Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 21/12/2013 10:34
Wywiad z Aką:
Interesują się tobą kluby z Rosji i Ukrainy. Bierzesz pod uwagę transfer na Wschód?
- Mam 27 lat i chciałbym się dalej rozwijać. W Pogoni czuję się dobrze, ale to chyba pora, żeby zmienić ligę na silniejszą. Bundesliga jest raczej w sferze marzeń, ale liga rosyjska i ukraińska też są mocne, można z nich iść jeszcze wyżej. Pokazał to transfer mojego rodaka Keisuke Hondy z CSKA Moskwa do AC Milan. Będę miał o czym myśleć przez święta. Dzisiaj szanse na to, że pozostanę w Pogoni, oceniam 50 na 50.
To jest czas aby zarobić parę groszy. Myślę że dla Niego lepszy byłby kierunek Bundesliga, a dla Pogoni Rosja bo tam kluby nie żałują grosza na transfery. Tylko ile ten Aka może być wart? Kiedyś słyszałem o 2 "bańkach" euro , ale to jest chyba nierealne. Z 0,5 miliona?
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 21/12/2013 14:10
Ogolnie mysle ze transfer Maleckiego bylby zdecydowanie na plus. Po pierwsze brakuje nam napastnika i dobrego skrzydlowego a na tych pozycjach moze grac malecki plus jeszcze jako ofensywny pomocnik na srodku za ake. Po drugie jest to zawodnik z takim charakterem jakiego w Pogoni brakuje bo oprocz robaka i fraczczaka to mam wrazenie ze tam same cieplaki graja. i po trzecie widac ze malecki juz nie jest wislakiem z krwi i kosci co my mozemy wykorzystac. na poczatku bedzie mial pewnie ciezko ale jak wykorzy swoja szanse i bedzie dobrze gral to mysle ze moze stac sie jednym z najlepszych transferow w historii tego klubu.Ja jestem za i mam nadzieje ze jak dojdzie do transferu to kibice rowniez dadza mu szanse.Pilka zna wiele historii gdzie zawodnik przechodzil ze znienawidzonego klubu do drugiego a potem okazywalo sie byl to strzal w 10...
Dodałbym jeszcze Radka Janukiewicza do grona piłkarzy z jajami. Małecki może być dobrym transferem ale wiadomo że łatwo mu u nas nie będzie. Za pieniądze z Aki można się naprawdę postarać o Grosickiego który się w Pogoni może odbudować i wrócić do reprezentacji.
Jak chce odejść Aka to najlepiej byłoby go szybko sprzedać na wschód czy do jakiejś drugiej Bundesligi. Może bez niego przestanie Pogoń jak te gamonie wybijać rzuty rożne na krótko Myślę, że taki Małecki mógłby wzmocnić drużynę Pogoni, a to jest ważniejsze niż to z jakiego klubu by przyszedł.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 21/12/2013 14:56
Zgadzam się z przedmówcami - to obecnie najlepszy moment, żeby sprzedać Akahoshiego i zyskać jakieś godziwe pieniądze. Tym bardziej warto się nad tym zastanowić kiedy Japończyk sporo ostatnich meczów grał naprawdę bardzo przeciętnie. Techniki odmówić mu nie można, ale waleczności i stabilności formy jak najbardziej. Do tego nie pasuje mi jakoś jako kreator gry czy rozgrywający, widać że nie odnajduje się w stu procentach na tej pozycji.
Co do Małeckiego - jeśli odbuduje formę pod okiem Wdowczyka może to być naprawdę konkretny transfer. Chłopak charakterny, ale niepowiedziane że u nas też będzie od razu starał się robić borutę i kłócić ze wszystkimi wkoło.
Wywiad z Aką:
Interesują się tobą kluby z Rosji i Ukrainy. Bierzesz pod uwagę transfer na Wschód?
- Mam 27 lat i chciałbym się dalej rozwijać. W Pogoni czuję się dobrze, ale to chyba pora, żeby zmienić ligę na silniejszą. Bundesliga jest raczej w sferze marzeń, ale liga rosyjska i ukraińska też są mocne, można z nich iść jeszcze wyżej. Pokazał to transfer mojego rodaka Keisuke Hondy z CSKA Moskwa do AC Milan. Będę miał o czym myśleć przez święta. Dzisiaj szanse na to, że pozostanę w Pogoni, oceniam 50 na 50.
To jest czas aby zarobić parę groszy. Myślę że dla Niego lepszy byłby kierunek Bundesliga, a dla Pogoni Rosja bo tam kluby nie żałują grosza na transfery. Tylko ile ten Aka może być wart? Kiedyś słyszałem o 2 "bańkach" euro , ale to jest chyba nierealne. Z 0,5 miliona?
Ma w kontrakcie sumę odstępnego 1mln euro. Dla Niemców, Ukraińców czy Ruskich to są gorsze.
Wywiad z Aką:
Ma w kontrakcie sumę odstępnego 1mln euro. Dla Niemców, Ukraińców czy Ruskich to są gorsze.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 21/12/2013 20:17
Aka to dobry piłkarz który miał udaną ogólnie rundę choć zdarzały mu się słabsze momenty. Uważam że jeśli trafi się dobra oferta to należy go sprzedać. Nie pamiętam kiedy ostatnio Pogoń zarobiła na sprzedaży zawodnika. Myślę że Aka już pewnego poziomu w Pogoni i naszej lidze nie przeskoczy. Zresztą nie ma ludzi niezastąpionych a w jego miejsce można pozyskać kogoś wartościowego i niekoniecznie drogiego.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.