Ja pamiętam swego czasu pewnego Kameruńczyka w Widzewie... Clement Beaud (nazwisko z pamięci) bodaj się nazywał i przychodził do Widzewa tuż po zdobyciu złota olimpijskiego Ciekawe czy w ogóle jeszcze gra w piłkę skoro w nędznym Widzewie praktycznie nic nie grał...
Wczoraj na testy do Szczecina przyjechał 27-letni bośniacki stoper Ceric Taric. Mimo dobrej postawy Piotra Celebana w meczu Pucharu Intertoto z Sigmą Ołomuniec, właściciel klubu Antoni Ptak doszedł do wniosku, że trzeba uzupełnić defensywę. Nie ma już w klubie Mirko Poledicy i Mariusza Masternaka, a kłopoty zdrowotne Pawła Magdonia sprawiły, że szczecińscy działacze zaproponowali testy Taricowi.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 15/07/2005 13:01
Dziś do zespołu dołączyć ma Kameruńczyk Endene Elokan. W jego przypadku o testach nie ma mowy. Ciemnoskóry napastnik przypadł do gustu Ptakowi podczas wiosennych pucharowych spotkań Pogoni z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Wczoraj Elokan ustalił warunki trzyletniego kontraktu. Na tyle z morskim klubem związał się już Brazylijczyk Luiz Tavares.
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders Kliknij PolskieSerce
Rzeczywiście na dzisiejszym porannym treningu pojawił się Endene Elokan. Nic nie pokazał bo nie miał takiej możliwości bo była siłownia i lekki rozruch powiązany z rozciąganiem. Taki śmieszny jest trochę (odstające uszy; i stopa jakby dwie 40 ze sobą złączył). Buty to chyba na zamówienie mu szyją. Ale to nie najważniejsze- ciekawe jak będzie grał jak zostanie. A czy zostanie to jeszcze nie pewne jak mówi Pietrzak. W sparingu z KP Police musi się zaprezentowac przynajmniej tak jak w barwach Podbeskidzia gdy grali z Pogonią.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 15/07/2005 13:40
Co do Tarika Cericia... Zacznę może od tego, że był na testach w Bełchatowie i Podbeskidziu, nie sprawdził się i już to stawia pod znakiem zapytania jego kwalifikacje - szczególnie, że Podbeskidzie ma ogromne problemy kadrowe i na gwałt potrzebuje defensorów.
Jest środkowym bądź lewym obrońcą. Jest wychowankiem Olimpik Sarajevo, grał tam co najmniej do 2001 (nie wiadomo, gdzie spędził sezon 2001/02 oraz jesień '02), zimą 2003 podpisał kontrakt z FK Sarajevo, nie zmieścił się tam jednak w składzie, ostatni sezon spędził na wypożyczeniu w NK Posušje. Miał dobry sezon - regularnie grał w 1 składzie, zdobył 2 bramki dla swojego klubu, zbierał dobre noty.
Spróbuję dowiedzieć się czegoś od ludzi z Bośni...
P.S. Co do Elokana - w listopadzie 2003 został zawieszony (po jakimś czasie zwolniony) przez Raję Casablanca. Oficjalna przyczyna to "niesubordynacja", pokłócił się z trenerem Henri Michelem, podobno powodem było posadzenie go na ławce w I meczu finałowym CAF Cup Z jednej strony to nie brzmi najlepiej, ale z drugiej wskazuje na ambicję, woli grać zamiast zbijać kasę za siedzenie na ławce... Poza tym chłopak ma jaja, bo Michel to prawdziwa ikona futbolu afrykańskiego, niezwykle ceniony szkoleniowiec.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 15/07/2005 17:48
W dzisiejszych zajęciach wziął udział kolejny nowy zawodnik, chcący grać w Pogoni Szczecin.
Ceric Taric środkowy obrońca z Bośni. 27-letni stoper będzie trenował z Pogonią przez kilka dni, oraz weźmie udział w sparingu z KP Police.
Zawodnika polecił Eugeniusz Kamiński, który sprowadza do Polski piłkarz z Bałkanów
W dzisiejszych zajęciach wziął udział kolejny nowy zawodnik, chcący grać w Pogoni Szczecin.
Ceric Taric środkowy obrońca z Bośni. 27-letni stoper będzie trenował z Pogonią przez kilka dni, oraz weźmie udział w sparingu z KP Police.
Zawodnika polecił Eugeniusz Kamiński, który sprowadza do Polski piłkarz z Bałkanów
info : v.pl
Muniek juz o tym napisal kilka postow wczesniej ... orjentuj sie
Zacytuję więc: Nothing special.He is average as I remember him.
Jeżeli jest "nothing special" na ligę bośniacką, to co on tu kurwa robi??
Ja go dzisiaj na treningu nie widziałem a ten Elokan to jest zajebiśćie szybki ale WYKOŃCZENIE - TRAGEDIA!!
Przyjechal rano wiec trzeba dac mu chwile, ale skoro mowisz ze jest szybki to dobrze bo do nas trafiaja zawodnicy w wiekszosci z zaleglosciami treningowymi i zanim dojada do formy mija wiele cennego czasu.
To kolejny przecietny kopacz zlowiony przez przecietnego polskiego menago, ktory stara sie go wypromowac i przy okazji zbic na tym kase. Takich "playerow" jest na peczki, nie potrzeba nam takich. Wole ogrywac Celebana.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Ja go dzisiaj na treningu nie widziałem a ten Elokan to jest zajebiśćie szybki ale WYKOŃCZENIE - TRAGEDIA!!
Wykończenia nie da się zaobserwować szczególnie na treningu, od tego są mecze a pozatym to kwestia formy , a toze jest szybki to barzdzo bardzo dobrze ponieważ brakuje nam takiego szybkiego napastnika co by mógł urwać się obrońcą
Z tym Bugajem też nie ma co przesadzać jak to robili koledzy na poprzedniej stronie. Bugaj biega walczy ale czy coś z tego wynika ? Wszedła jako świerzy zawodnik na końcowe minuty meczu z Sigmą to przecież musał biegać, uważam że lepiej odpuścić Bugiego i dawać szanse młodemu Kowalowi z którego może być jakiś pożytek. Wszyscy mówią jak on to biega za wszytkich i walczy, ja bym tam wszedł na 20 minut i też bym mógł zapieprszać za piłką walczyc i może i bym zmusił defensywe Sigmy do błedu. A to że uważam że Bugaj pownien być w tym momencie 5 naparnikiem nie oznacza że chciałbym żeby go zwolniono ponieważ jest on dobrym duchem zespołu i napewno czasami przyda nam sie jako doświadczony joker. Myśle że mamy teraz b duże pole manewru w ataku i możemy sobie ustawić pod odpowiedniego rywala. Szybki Elokan, wysoki Divecky, techniczny Milar . mam nadzieje że Pietrzak to jakoś poukłada dobrze przygotuje zawodników do sezonu i powinno być dobrze. Optymalana jedenestka myśle że powinna wyglądać tak :
BR Pesković -OL Matlak OŚ Julcimar OŚ Magdoń OP Celeban - PL Grzelak PD Kazek PP Batata PO Edi- Milar Divecky (chyba że sprawdzi się Elokan) Rezerwowi : Fabiniak , Tavares , Łabędzki , Parzy, Kowal
Ostatnio edytowany przez: stahu, 15 lipca 2005, 22:32 [2 raz(y)]
To kolejny przecietny kopacz zlowiony przez przecietnego polskiego menago, ktory stara sie go wypromowac i przy okazji zbic na tym kase. Takich "playerow" jest na peczki, nie potrzeba nam takich. Wole ogrywac Celebana.
Dokładnie tak... z tą różnicą że jest tańszy niż nasi "nothing special" ale akurat Ptaka to nie powinno interesować. Ale na myśl mi przyszedł od razu Udarević z Polonii... widziałem go w paru meczach i on po prostu jest strasznie przeciętny. A jak Engel obiął stanowisko trenera Wisły to jego pierwszym transferem miał być Udarević (cytat: "Nie mamy jeszcze pełnego składu na Ligę Mistrzów, ale z Udareviciem szanse by wzrosły"). W sumie to on go ściągnął do Polonii - wystarczy mieć dobrego managera
Wykończenia nie da się zaobserwować szczególnie na treningu, od tego są mecze a pozatym to kwestia formy , a toze jest szybki to barzdzo bardzo dobrze ponieważ brakuje nam takiego szybkiego napastnika co by mógł urwać się obrońcą
Z tym Bugajem też nie ma co przesadzać jak to robili koledzy na poprzedniej stronie. Bugaj biega walczy ale czy coś z tego wynika ? Wszedła jako świerzy zawodnik na końcowe minuty meczu z Sigmą to przecież musał biegać, uważam że lepiej odpuścić Bugiego i dawać szanse młodemu Kowalowi z którego może być jakiś pożytek. Wszyscy mówią jak on to biega za wszytkich i walczy, ja bym tam wszedł na 20 minut i też bym mógł zapieprszać za piłką walczyc i może i bym zmusił defensywe Sigmy do błedu. A to że uważam że Bugaj pownien być w tym momencie 5 naparnikiem nie oznacza że chciałbym żeby go zwolniono ponieważ jest on dobrym duchem zespołu i napewno czasami przyda nam sie jako doświadczony joker. Myśle że mamy teraz b duże pole manewru w ataku i możemy sobie ustawić pod odpowiedniego rywala. Szybki Elokan, wysoki Divecky, techniczny Milar . mam nadzieje że Pietrzak to jakoś poukłada dobrze przygotuje zawodników do sezonu i powinno być dobrze. Optymalana jedenestka myśle że powinna wyglądać tak :
BR Pesković -OL Matlak OŚ Julcimar OŚ Magdoń OP Celeban - PL Grzelak PD Kazek PP Batata PO Edi- Milar Divecky (chyba że sprawdzi się Elokan) Rezerwowi : Fabiniak , Tavares , Łabędzki , Parzy, Kowal
Zamiast Celebana Michalski a na miejsce Kazka dopoki sie nie obodzi wejdzie Celeban (mlody w miare szybki ambitny - pomocnik), Tavares za Batate ( nie oszukujmy się...) Elokan za Diveckiego albo Milara na koncowe 20-30 minut albo od poczatku i tak samo na kocnowe 20 - 30 minut - Milar or Divecki.
A tak pozatym to wpelni popieram twoja wypowiedz i piwo dla Ciebie
A może przystopujecie troche co?? Mimo wszytsko co by powiedział, to nie sadze zeby go wyzywac. Pozdro
Żeniu! Ale nic go nie upoważnia do tego żeby publicznie i na głos wypowiadac się w ten sposób. A wyzywanie od śledzi to jest już całkowicie żenujące!!!! W innych klubach z takimi piłkarzykami kibole rozmawiają inaczej. Ma szczęście chłopaczyna!
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 15/07/2005 23:14
Udarević jest wręcz beznadziejny, to jeden z najgorszych obrońców w lidze
Cirić wyleci zaraz po meczu z Policami, idę o zakład. Wygląda mi na to, że rezerwową parą stoperów będzie duet Celeban - Batata i to w sumie nie brzmi najgorzej. Przydałby się jeszcze jakiś prawy pomocnik (Tavares to jednak obrońca, a nam chyba chodzi o kogoś kto potrafiłby poszarżować po skrzydle jak Grzelak) i jesteśmy w domu...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.