Poproszę o gościa z regionu, porównywanego do: Hricko, Aki, Donalda.
Kiedyś w rozmowie z kolegą oglądającym mecze Pogoni od czasu do czasu usłyszałem 'Stary, skąd wy tego Ake wytrzasnęliście, on gra takie pilki że aż czasem mi go szkoda bo chłopaki z boiska go po prostu nie rozumieją'
Donald ? Jestem w stanie posunąć się nieco dalej - ilu gości w ektraklasie gra lepiej tyłem do bramki ? Wiem, jest paru ale na prawde tylko kilku. Chłopak obraca się z pilką i widać u niego troche paniki ale jestem pod na prawde dużym wrażeniem tego chłopaka.
Hricko ? Profersor jak dla mnie.
----
Co do tego co napisałeś dalej - jak to w Legii dają szanse itp. TAm chłopaki wychowali się w akademi założonej pare lat temu. Jest Żyro, jest Wolski, weszli już do składu na dobre Rybus z Borysiukiem - no wszystko fajnie - są młodzi itd. ale ci goście, WCHODZĄ na boisko i robią różnice. Tak dla przykładu Żyro - gra z Rapidem i jest wyróżniającym się grajkiem. A wchodzi powiedzmy Wiśniewski i co ? ma dwie setki, to raz pilka nie dolatuje do bramki, drugi raz co innego (szczerze nie pamietam dokładnie), a to go obrońca przepchnie bo gość jest drobniutki, a potem czytam 'dajmy mu szanse , szanse , szanse' - okej, nie powiem żeby dostał ich jakoś strasznie dużo ale gra z RAdzionkowem i przy 0:0 ma owe akcje i co ? JEDNO WIELKIE ZERO. Chyba mam prawo oczekiwać, że taki ktoś wejdzie i zrobi różnice. i takich gości tylko i wyłącznie chciałbym widzieć w naszym klubie. A jak mówisz o ogrywaniu młodych - okej niech się ogrywają w Radzionkowie, czy innych klubach w naszej lidze - tylko że nikt ich nie chce - przypadek Idą grać jak wspomniany Wiśniewski czy Juszczak i sobie grają w niższych ligach. (przykład z uwielbianej przeze mnie ligi młodych graczy wypożyczanych do tej samej ligi którzy na owym wypożyczeniu poczynili KOLOSALNE postępy : Wilshere, Sturrdge, Welbeck, Cleverley.)
Możemy sobie zbudować zespół na młodych graczach z regionu tylko gdzie nas to zaprowadzi ? Co do Wólka -> dla mnie Lewandowski jest dużo lepszym, lepszym technicznie, bardziej czytającym gre pomocnikiem.
Tyle ode mnie.
edit: tak mi przyszlo do glowy, co do tych młodych z regionu - można by spróbować ściągnąć do nas z powrotem Szuberta, Lisowskiego? Szubert z tego co widziałem coś tam gra w ME , strzela bramki, natomiast Lisowski jak już przebijał się do pierwszego składu , przestał dostawać szanse, w tym sezonei nie grał w ogole.
Ostatnio edytowany przez: stahu, 23 listopada 2011, 02:22 [1 raz(y)]
Żaden z nich nie jest w naszym zasięgu finansowym. Nawet Mysiak kosztowałby nas z 500 tys zł.
finanse to jedno, a drugie to to,ze przeciez zaden z nich nie bylby pewnie zainteresowany gra u nas aktualnie...
No wydaje mi się , ze stahowi chodziło o graczy ktorzy graja gdzieś u nas w regionie i prezentuja poziom taki jak trzej wymienieni obcokrajowcy, a nie naszych wychowanków ktorzy sie wybili poszli w świat i robią kariery ;p Grosicki ma przed soba niezła przyszłośc w dużo lepszej lidze niż polska, a może turecka Celeban jest zawodnikiem lidera E-klasy i jednym z najlepszychobroncow ligi takze... bez żartów
Moim zdaniem już w tej chwili powinniśmy się martwić o to, bo moim zdaniem nikt z obcokrajowców (no może poza Edim) nie prezentuje takiej formy, której powstydzić mógłby się nasz chłopak z regionu.
Poproszę o gościa z regionu, porównywanego do: Hricko, Aki, Donalda.
Celeban, Mysiak, Grosicki ?
Może jeszcze Rasiak ? Proszę Cie... Albo rozmawiamy poważnie, albo wymyślamy jakieś argumenty na siłe. Trudno sie nie zgodzić, że Celeban czy Grosicki są lepsi (co do porównania Aka - Mysiak mam tu spore wątpliwości) ale rozmawiamy chyba o gościach, którzy byliby w stanie przyjść do naszego klubu i zastąpić tych obcokrajowców i ograniczyć ich ilość do minimum.
Krzysztof Gajtkowski, Mariusz Ujek, Michał Goliński, Maciej Scherfchen i Paweł Sasin znaleźli się na liście transferowej Warty Poznań - donosi "x x"
mozna by cos wynalesc ujka moze chlopak nie taki zly
Ujek zajebisty snajper 108 meczów 19 bramek W ostatnim meczu też wypadł "pozytywnie" m.in. spanikowane strzały z 30 metrów mając jednego obrońcę przy sobie. Na dodatek ciągnie się za nim smród korupcyjny. Faktycznie nie taki zły.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Krzysztof Gajtkowski, Mariusz Ujek, Michał Goliński, Maciej Scherfchen i Paweł Sasin znaleźli się na liście transferowej Warty Poznań - donosi "x x"
mozna by cos wynalesc ujka moze chlopak nie taki zly
Ujek zajebisty snajper 108 meczów 19 bramek W ostatnim meczu też wypadł "pozytywnie" m.in. spanikowane strzały z 30 metrów mając jednego obrońcę przy sobie. Na dodatek ciągnie się za nim smród korupcyjny. Faktycznie nie taki zły.
Scherfchen w fmie 2007 nastrzelał mi dużo bramek w UEFA, więc napewno jest zajebisty, hehe
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 11/12 - 24/11/2011 18:54
Nikogo z tych polskich emerytów(Ediemu to mogą buty pucuwac).A niby dlaczego nie ma już ich w Warcie?Oni już grac tak dobrze jak za swych najlepszych lat nie będą.Z tymi zawodnikami są "problemy" a i kontrakty chcą nie małe.W Poznaniu stali bywalcy dyskotek.Jest to typ zawodnika który "niby chce,ale tak naprawdę nie chce".Przerabialiśmy to w Pogoni z niektórymi zawodnikami którzy odeszli np.Nowak.Chwastek z Płocka jest do wzięcia(za dzisijeszym 90 minut),zawodnik młody,przebojowy i perspektywiczny(88r.).Takich zawodników szukac a nie złom piłkarski
Jeszcze raz - chodzi o zachwiane proporcje - pol skladu wyjadaczy to po prostu za duzo. W lidze angielskiej 33 lata to nie koniec kariery, ale mowimy o polskiej lidze - ilu jest dobrych pilkarzy w ekstraklasie z 35 i wiecej lat? Pieciu? Wiec jak bardzo perspektywiczne jest inwestowanie w 33 latka dzis? Ile lat jeszcze pogra na poziomie ekstraklasy, gdzie wyprzedzanie obroncow Olimpii Grudziadz nie wystarczy?
Szkolenie mlodziezy to jedna sprawa, ale ja mowie o tym, zeby kupowac gosci w wieku 23-28 zamiast 33-38!
Ci pierwsi maja juz jakies ogranie i sa gotowi do gry od zaraz, a ci drudzy marza juz tylko o dorobieniu do emerytury, a nie o zwyciestwach i pucharach za 2-3 lata!
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 11/12 - 25/11/2011 09:16
We wczorajszym kurierze, jest wypowiedź Grzegorza Smolnego odnośnie rozmów z Kolumbijczykiem, który ma za sobą występy w Primiera Divison. Nazwisko ciekawe, nawet bardzo. Najważniejszą kwestią jest tylko to czy rzeczywiście dojedzie do Szczecina
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.