To chyba jasne, ze postawa na boisku. Pernis przychodzac do klubu wiedzial, ze numerem 1 jest Janukiewicz i pewnie nie spodziewal sie tak znakomitej formy konkurenta, ktora sprawila, ze pojawil sie w orbicie zainteresowan selekcjonera reprezentacji Polski. Jakis gorszy mecz albo dwa beda skutkowac zmiana na tej pozycji, tak sie dzieje w kazdym klubie gdzie jest 2 rownorzednych bramkarzy. Choc znajduja sie i tacy trenerzy, ktorzy caly czas bawia sie w rotacje na bramce (vide Lenczyk w Slasku). Zmierzam do tego, ze dopoki Radek nie popelnia baboli to nikt nie przekona sie co tak naprawde reprezentuje soba Pernis, a tez miedzy bajki trzeba wlozyc teorie jakim to on slabym bramkarzem jest, bo regularnie jest powolywany do kadry, a przed angazem w Pogoni wygrywal rywalizacje z uznawanymi za najlepszych bramkarzy w naszej lidze Kelemenem i Kuciakiem.
Wygląda na to że prezesi chcą jednak budować "Wielką Pogoń" przedłużyli kontrakt z Edim teraz z Aką oby następny był Dąbrowski Szkoda że obecnie Kucharski i Klatt ciągną kasę i nie zgodzili się rozwiązać kontraktu za porozumieniem stron.
Fajnie by było. Bardzo bym nie chciał aby Pogoń poszła w ślady np. takiego Widzewa, że co sezon walka o środek tabeli bez większych emocji. Raz do przodu, raz w plecy.
Miejmy nadzieje, że zarząd spełni swoje zapowiedzi i za 2-3 lata będziemy walczyć o coś więcej niż tylko bezpieczny byt w środku stawki (jakieś puchary, w dalszej perspektywie może walka o mistrza).
"Każdy sobie powinien z nas zadać pytanie, Czy kurwa chce grać dla Pogoni Szczecin, czy nie? Jak nie, to kurwa wypierdalać i tyle"
Wygląda na to że prezesi chcą jednak budować "Wielką Pogoń" przedłużyli kontrakt z Edim teraz z Aką oby następny był Dąbrowski Szkoda że obecnie Kucharski i Klatt ciągną kasę i nie zgodzili się rozwiązać kontraktu za porozumieniem stron.
Fajnie by było. Bardzo bym nie chciał aby Pogoń poszła w ślady np. takiego Widzewa, że co sezon walka o środek tabeli bez większych emocji. Raz do przodu, raz w plecy.
Miejmy nadzieje, że zarząd spełni swoje zapowiedzi i za 2-3 lata będziemy walczyć o coś więcej niż tylko bezpieczny byt w środku stawki (jakieś puchary, w dalszej perspektywie może walka o mistrza).
I ciekawe gdzie my bysmy grali w tych pucharach?
No fakt. O tym zupełnie nie pomyślałem. No ale w sumie Ruch i Jaga w pucharach na swoich stadionach grali. Pisząc puchary nie miałem na myśli faz grupowych itd. Na takie wstepne rundy Nasz stadion mooooże by wystarczył. Spójrz choćby na obiekty różnych Metalurgsów i innych Levadii.
"Każdy sobie powinien z nas zadać pytanie, Czy kurwa chce grać dla Pogoni Szczecin, czy nie? Jak nie, to kurwa wypierdalać i tyle"
No fakt. O tym zupełnie nie pomyślałem. No ale w sumie Ruch i Jaga w pucharach na swoich stadionach grali. Pisząc puchary nie miałem na myśli faz grupowych itd. Na takie wstepne rundy Nasz stadion mooooże by wystarczył. Spójrz choćby na obiekty różnych Metalurgsów i innych Levadii.
Nasz stadion spokojnie spełnił by wymagania rund eliminacyjnych. Z fazą grupową mogło by być gorzej ale kto wie.
Jagiellonia grała na swoim gruzowisku 3 rundę eliminacji, a Ruch na w połowie zamknięty stadionie w tym roku również 3 rundę.
W dyskusji pojawił się wątek, że Pernis jest wart 1,2 mil euro według transfermarkt.de i w zimie pewnie go ktoś kupi.
Skoro tak to dlaczego go nie brali gdy był za darmo i musiał przyjść do nas? Raczej nie pokonaliśmy konkurencji z Championships ani nawet League One w walce o tego zawodnika. Po prostu z braku chętnych jego manager rozsyłał maile po całej Europie i tak doszło do transferowego "hitu".
Nie wiesz czy jest gorszy bo nie gra. To oczywiste. I nie będzie grał dopóki Radek nie dac ciała. to tez jasne.
Nie mozna na takie rzeczy patrzeć tylko przez pryzmat sympatii. Trochę otwarcia na obiektywne argumenty.
Jak dalej będzie podchodził tak do treningów to w ogóle sobie nie pogra nawet w sparingach
Nasz stadion spokojnie spełnił by wymagania rund eliminacyjnych. Z fazą grupową mogło by być gorzej ale kto wie.
Jagiellonia grała na swoim gruzowisku 3 rundę eliminacji, a Ruch na w połowie zamknięty stadionie w tym roku również 3 rundę.
NK Zagrzeb gra w CM w fazie grupowej i ma taki stadion
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Takafumi Akahoshi przedłużył kontrakt z Pogonią Szczecin do 2015 roku, ale to nie znaczy, że będzie grał w zespole beniaminka do końca swoich piłkarskich dni.
- Myślę o grze w silniejszej lidze, ale teraz koncentruję się tylko na występach dla Pogoni. (...) Rozmawiałem z prezesami i dostałem zapewnienie, że w przypadku pojawienia się oferty np. z Bundesligi nikt nie będzie mnie na siłę zatrzymywał - powiedział japoński pomocnik w rozmowie ze Sport.pl.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Czy przed przedłużeniem kontraktu było zainteresowanie pana osobą ze strony innych klubów? Kilka miesięcy temu mówił pan, że marzy o spróbowaniu swoich sił w lidze angielskiej.
- Nie było żadnych propozycji. Oczywiście, nadal myślę o grze w silniejszej lidze, ale teraz koncentruję się tylko na występach dla Pogoni. Jeżeli będę dobrze grał w ekstraklasie, być może w przyszłości pojawią się konkretne oferty od potentatów.
NK Zagrzeb gra w CM w fazie grupowej i ma taki stadion
NK Zagrzeb co najwyżej pograć może w chorwackiej ekstraklasie... choć nie za długo bo okupuje w niej ostatnie miejsce. W CL gra DYNAMO Zagrzeb, który stadion ma zupełnie inny.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 12/13 - 16/10/2012 14:53
ehh te zachwyty najlepszego dyrektora sportowego w Polsce
z całym szacunkiem do Ediego i do Aki, ale pompowanie przez smolnego balonika, jacy to oni są super, co znacza dla Pogoni i jak trudno byloby ich zatrzymac wyglada smiesznie
chlop od lat jest w samo zachwycie wlasnej osoby uwazajac sie za zbawce Pogoni, wiecznie tylko zachwalanie, obiecanki a do błedów, których bylo wiecej niz sukcesow przez te ostatnie lata nikt nie wspomnij ani smolny sie do nich nie przyzna, ile to bylo w Pogoni transferów nie wypalow, ile bylo trenerow nie wypałow i ile poszlo na to kasy z klubu, a nie z prywatnej kieszeni dyrektora sportowego
a na koniec smiesznie wyglada rzecznik prasowy, ktory robi wywiad z trenerem Skowronkiem i wrecz zadajac pytanie wymusza na nim, że Aka jest najlepszy, ze Aka jest niezbedny, ze prezesi zrobili wspanialy krok a odbiór jest taki, że może i trener Skowronek nie jest super mówcą, ale w tym przypadku to mu ewidentnie nie idzie i odpowiada bo mu nie wypada powiedziec innego zdania
poza tym w wywiadzie mamy mistrza drugiego planu, w czasie krecenie materialu po murawie zasuwa gosc, ktory kosi trawę i na koncu materialu zaczyna troszkę hałasować
kiedys był już material video, gdzie chyba smolny opowiadal o Pernisie a obok jacys budolancy tlukli młotami pneumatycznymi i wywiad byl z tego powodu rewelacyjny
dobra rada na przyszlosc rzeczniku prasowy, podchodzi sie do typa jednego i drugiego i ladnie prosi zeby mlotem nie walil, albo zeby sobie odpoczal 5 minut od kosiarki
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 12/13 - 16/10/2012 20:46
W tym arytykule Grzes mowi, ze maja na oku kolejnego japonczyka. Miejmy nadzieje, ze to nie bedzie takie wzmocnienie, jak to poprzednie (jak on sie nazywal?), ktore skonczylo w rezerwach. Widocznie musi byc dobry, skoro go sciaga, a przeciez podatki sa ogrome na zawodnikow spoza UE. Czyli mozna rozumiec, ze czesc pesji dla Aki idzie pod stolem.
W tym arytykule Grzes mowi, ze maja na oku kolejnego japonczyka. Miejmy nadzieje, ze to nie bedzie takie wzmocnienie, jak to poprzednie (jak on sie nazywal?), ktore skonczylo w rezerwach. Widocznie musi byc dobry, skoro go sciaga, a przeciez podatki sa ogrome na zawodnikow spoza UE. Czyli mozna rozumiec, ze czesc pesji dla Aki idzie pod stolem.
Ściąga ich menadżer. W przerwie ma przyjść dwóch Japończyków na testy. Zobaczymy.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Wygląda ciekawie może byłby drugim Aką? Przetestować nie zaszkodzi niech więc działacze zwrócą na niego uwagę. Pierwsza możliwość już niedługo w meczu rezerw Pogoni Szczecin z Gwardią Koszalin. Tak dla ciekawości w drużynie Gwardii Koszalin jest jeszcze 2 innych Japończyków oprócz tego na filmiku ale oni raczej prochu nie wymyślą w Polsce.
Wygląda ciekawie może byłby drugim Aką? Przetestować nie zaszkodzi niech więc działacze zwrócą na niego uwagę. Pierwsza możliwość już niedługo w meczu rezerw Pogoni Szczecin z Gwardią Koszalin. Tak dla ciekawości w drużynie Gwardii Koszalin jest jeszcze 2 innych Japończyków oprócz tego na filmiku ale oni raczej prochu nie wymyślą w Polsce.
Ten i jeszcze jakiś drugi z Gwardii mają pojawic się na testach zimą.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.