Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 11/12 - 30/12/2011 20:28
Przeciąga się sprawa przedłużenia kontraktu Adriana Budki z Widzewem. Podpisanie nowej umowy miało nastąpić w grudniu, ale już chyba jasne jest, że tak się nie stanie. Tym bardziej, że piłkarz wyjechał na urlop w góry. W czwartek "Przegląd Sportowy" opublikował artykuł, z którego można było wywnioskować, że sprawa upadła. Z naszych informacji wynika, że tak nie jest. Po prostu Widzew już jakiś czas temu złożył Budce swoją propozycję, a ten jeszcze nie dał żadnej odpowiedzi. Zastanawia się nad nią.
Inna sprawa, że może mieć to również związek z pojawiającymi się informacjami o zainteresowaniu tym piłkarzem ze strony kolejnych klubów. O ofercie z Podbeskidzia Bielsko-Biała już informowaliśmy. W czwartek "Głos Szczeciński" poinformował, że Budkę chętnie u siebie widziałaby też Pogoń Szczecin, która jest liderem pierwszej ligi i ma duże szanse na powrót do piłkarskiej elity. Ponoć jest też opcja transferu zagranicznego.
Trzeba też pamiętać, że kwestia ewentualnego nieprzedłużenie kontraktu i odejścia piłkarza nie są równoznaczne, bo Budka ma jeszcze ważną do czerwca umowę z Widzewem. Teoretycznie zatem rozmowy na temat nowego kontraktu mogą trwać jeszcze jakiś czas. Z drugiej strony, od stycznia Budka będzie miał prawo podpisać z innym klubem umowę, która wejdzie w życie od lipca. Pewnie jednak nie będzie się z tym spieszył, wszak już kilkukrotnie deklarował, że chce dalej grać w Widzewie.
Ciekawe jak się ta saga z Budką zakończy... z ciekawości zajrzałem na forum Podbeskidzia aby zobaczyć jak się przedstawia sprawa z Cieślińskim i zobaczyłem taki wpis ciekawe czy to się potwierdzi:
Budka na 95% wzmocni Portowców, już wszystko wstępnie podpisane i sprawa czeka jedynie na wyjście na światło dzienne.
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 30 grudnia 2011, 20:43 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 11/12 - 30/12/2011 20:40
Jedziecie po tym Sasalu, że nie stawia na młodych i że uważa ten przepis za głupi. Bo ten przepis po prostu głupi jest. Wciskanie na siłę, że ma grać młody to porażka, bo chociażby w Pogoni i Wólkiewicz i Mandrysz potrafili przebić się do składu i grać bez jakiegoś przepisu. Tak samo jest dziś w Legii. Też się jechało po Skorży że nie stawia na młodzież a teraz proszę jest. Urban stawiał na młodych w L, a w Zagłębiu już nie. Kolejna sprawa to brak Ediego brak zwycięstw. Oczywiście liczba asyst mówi o Edim dobrze, ale nie wiemy jakby było gdyby. Gdybać to sobie można. Edi w tej rundzie też miał słabsze mecze i też umieliśmy wygrać bez niego. Czekajmy na wiosnę.
Przy tym całym wymienianiu członu można zauważyć, że w przyszłości możemy grać dwoma defensywnymi pomocnikami
W ex to najbardziej możliwy scenariusz. Zobacz jak przejechało się podbeskidzie. Chcieli grac ofensywnie to dostali kilkanaście bramek i od razu zaczęli grac bardziej zachowawczo. Na poziomie pierwszej ligi możemy sobie pozwolić na ofensywną piłkę, ale w ekstraklasie z takim ustawieniem nasz bilans bramkowy wyglądał by nie 38-16 a 16-38.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 11/12 - 31/12/2011 20:00
W sumie pod względem strzelonych bylibyśmy w środku tab tabeli, ale stracone to ostatnie miejsce.
W każdym razie myślę, że to by było najrozsądniejsze, żeby wystawić 2 defensywnych przynajmniej na dzień dzisiejszy, bo nie spodziewam się jakiś cudów kadrowych
Może to i dobrze.Jakoś nie do końca mnie ten gośc przekonywał.Trochę dziwne że wybrał tak "słabo",ale najwidoczniej jest zdesperowany aby tylko grac.A nie oszukujmy się że przy Djousse i mimo wszystko Sotirovicu u Nas było by mu ciężko.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 11/12 - 01/01/2012 17:33
Szałachowski mimo, że nie ma warunków to od zawsze mnie przekonywał do siebie, potrafi zamieszać i uciec obronccy no i oczywiście strzelić. Na rundę wiosenną na pewno by się przydał, co do ekstraklasy i jego występów w najwyższej klasie rozgrywkowej w barwach Pogoni jeszcze się nie wypowiadam bo ani Pogoni w ekst. nie ma ani jeszcze Szałacha u nas.
Zaczęło się 28 sierpnia 1993 i tak jest do dzisiaj!
Transfer tego typa uważam za bezsensowny bo:
- prawe skrzydło mamy obstawione - Rogalski, Wólek, Lewandowski, Frączczak.
- jakość ofensywna jest bardzo w porządku, jak już nam potrzeba kogoś w przodzie to typowego snajpera za Sotirovica. Szałachowski nigdy nie grał na szpicy, ewentualnie grał sporadycznie
- zapewne zażyczy sobie sporego hajsu, wszak ma ekstraklasową przeszłość
- o kontuzjach już wspomniałem, po kilku meczach może jak zwykle się rozsypać na tygodnie i będzie z niego mały pożytek
- generalnie pomimo "ledwie" 27 lat na karku uważam, że najlepsze mecze ma już za sobą
- to nie jest już młody i zdolny piłkarz, a zawodnik zupełnie niespełniony. Jeden dobry sezon w Legii mówi w zasadzie wiele.
- obecna polityka transferowa zdaję się wracać na prawidłowe tory - mniej najemników a więcej ludzi młodych i na dorobku, chcących się wybić.
- w rezerwach mamy kilku młokosów, którzy w razie czego mogą uzupełnić luki w składzie (Zwolińsku, Kumada)
Dlatego dajcie już spokój z tymi zapytaniami. Przyjdzie to będzie, nie przyjdzie - mała strata.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Zapomniałeś o Djousse. Moim zdaniem przydałby się lewy obrońca z prawdziwego zdarzenia. Pietruszka to porażka, co by o nim nie powiedział Sasal ( nie wiem co robią po godzinach) bo poza Poznaniem i meczem z Wartą to chłopak nie pokazał NIC. Unika gry, ucieka od podań, zawsze źle ustawiony i przez niego tracimy głupie bramki. Jakby ktoś pytał o przykład to Polkowice - obydwie brameczki dla polkowiczan są jego "autorstwa"
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 11/12 - 02/01/2012 22:31
Temat transferu Sebastiana Szałachowskiego do Pogoni Szczecin okazał się zwykłą medialną spekulacją i do tej pory włodarze klubu nie prowadzili z zawodnikiem negocjacji w sprawie podpisania kontraktu i nic w tej kwestii raczej się nie zmieni.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 11/12 - 03/01/2012 12:11
Kilka wypowiedzi Sergieja Mosnikova:
O tytule najlepszego gracza estońskiej ekstraklasy: - Kto o tym zdecydował? Wszyscy trenerzy najwyższej klasy rozgrywkowej w swoim głosowaniu. Dlaczego ja? Nie mam pojęcia, głosowanie było tajne - śmieje się.
- Z drużyną też odnosiłem sukcesy. W 2011 roku obroniliśmy zdobyte mistrzostwo kraju. Zgadzam się z moim byłym już trenerem Martinem Remem, że obrona tytułu była trudniejsza niż wygranie ligi pierwszy raz.
O rywalizacji o miejsce w Pogoni (jako ofensywny pomocnik będzie konkurować z Edim i Akahoshim): - Chcę zacząć trenować w Szczecinie i to postawa podczas ćwiczeń zadecyduje o tym, kto będzie grał. Nie boję się rywalizacji.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
– Na chwilę obecną jestem w GKS i koncentruję się na grze w tym klubie. W ciągu dwóch tygodni powinno się więcej wyjaśnić – mówi Mysiak. – Myślę, że nie byłoby problemu z powrotem do I ligi.
Zawodnik w tym sezonie w pierwszym zespole wystąpił w ośmiu meczach, zdobywając bramkę na wagę remisu w ostatniej minucie spotkania z Koroną Kielce (2:2). Na koncie ma także pięć występów w Młodej Ekstraklasie.
Z naszych informacji wynika, że w bełchatowskim zespole wdrażany jest tryb oszczędnościowy. Z tego powodu kilku zawodników może opuścić zespół.
Portowcy wciąż poszukują napastnika. Nie będzie nim raczej Andrzej Niedzielan.
– Pogoń nie wyraziła zainteresowania, więc nie ma tematu mówi Niedzielan. Jednak popularny "Wtorek” nie przekreśla swoich szans na grę w I lidze. – Ekstraklasa, czy I liga to nie ma znaczenia. Ważne żebym miał przyjemność z grania w piłkę, a tego mi ostatnio brakowało – dodał na koniec były reprezentant Polski.
Gdy na mnie nastają złośliwi, by zjeść moje ciało, wtenczas oni, wrogowie moi i nieprzyjaciele, chwieją się i padają.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 11/12 - 04/01/2012 15:39
Za ofi
Rówieśnik Golli Marcin Kamiński, który rozegrał dotąd 19 spotkań w ekstraklasie, a w grudniu zadebiutował w reprezentacji Polski w meczu z Bośnią i Hercegowiną, nie ukrywa żalu po odejściu kolegi: - Wszystko lepsze, tylko nie śledzie - komentuje obrońca Kolejarza.
Z jednej strony warto zauwazyć jak w Poznaniu lamentują po stracie Golli. Z drugiej - nietypowa wypowiedz piłkarzyka
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.