Wlasciwie to jest to naturalne.
Przez ostatnie lata nas nie bylo w Ekstraklasie, a w tym czasie całe cisniene w Poznaniu skupilo sie na Legii, ktora od dluzszego czasu rywalizuje z Lechem o miano najlepszej druzyny w Polsce.
Po pierwsze to co najwyżej Amika rywalizowała z Legią, po drugie czas przeszły.
Przez ostatnie lata nas nie bylo w Ekstraklasie, a w tym czasie całe cisniene w Poznaniu skupilo sie na Legii, ktora od dluzszego czasu rywalizuje z Lechem o miano najlepszej druzyny w Polsce.
Z jednej strony niekoniecznie czas przeszły.Zmianiło sie pokolenie.Nas nie było w e-klasie.Teraz 60% w Poznaniu to Ci co złapali bakcyla po powrocie Leszka do ligi a potem po pucharach z Juve,Braga etc.
Dla nich Pogoń to jeden z wielu,dla starszyzny wspomnienia.Maja stadion,normalne władze miasta,duży budżet,co roku bija sie o mistrza dlatego rywalizacje mają z Legią.
Pierwsze kroki do powrotu prestiżu tych meczy zostały zrobione nasza frekwencja w Poznaniu oraz dominacją piłkarską.
Kolejny krok to pokonanie ich w ew. "8mce" oraz nasze odrodzenie kibicowskie.Wtedy ich ciśnienie będzie takie jak u nas.
Z jednej strony niekoniecznie czas przeszły.Zmianiło sie pokolenie.Nas nie było w e-klasie.Teraz 60% w Poznaniu to Ci co złapali bakcyla po powrocie Leszka do ligi a potem po pucharach z Juve,Braga etc.
Dla nich Pogoń to jeden z wielu,dla starszyzny wspomnienia.Maja stadion,normalne władze miasta,duży budżet,co roku bija sie o mistrza dlatego rywalizacje mają z Legią.
Pierwsze kroki do powrotu prestiżu tych meczy zostały zrobione nasza frekwencja w Poznaniu oraz dominacją piłkarską.
Kolejny krok to pokonanie ich w ew. "8mce" oraz nasze odrodzenie kibicowskie.Wtedy ich ciśnienie będzie takie jak u nas.
Zgadzam się. Rozmawiałem w czasie kryzysu z kilkoma kibicami Lecha w czasie "przygody" Pogoni w niższych ligach i ich podejście do Pogoni było z lekceważeniem, że to jakaś tam niższa liga, a skupiali się na Legii. Media też promują rywalizację Legii z Lechem o mistrza. Po upokorzeniach ze strony Pogoni z tego sezonu i oby w przyszłości, ich podejście do Pogoni będzie się zmieniało
Zgadzam się. Rozmawiałem w czasie kryzysu z kilkoma kibicami Lecha w czasie "przygody" Pogoni w niższych ligach i ich podejście do Pogoni było z lekceważeniem, że to jakaś tam niższa liga, a skupiali się na Legii. Media też promują rywalizację Legii z Lechem o mistrza. Po upokorzeniach ze strony Pogoni z tego sezonu i oby w przyszłości, ich podejście do Pogoni będzie się zmieniało
Przeglądając fora w minionym tygodniu widać, że już sobie o nas przypomnieli ;-)
Z pewnych względów od 6 lat mam okazję z nimi rozmawiać na ten temat i od momentu gdy graliśmy w II lidze i pokpiwali sobie z Pogoni do teraz ich myślenie nie wiele się zmieniło. Wydaje im się, że jesteśmy jakimś mało istotnym klubem. Tym większa moja satysfakcja z dwóch zwycięstw w tym sezonie i z ich "zdziwienia". To piłka nożna, 2-3 lata zmieniają bardzo dużo. Niech tkwią w tym letargu, oby jak najdłużej.
Moim zdaniem mamy o wiele lepiej prowadzony klub niż Amika. Bardzo dobry trener, ściąganie zdolnej młodzieży, coś się w końcu dzieje z marketingiem i tylko stadionu brak.
7. Pavle Popara do Pogoni Szczecin - Przeciętny piłkarz przeciętnego bułgarskiego klubu, który nie ma prawa być lepszy od Bartosza Ławy, Maksymiliana Rogalskiego czy nawet Abdoula Moustaphy Ouedraogo. Po co sprowadzać z zagranicy takie uzupełnienia składu?
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Pavle Popara w TOP 10 transferów skazanych na porażkę , opublikowanego przez 2x45.info :
7. Pavle Popara do Pogoni Szczecin - Przeciętny piłkarz przeciętnego bułgarskiego klubu, który nie ma prawa być lepszy od Bartosza Ławy, Maksymiliana Rogalskiego czy nawet Abdoula Moustaphy Ouedraogo. Po co sprowadzać z zagranicy takie uzupełnienia składu?
A oni w ogole na oczy widzile Moustaphe kiedykolwiek? Rzadki jest jak nie wiem co.
Ława i Rogal (w szczegolnosci ten drugi) znacznie obnizyli loty i nie zdziwie sie jak nasza najsilniejsza do tej pory formacja zostanie tak przebudoawana, ze w srodku pola operowac bedzie Aka-Murawski-Popara.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 07/03/2014 23:14
Dudka w wywiadzie dla Weszło przyznał, że przed podpisaniem kontraktu z Birmingham (31 października 2013) był już prawie dogadany z Pogonią. Oto link do wywiadu: http://www.weszlo.com/news/18835-Dudka_obszernie_o_wzlotach_upadkach_i_niedosycie
Tajemniczo w Pogoni... W środę konferencja prasowa z "gościem specjalnym".
Po Facebooku krąży zdjęcie Pawłowskiego w klubie przy herbie Pogoni ... Oby to tylko plotka, po co nam 3 bramkarz obecnie? Do tego taki ...
Przecież on nie dawno w Śląsku na wypożyczeniu wylądował.
Foto przy naszym herbie zrobił on sam 3 marca, wrzucił na twittera by dodać, że do Szczecina się nie wybiera. Temat pewnie był wcześniej, ale wydaję się nieaktualny
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.