Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 11/12 - 05/07/2011 16:16
ok, racja. Ale skoro nie poznali się na nim w Katowicach, to czym może zaskoczyć w Szczecinie? Chyba, że tam w grę wchodziły poza sportowe sprawy to ok bo chłopak jest młody, więc jeśli to było to , to ok Nie widziałem go w akcji, więc nie będę oceniał
21-letni kameruński piłkarz Donald Dering Djousse został zaproszony na testy do Pogoni Szczecin.
Zawodnik ma za sobą występy w reprezentacji U-20 swojego kraju, a przez ostatnie lata reprezentował barwy gruzińskiego Dinamo Tbilisi.
PS. Panowie ktoś coś wie w którą stronę zmierza sytuacja z Hrymowiczem?
21-letni kameruński piłkarz Donald Dering Djousse został zaproszony na testy do Pogoni Szczecin.
Zawodnik ma za sobą występy w reprezentacji U-20 swojego kraju, a przez ostatnie lata reprezentował barwy gruzińskiego Dinamo Tbilisi.
PS. Panowie ktoś coś wie w którą stronę zmierza sytuacja z Hrymowiczem?
Rozmawiałem z jednym z zawodników, to Hrymo chciałby zostać, z tego co kojarzę, to sprawa z jego manadżerem...
Z flimiku wygląda jak kameruński Ronaldinho, nie najgorzej się prezentuje, mogłby się nadać w atak, ciekawe jeszcze czy wiek prawidłowy, jak to na zawodników z afryki przystało...
Ja jestem przekonany, że to managerowie podsyłają tutaj wybrakowany towar. Gdzie u nas w Pogoni miałby być skauting wyszukujący piłkarzy na Bałkanach czy w Afryce? Na palcach jednej ręki można policzyć w Polsce kluby, które mają jakiś skauting poza granicami Polski (Lech, Legia).
Do tego potrzeba odpowiednich ludzi i trochę szmalu w budżecie na to.
W pozostałych klubach odbywa się to na zasadzie takiej, że zatrudniony w nim obcokrajowiec poleci kogoś (ciężko to nazwać skautingiem) lub właśnie biorą na testy ludzi podsyłanych przez managerów. Myślicie, że u nas jest inaczej?
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 11/12 - 06/07/2011 18:02
Chłopak nie ma 166cm wzrostu na bank. Po dzisiejszym treningu można dać mu szansę dalszych testów. W gierce prezentował się dobrze, wygrywał pojedynki jeden na jeden, widać, że chłopak ma niezły gaz.(wypracował dwie bramki) Ale to dopiero pierwszy jego trening więc trzeba poczekać na ocenę.
" Dobrze, że kibice Pogoni w 2002 roku, widząc, co dzieje się wokół ich ukochanej ekipy, utworzyli swoją drużynę - Pogoń Szczecin Nową. Przezorny zawsze ubezpieczony. Gdyby nie oni, dzisiaj prawdziwy futbol w tym mieście ludzie widzieliby tylko na archiwalnych zdjęciach…"/ AMF
Filmiki mają to do siebie, że nawet z takiego Trałki (pamiętamy jak reagowała publiczność gdy grał u nas) można zrobić technika a'la Messi czy walczaka a'la Gennaro Gatuso.
Ja jestem przekonany, że to managerowie podsyłają tutaj wybrakowany towar. Gdzie u nas w Pogoni miałby być skauting wyszukujący piłkarzy na Bałkanach czy w Afryce? Na palcach jednej ręki można policzyć w Polsce kluby, które mają jakiś skauting poza granicami Polski (Lech, Legia).
Do tego potrzeba odpowiednich ludzi i trochę szmalu w budżecie na to.
W pozostałych klubach odbywa się to na zasadzie takiej, że zatrudniony w nim obcokrajowiec poleci kogoś (ciężko to nazwać skautingiem) lub właśnie biorą na testy ludzi podsyłanych przez managerów. Myślicie, że u nas jest inaczej?
dlatego czarnoskóry koleżka przyjedzie tu na testy i być może jakis sparing rozegra i wtedy będzie można powiedzieć o nim co nieco więcej. z filmiku widać, że drybling ma, ale to posiada większość graczy o ciemnym kolorze skóry, nieźle operuje piłką, pressing tez nie jest mu obcy. no ale wiemy że na naszą ligę zazwyczaj potrzebne są inne walory i rzekomy talent który przychodząc mial byc objawieniem i zbawić drużynę zwykle znikał bez śladu, choćby ostatnio kwestia Gwaze. do tego wiadomo jaka jest u nas presja i jakim specyficznym klubem jesteśmy. no ale co szkodzi spróbować
a z niedzielanami i innymi naszymi towarami "eksportowymi" dajmy sobie na wstrzymanie. dla nich jedyną rzeczą która sie liczy i stan konta i tyle w temacie.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
" Dobrze, że kibice Pogoni w 2002 roku, widząc, co dzieje się wokół ich ukochanej ekipy, utworzyli swoją drużynę - Pogoń Szczecin Nową. Przezorny zawsze ubezpieczony. Gdyby nie oni, dzisiaj prawdziwy futbol w tym mieście ludzie widzieliby tylko na archiwalnych zdjęciach…"/ AMF
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.