Juz to robi. Przeciez nowa komisja licencyjna stosuje przepisy zmodyfikowanego podrecznika licencyjnego, a obostrzenia beda szly w gore.
Nie ma co narzekac. Patrze na nasz sklad i w naszym przypadku nic to nie zmieni. Jesli grac beda Aka i Murayama, to na boisku i tak nie ma miejsca dla zawodnika spoza UE, no bo kto? Donadl? Tchami? Tych panow po zimie w Szczecinie nie powinno juz byc, a zamiast stawiac na troche bardziej doswiadczonych szanse bedzie dostawal np. Kort, bo nie sadze aby bylo nas stac na dobrych np. Czechow, a skautingu w takiej Portugalii czy Skandynawii niestety nie mamy, a patrzac na Zawisze to powinien byc glowny kierunek poszukiwan zagranicznych.
, a to sa jednak dwie inne rzeczy...
To tak jak akcyza na alkohol ma zwalczac alkoholizm... Jak widac nie zwalcza.
eJay - Mamy glupie przepisy w UE. I to nie tylko na szczeblu pilkarskim.
UE to chory twor.
To ja wiem. Chodzi tylko o przepisy stricte piłkarskie Co do alkoholu - złe porównanie. Alkohol można kupować na lewo i jest spora szansa, że nikt Cię nie nakryje. Z "lewym" Japończykiem nie zagrasz meczu.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Ale dla mnie najlepszym czarnoskorym pilkarzem w lidze polskiej byl Kalu Uche...
Do dzisiaj pamietam jak przy linii bocznej robil co chcial z pilkarzami Schalke, Parmy i Lazio...
Swoja droga nie zawsze przychodzil do nas szrot z Afryki.
Ferdinand Chifon jednak sie jakos u na zasluzyl
Tak samo Choto, Ouattara w Legii.
Ale dla mnie najlepszym czarnoskorym pilkarzem w lidze polskiej byl Kalu Uche...
Do dzisiaj pamietam jak przy linii bocznej robil co chcial z pilkarzami Schalke, Parmy i Lazio...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Swoja droga nie zawsze przychodzil do nas szrot z Afryki.
Ferdinand Chifon jednak sie jakos u na zasluzyl
Tak samo Choto, Ouattara w Legii.
Wszystkich laczylo to, ze mieli przebite papiery
No ta, ale w sumie co z tego.
Gdyby przyszedl do nas jakis bambo teraz i strzelil nam 20 goli a potem by sie okazalo, ze mial 40 to nikt by chyba nie plakal
Kalu Uche chyba nie mial przebijnaych blach
Jeśli to że Tchami ma odejść okaże się prawdą to trochę szybko z niego rezygnują przecież on dopiero co przyszedł. Dałbym mu czas do końca sezonu a potem ewentualnie out po co płacić teraz odszkodowanie za wcześniejsze rozwiązanie kontraktu?
Jeśli to że Tchami ma odejść okaże się prawdą to trochę szybko z niego rezygnują przecież on dopiero co przyszedł. Dałbym mu czas do końca sezonu a potem ewentualnie out po co płacić teraz odszkodowanie za wcześniejsze rozwiązanie kontraktu?
Jak nie rozwiąże kontraktu za porozumieniem, to albo będzie dreptał wokół stadionu, albo w najlepszym wypadku pogra w rezerwach.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 26/11/2013 01:51
Rozwiązanie za porozumieniem stron najczęściej oznacza, że piłkarz dostaje jednorazowo mniej niż by dostał do końca kontraktu co miesiąc - a więc się to bardziej opłaca. Zastanawia mnie jednak jak kiepski musi być Tchami, że tak szybko go odpalają. Każdy w klubie wie, że nie przepracował z zespołem okresu przygotowawczego, że ma zaległości, że nie jest zgrany - gdyby były jakiekolwiek nadzieje na doprowadzenie go do formy to pewnie Wdowczyk te pół roku by go zatrzymał. Chałas też miał swoją szansę i jej nie wykorzystał. Cieszę się, że się nie patyczkują. Również miło jest sobie uświadomić, że z tych dwóch kontraktów może się uzbierać niezła sumka miesięcznej pensji w przypadku konkretnego wzmocnienia.
Pewnie główny powód to taki, że on ma na boisku wyjebane. Gra chodzonego, nie pomaga w obronie i ma w nosie taktykę.
Dla mnie słuszna decyzja. Gość jest nieprzydatny.
Afrykanie w większości maja wyjebane.Taka ich mentalność.Gdyby nie to to juz dawno byli by mistrzami świata i najbardziej rozchwytywanymi piłkarzami na świecie.Ci którzy w sobie znajda trochę
innego podejścia brylują.Dlatego tu nie tylko umiejętności trzeba sprawdzać.Tchami ma papiery na granie i jakby pracował i podchodził do meczów jak kiedyś Chifon czy choćby Nakoulma w Górniku to pewnie szybko byłby mocnym ogniwem.Podobnie ma się sytuacja z Djousse chociaż on trochę na boisku walczy ale do treningów podchodzi na mega luzie co go wypchnęło do rezerw i zatrzymało w rozwoju.
Te ruchy tez mogą oznaczać że pomimo ze raczej w pierwsze 4-ce na zimę nas nie bedzie to jednak Azoty coś konkretnego planują.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 13/14 - 26/11/2013 09:27
Ja w weekend skazany byłem przez Teścia na oglądanie meczu I ligowego. Akurat pokazywali Górnik Łęczna, a ja skupiłem sie na grze Zwolińskiego.
Naprawdę jest spory progres w jego grze, widać, że zaczął sie inaczej ustawiać i szukać piłki. Sporo mu daje gra w czołowym zespole I ligii. Zdobyta bramka to w zasadzie kartofel, noga przyłożona na drugim metrze.
Pogra chłopak tam do końca sezonu i myślę, że będzie gotów aby byc dobrym zmiennikiem u nas.
Ja w weekend skazany byłem przez Teścia na oglądanie meczu I ligowego. Akurat pokazywali Górnik Łęczna, a ja skupiłem sie na grze Zwolińskiego.
Naprawdę jest spory progres w jego grze, widać, że zaczął sie inaczej ustawiać i szukać piłki. Sporo mu daje gra w czołowym zespole I ligii. Zdobyta bramka to w zasadzie kartofel, noga przyłożona na drugim metrze.
Pogra chłopak tam do końca sezonu i myślę, że będzie gotów aby byc dobrym zmiennikiem u nas.
On strzela inne bramki niz przylozenie nogi z 3 metrow?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.