Akurat to jest prawda w 2002 grał faktycznie w Raja Casablanca i doszli do finału afrykańskiej ligi mistrzów i prawdą jest że w półfinale strzelił dwa gole w półfinale a ogólnie całej edycji tej ligi 5 bramek.
http://www.soccerking.co.uk/afcup02.htm
w finale przegrali z egipskim zespołem Zamalek
Tylko jest jedna sprawa... czy poziom afrykańskich zespołów jest naprawde taki dorby. Owsze są zawodnicy dobzi i nawet wyśmienici ale oni zazwyczaj od młodych lat grają w europie.
A jeżeli chodzi o dobre strony tego zawodnika to jak już to lepsze wrażenie robi na mnie fakt strzelenia w 2000 roku w wieku 22 lat 23 bramek w pierwszej lidze meksykańskiej.
Choć przyznam sie że nie wiele wiem o tym zawodniku oprócz tego że w Podbeskidziu uznawany jest za jednego z najlepszych.
Ostatnio edytowany przez: rico, 27 czerwca 2005, 00:28 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 27/06/2005 00:38
Czyli widać jak na dłoni, że Elokan może być nie tylko wartościowym uzupełnieniem, ale i wzmocnieniem pierwszego składu. A że gra dla kasy? Co w tym dziwnego - nie sądzę, aby którykolwiek zagraniczny gracz w naszej lidze grał w Polsce z powodu miłości do naszego kraju czy klubu. Wprawdzie Bekdas był ponoć kibicem Pogoni od dziecka, ale to wyjątek od reguły
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 27/06/2005 00:51
W dziale transfery na 90minut.pl wyczytać można, że Cracovia jest zainteresowana Maciejem Murawskim z Arisu Saloniki...
Muszę powiedzieć, że ten gracz rozwiązałby wszystkie nasze problemy w defensywie. Jest to jeden z moich ulubionych polskich piłkarzy, już za czasów gry w Lechu grał wspaniale. W tym sezonie widziałem kilka jego meczów i za każdym razem byłem pod ogromnym wrażeniem jego gry - szczególnie mecz z Panathinaikósem to była klasa światowa w jego wykonaniu (praktycznie w pojedynkę zatrzymał "Koniczynki", absolutnie nie do przejścia). Może grać zarówno na pozycji środkowego obrońcy, jak i defensywnego pomocnika (w Arisie był "defensywnym rozgrywającym" i imponował kreatywnością). Jeżeli Cracovię stać na tego gracza, to na pewno stać też i nas - to powinien być numer 1 na naszej liście życzeń.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 27/06/2005 06:46
Widać, że Ptak uczy się na błędach i nie będzie już zatrudniania graczy na podstawie kaset video. I o to chodzi - mam nadzieję tylko, że te testy nie będą odbywać się w spotkaniach przeciwko Sigmie (a jest to możliwe, pozwala na to regulamin rozgrywek).
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 27/06/2005 09:39
Murawski to świetny piłkarz ale nie na Pogoń - on trochę kosztuje a Ptaszek będzie wolał za tą kasę paru emerytów z Brazylii kupić. A Ptak może testować i tu piłkarzy ale nie od dziś wiadomo że on nigdy na błędach się nie uczy...
Spokojnie - na razie mamy 3 Brazylijczyków i Urugwajczyka, przy czym Batata i Julcimar powinni w tym roku otrzymać polskie obywatelstwo. W takim razie Ptak spokojnie może ściągnąć trzech-czterech kolejnych graczy z Brazylii. I ja powiem szczerze, że naprawdę nie mam nic przeciwko - ostatnim razem jak kogoś porządnie obserwowali, to wyszedł z tego Andradina
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 27/06/2005 17:19
Szołn mi chodzi o to ze zespołu w Polsce nie mozna opierać na brazyljiczykach, niech przywioza 2-3 ktorzy beda dobrzy, a pewnie przywioza z 5-6( jesli na testy i polowa odpadnie to dobrze) i pewnie wsszyscy zostana, a Polskiego nie umia i jak taki trener ma dobrze przygotowac zespół jesli z polowa zxespołu musi sie porozumiewac przez tłumacza, moze jeszcze Julcimar im bedzie tlumacz na meczu jakie piosenki spiewamy.
Myślę, że spokojnie można oprzeć zespół na Brazylijczykach - na boisku nie trzeba prowadzić jakichś dywagacji na różne tematy, wystarczy że Brazylijczycy opanują kilkanaście naszych zwrotów, Polacy trochę Brazylijskich i po kłopocie. Gorzej byłoby, gdybyśmy mieli jakąś totalną mieszaninę kultur (nie wiem, np. 4 Brazylijczyków, Czech, Bułgar, Japończyk, Węgier, Serb i na dokładkę 2 Ukraińców - wtedy faktycznie możnaby zgłupieć), a my mamy praktycznie zespół dwunarodowy (Pesković i Divecky pewnie nie mają problemów z dogadaniem się z Polakami).
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.