Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 29/06/2005 01:00
Próbowałem poszukać czegoś konkretnego o tym Mário - po godzinie zabawy właśnie wrzuciłem na luz Szukałem jakiegoś kontaktu do klubu lub gazety regionalnej - efekt podobny.
Trudno powiedzieć. Nie jest to jednak kaliber jakiego oczekiwałem (chyba że jest to jakiś bardzo młody gracz). Tym bardziej że niektórzy nasi rywale do walki o miejsca 4-5 nie śpią i się zbroją - Płock zaszokował mnie zakupem Seada Zilicia (moim zdaniem Petra ma teraz najlepszą parę napastników w lidze), Zagłębie ponoć szykuje transferową bombę atomową (Roman Wasiliuk, znakomity napastnik z Białorusi). A my szperamy po II ligach stanowych. Kierunek OK, tylko nie ten poziom.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 29/06/2005 08:48
Właśnie - rywale nie śpią a my ich zaszokujemy MŚ do lat 16 z Brazylii z 83 roku, który właśnie wstał z łózka po kilkuletnim paraliżu nóg Szczerze mówiąc mam wrażenie że Andradina to wyjątek od reguły, bo przecież Silvera i Adriano się nie sprawdzili, a Milar to już stary znajomy Ptaków więc jego nie liczę.
A przecież moglibyśmy dorzucić do tercetu Divecky, Andradina, Milar jakiegoś młodego Polaka (Olszar? ) i dać spokój napastnikom... trzeba przemeblować obronę i dokupić zmienników w pomocy! A my tej obrony nie ruszaliśmy od 2 lat podczas gdy próby przemeblowania pomocy na nic się zdały (doszedł tylko Grzelak a i o nim było wiadomo że przyjdzie 2 lata temu...).
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 29/06/2005 10:46
Po całonocnym szukaniu znalazłem zawodnika który gra właśnie w tym klubie i nazywa się Mario ale tu ciekawostka ma dopiero 23 lata ale nie wiem czy to jest ten o którego chodzi ale pisało że interesuje sie nim klub z europy więc może to ten ale nie jestem pewny
Do redakcji nie wiem czy ludzie do końca wiedzą o co chodzi... Carlos Rabello to nie ten o którym pisała v.pl czyli OdairPatriarca. A klub do którego został zatrudniony to Ituano Futebol Clube
Szołn fajnie że się potrudziłeś... i nie dziwie się że nic nie znalazłeś, ja po swoich nie udanych próbach poprosiłem jednego brazylijczyka, żeby poszukał w necie (takiemu łatwiej bo nie ma bariery językowej) i też nie znalazł nic konkretnego.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 29/06/2005 12:18
Liczka 1 trenerem a Panik asystentem to bedzie dopiero wzomocnienie i nic jush wiecej nie trzeba niech Łabedzki zostanie takich trenrow nie bedzie miala cala liga bardzo dobrze jesli Liczka i Panik przejmna Pogon w funkcji trenera
Ja już sam nie wiem co sądzić o Liczce, choć wole żeby on był pierwszym ternerem niz Panik.
Wiem że w Krakowie na niego nażekają..., ale jak by nie było ma niezłą kariere.
Banik Ostrawa (tu zaczynał, jego wychowankowie z tamtych czasów to Mila Baros i Marek Jankulovski)
FC Zlin
Banik Ostrawa (jednocześnie pięcioletni okres asystentury w reprezentacji Czech u Dusana Uhrina),
Qatar SC
Polonia Warszawa (4 miejsce w lidze)
Reprezenatcja Czech U-21 (był też kandydatem na trenera reprezentacji Polski)
Górnik Zabrze
Wisła Kraków
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 29/06/2005 13:32
Licka ma bardzo dobre kwalifikacje i co do tego nikt (także kibice Wisły, którzy na niego tak psioczą) nie ma wątpliwości. Problemem są jego "problemy komunikacyjne" (tak to ujmijmy). Słabo mówi po polsku, jąka się, sprawia wrażenie człowieka zestresowanego, to bardzo duży problem, bo on kładzie ogromny nacisk na taktykę - przy czym gracze nie bardzo rozumieją, co on chce im przekazać, czego ich chce nauczyć.
Z tego względu nie chciałbym widzieć Licki na naszej ławce, to tylko wprowadzi chaos.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 29/06/2005 15:00
No to kapitalnie, Ptaszek powinien nam jeszcze siodełka wymienić by można się było wygodnie położyć i pospać bo tego nudnego czeskiego futbolu nie zniosę :/ ja proponuje jeszcze na stanowisko jakieś Pale upchnąć a Copjaka wziąć do trenowania rezerw. Malura mógłby za to prezesem zostać.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 29/06/2005 15:10
Jezeli ten duet trenerski obejmie Pogon to juz mozemy sie pozegnac z ogladaniem bramek na Twardowskiego.Moze ewentualnie jedna w meczu,oczywiscie z naszej strony.Moze i ten defensywny styl jest skuteczny punktowo ( malo porazek) ale za malo widowiskowy.Ja osobiscie zostawilbym na pozycji trenera pana Pietrzaka,za ktorego kadencji Pogoń zdobywa duzo goli.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 29/06/2005 16:23
W miniony weekend odbył się w Ustce Beach Soccer Tour 2005, czyli III Mistrzostwa Polski w piłce plażowej. Na trybunach dostrzec można było Antoniego Ptaka, który podobno chce aby Pogoń przetestował co najmniej dwóch zawodników. Jednym z nich miałby być Witold Ziober - syn znanego Jacka Ziobera, w przeszłości gracza Montpellier i Osasuny Pampeluny.
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders Kliknij PolskieSerce
Następcą Lički będzie prawdopodobnie Jerzy Engel.
za 90minut.pl
Tak więc witamy Liczkę w Pogoni bo sie moge o pół litra założyć że będzie trenerem Pogoni
na razie znalazłem numer telefonu do klubu: jak kogoś tak bardzo interesuje to niech zadzwoni tam i spyta ile ten typ ma lat Numer to: (019) 861-1370
Jako ciekawostka - Pogoń na obozie ostatnim w Brazylii wygrała z tym klubem 3-1.
Co do tego Mario to często widzę jego nazwisko w artykułach o tym klubie, jednak nigdzie nie ma wieku lub pełnego rozwinięcia nazwiska (a raczej jego 168-miu przydomków). Z artykułów sprzed roku nie ma żadnej wzmianki o nim, więc zapewne albo niedawno gra w tym klubie, albo jest młody i niedawno się przebił do składu.
Zawsze jest w składzie wymieniany jako 3-4 od końca czyli jako pomocnik. Tylko w tej notatce o możliwym przejściu do Pogoni jest wymieniony jako "Atacante Mario". Nigdzie też nie widzę wzmianki o tym by strzelił jakiegokolwiek gola.
Klub swoją stronę internetową miał chyba na jakimś bezpłatnym serwisie, ale jest zamknięta.
W rejonie Sao Paulo jest cała masa lepszych klubów, a Davidek musi szukac akurat na jakiejś wiosce...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.