z Widzewa 30.06.2014 r. tylko pewnie Widzew postawiłby za niego zaporową cenę nie dla nas bo kontrakt z łodzianami ma według transfermarkt do 30.06.2016 r.
O ile mnie pamięć nie myli Pawłowski jest skrzydłowym a akurat te pozycje mamy (teoretycznie) dość silnie obstawione. Priorytetowo potrzebny jest solidny środkowy obrońca !
To już pół Piasta jak jeszcze ja dodam swojego faworyta Nikiemę ...
Tak poważnie patrząc na to jakie kłopoty ma Ruch czy Wisła a nawet Górnik to ja raczej tam bym zarzucał wędkę.
Oczywiście jeśli nas (Azoty?) na to stać.Chrapek mi się marzy..hehe
Zdecydowanie lepsza opcja niż Kaz. Warunki mają podobne, ale Matras jest dużo bardziej dynamiczny, dużo bardziej uniwersalny, w tym sezonie grał więcej i lepiej. Do tego dużo młodszy i zapewne dużo tańszy. Brać.
No ale nie możemy przeginać i mieć w kadrze 30 równorzędnych zawodników bo wpłynie to raczej demotywująco na zespół i niekorzystnie na budżet.
Co do Nikiemy czy Wilczka - bez przesady Panowie, to nie jest top naszej ligi, zobaczcie na zestawienia i punktacje.
Plizga by się przydał chociaż już 28 lat. Z drugiej strony ma jakość i doświadczenie. Ale pewnie wybierze na ostatnie lata kariery coś dochodowego poza Polską
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 17/04/2014 21:55
Również pozytywnie mogę się wypowiedzieć o Matrasie na podstawie meczy Piasta które z jego udziałem było mi dane zobaczyć. Wyjściowo to jest defensywny pomocnik fajnie ogarniający walkę powietrzną (czyli to, czego nam brakuje, stąd przymiarki do Kaza). W późniejszym czasie z racji na słabą dyspozycję środkowych obrońców został cofnięty na tą pozycję i też solidnie się prezentował. Ostatnio gra na prawej obronie i ta pozycja mu jednak nie służy - po prostu jest za wysoki moim zdaniem, tam potrzeba sporej dynamiki a on jest limitowany swoimi warunkami fizycznymi. Gdyby była taka możliwość to jak najbardziej piłkarz wart sprowadzenia, zwłaszcza że stosunkowo młody.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 14/15 - 17/04/2014 22:00
Raczej jak będą już wielkie transfery to po sezonie o ile wejdziemy w Puchary. Wątpię żeby teraz dużo transferów było a potem za parę miesięcy jak będą chcieli gwiazdy ściągnąć (Azoty), to nagle podziękują "nowym". Pewnie wykonają jeszcze 1 transfer w obronie i tyle.
Jurado dobry to był z rok temu, teraz beznadzieja. Płakał kiedyś, że duże kluby w Polsce się o niego nie zabijały.
Nie na co zaciągać takie odpadki. Wdowczyk wie co robi i kogo potrzebuje. Pewnie latem kogoś odpali, pokazał, że nie ma sentymentów i wychodzi to na korzyść zespołowi. Pewnie gdyby nie odejście Pietruszki Rudol nigdy by nie dostał szansy.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.