Powiem szczerze ,że gdy przeczytałem artykuł prasowy że Mikołajem interesuje się Pogoń Szczecin i GKS Bełchatów to postanowiłem sprawdzić ile czasu Miki rozegrał w Eredivisie. Gdy zobaczyłem że tylko 98 minut to pomyślałem że raczej wzmocnieniem to on nie będzie ale po tym występie dzisiejszym gdy zaliczył asystę i jeszcze strzelił gola to uważam że mógłby się przydać Dumie Pomorza
Przydać się? Tylko dlatego, że wbił gola VVV Venlo? Przecież liga holenderska słynie ze słabej gry w defensywie, a już w zespołach z dolnych rejonów tabeli obrońcy wybitnie kopią się w czoło. Jeżeli w takiej lidze Miki strzela od wielkiego dzwonu, to i u nas nic wielkiego nie pokaże. Liga holenderska poza Ajaxem, PSV i Twente poziomem nie odbiega od naszej Eklasy.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Serwis Sportowe Fakty podsumowując rundę w kategorii zbrojenia rundy (czytaj transfery) tak podsumował ostatnie nabytki: Bezpośrednio przed powrotem do T-Mobile Ekstraklasy Pogoń Szczecin nie szalała na rynku transferowym i zakontraktowała tylko kilku zawodników z kartą w ręku. Jedynie pozyskanie Dusana Pernisa można zaliczyć do w pełni udanych. Maciej Dąbrowski udanie wprowadził się na salony polskiego futbolu, ale wraz z upływem czasu zaczął grać nerwowo.
O poczynaniach Grzegorza Bonina i Mouhamadou Traore trudno powiedzieć cokolwiek dobrego. Pierwszy nie zagra wiosną w Pogoni, przyszłość drugiego także nie wygląda różowo.
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 23 grudnia 2012, 23:11 [2 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 12/13 - 24/12/2012 11:02
Jeżeli Mikołaj byłby do pozyskania za darmo , można byłoby się zastanowić nad nim jako zmiennikiem Djousse (pamiętajcie że gramy tylko 1 napastnikiem w wyjściowym składzie)który ma potencjał lecz wymaga pracy nad psychiką. Natomiast przy niskim budżecie Pogoni nie widzę sensu płacić za rezerwowego napastnika ogórkowej drużyny z Holandii, mimo oczywiście całej sympatii do Mikiego (wierzę że i tak kiedyś wróci). Wraz z wypożyczeniem Zwolaka zostaniemy tylko z Donaldem , Frączczakiem i Zielińskim z ME. Traore nie liczę, każdy widział jak on gra.
Wesołych świąt , wszystkim kibicom życzę dobrego napastnika pod choinką którego może (miejmy nadzieję) wkrótce ujrzymy w Pogoni
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 12/13 - 24/12/2012 15:16
Sciagniecie go z powrotem to nie glupi pomysl. Chlopak ma dopiero 22 lata. W polu karnym potrafi sie znalezc tam gdzie powinien.Moze w polu byl mniej produktywny ale jak na napastnika przystalo w polu karnym zawsze robil zamieszanie,czego o Traore powiedziec nie mozna Zobaczycie ze jeszcze nie jedna bramke Miki ustrzeli
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 12/13 - 27/12/2012 14:23
Jeżeli faktycznie tak się stanie ,że najlepsze grajki rozwiążą kontrakty z Polonią ,to może Smolny mógłby spróbować pozyskać choćby Caniego. Na Teodorczyka i Dwaiszwilego Pogoń raczej nie ma pieniędzy ,żeby zaproponować taką pensje jaką jest w stanie zapłacić np. Legia ,która jest właśnie nimi zainteresowana.
Najpierw wydawało się, że transfer Nizamiego Hadżijewa do Pogoni Szczecin jest przesądzony, ale później pojawiły się komplikacje. Teraz jednak wszystko wskazuje na szczęśliwy finał. Jak poinformował jeden z azerskich portali agent skrzydłowego Interu Baku, piłkarz po Nowym Roku wylatuje do Polski i 6 stycznia powinien już trenować z "Portowcami".
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 12/13 - 28/12/2012 11:24
Pewnie nad napastnikiem też myślą tak więc spokojnie , odszedł Bonin przyszedł Muryama być może odejdzie Wiśniewski przyjdzie Hadżijew. Świeża krew na skrzydłach uważam że jest potrzebna , bo skrzydłowi Pogoni w tej rundzie na kolana nie powalali. A być może jest plan aby Adama przesunąć na atak i wtedy się zwalnia jedno miejsce na skrzydle kto wie co tam w głowie dyrektora sportowego siedzi?
Ciekawe kiedy podadzą info że Tadrowski podpisał kontrakt po podobno już tylko szczególiki zostały do dogadania.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.