Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 10/06/2005 15:51
Mało bramek traciliśmy bo graliśmy piłkę nudną. Wczoraj trochę bardziej ofensywnie i od razu z tyłu 4. Mamy słabą obronę, boki trzeba koniecznie wymienić i kogoś do składu za Magdonia bo co to za obrońca co się piłki boi przy strzałach?
Racja!Drużynę mamy opierać na młodych ,utalentowanych zawodnikach a nie na starych zużytkach.
Wierze ,żę może w przyszłym sezonie Pogoń zakupi jakiś młodych POLSKICH zawodników!!1A nie z Afryki czy z Brazylii.Ptaki patzą daleko daleko w głąb świata(Brazylia,urugwaj itp.),a nie zwracają uwagi na nasze polskie talenty!Do roboty! . Owszzem czasami też trzeba kupić kogoś z za granicy ,no ale bez przesady!
No faktycznie wspaniałe podejście - wpuścił młodego na 15 minut, widać że stawia na młodych jak mało kto.
Zapomniałeś dodać że przy wyniku 4-1 w plecy. Cóż za odważne posunięcie, tylko pogratulować.
Kowal wszedł przy wyniku 2-1, ale to nie istotne wazne ze zagral.
No pewnie niedługo będziemy świętować że jakiś zawodnik młody będzie wchodził raz w sezonie na 15 minut. Ja proponuje gromkie Boguś Pietrzak w ramach podziękowania jutro...
Moim zdaniem dobrym wzmocnieniem byloby sciagniecie z KP Police Łukasza Tuńskiego!!!
Został on najlepszym zawodnikiem IV ligi a moim zdaniem jest lepszy od tego dziadka Milara!!!!!!!
- prawym obrońcom - tu świetnymi kandydatami byliby Wasilewski albo Żytko
- lewym obrońcom - Lasocki dla zaostrzenia konkurencji Matlakowi
- środkowym obrońcom - marzyłby mi się Bieniuk i gdyby Ptak nie marnował kupę kasy na loty do Brazylii i transfery bezużytecznych piłkrzy stamtąd może i byłoby nas stać a z nim wartość naszej obrony wzrosłaby parę razy... również Golański byłby doskonałym kandydatem, ale jest już dogadany z Kolporterem
- napastnikom - Sebastian Olszar! już kończy rehabilitacje po długiej kontuzjii - znakomity, utalentowany, młody i polski napastnik z przeszłością w wielu uznanych klubach. Do tego jakiś doświadczony i solidny napastnik, ale nie za stary żeby był na zmianę - Ziarkowski albo Klimek mi przychodzą na myśl... intryguje mnie też Banaczek z Amiki - tyle lat w zagranicznych klubach, w tym amatorach Bayernu więc musi coś umieć. Warto by mu się przyjrzeć, no ale jest już po słowie z Lechią. Jeśli chodzi o Jelenia to też bym nie miał nic przeciwko
Jeśli chodzi o ligę polską to powinniśmy się przyjrzeć:
- środkowym obrońcom - marzyłby mi się Bieniuk i gdyby Ptak nie marnował kupę kasy na loty do Brazylii i transfery bezużytecznych piłkrzy stamtąd może i byłoby nas stać a z nim wartość naszej obrony wzrosłaby parę razy... również Golański byłby doskonałym kandydatem, ale jest już dogadany z Kolporterem
- napastnikom - Sebastian Olszar! już kończy rehabilitacje po długiej kontuzjii - znakomity, utalentowany, młody i polski napastnik z przeszłością w wielu uznanych klubach. Do tego jakiś doświadczony i solidny napastnik, ale nie za stary żeby był na zmianę - Ziarkowski albo Klimek mi przychodzą na myśl... intryguje mnie też Banaczek z Amiki - tyle lat w zagranicznych klubach, w tym amatorach Bayernu więc musi coś umieć. Warto by mu się przyjrzeć, no ale jest już po słowie z Lechią. Jeśli chodzi o Jelenia to też bym nie miał nic przeciwko
Z prawie wszystkim sie zgodze prócz Ziarkowskiego i Klimka ;d gdyby przyszedł Olszar to byśmy mieli atak Olszar Divecky i Milar w rezerwie do kupienia jest jeszcze Drzymont młody rozwojowy zawodnik z Odry Wodzisław
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 11/06/2005 20:55
Jay-J... To, że kiedyś tam ktoś tam grał w rezerwach jakiegoś tam zachodniego klubu, to nie oznacza że byłby dla nas wzmocnieniem. Olszar jest o klasę gorszy od Milara, nie wspominając o Diveckym i Andradinie. Banaczek jest natomiast o klasę gorszy od Bugaja i mam poważne wątpliwości, czy wywalczy sobie miejsce w składzie Lechii. Z tym Ziarkowskim i Klimkiem to, jak rozumiem, był spóźniony primaaprilisowy żart, chyba że wysoko cenisz sobie pijaków, hazardzistów i leniów (Klimek) lub chcesz zrobić z naszej drużyny szpital psychiatryczny (Ziarkowski popadł w depresję po tym, jak stracił miejsce w składzie Odry). Jeżeli tak, to znacznie lepszym rozwiązaniem byłby Sypniewski - także pijak w depresji, ale przynajmniej umie grać w piłkę.
Co do wymienionych obrońców generalnie się zgadzam, choć nie jestem przekonany czy Żytko jest lepszy od Kaspraka.
Jeśli chodzi o ligę polską to powinniśmy się przyjrzeć:
Z prawie wszystkim sie zgodze prócz Ziarkowskiego i Klimka ;d gdyby przyszedł Olszar to byśmy mieli atak Olszar Divecky i Milar w rezerwie do kupienia jest jeszcze Drzymont młody rozwojowy zawodnik z Odry Wodzisław
Z tego co się orientuję to Marcin Drzymont jest środkowym obrońcom/defensywnym pomocnikiem....
Wszyscy mówimy o młodym, prerspektywicznym napastniku- tu odpowiednim chłopakiem był by Dawid Plizga.Dawid byłby doskonałym zmiennikiem i chętnie ujrzał bym go w składzie Pogoni. Na Bukowej klub się rozsypuje, mimo to mam dla nich szacunek, za to że się nigdy nie poddają i walczą ze wszystkim, z brakiem prądu,wody, głównie z PZPN-em.Dziurowicz nie ma już chyba pomysłu na dalsze funkcjonowanie klubu, i mówią, ze jego dni w klubie są już policzone.
A swoją drogą to w GieKSie jest jeszcze paru fajnych graczy, których kandydatury możnaby rozpatrzyć - przede wszystkim Grzegorz Górski (ofensywny lewy/środkowy pomocnik), ale także Paweł Pęczak (bardzo solidny i waleczny defensor, w sam raz na ławkę) i... Artur Andruszczak Trzeba czerpać z Katowic jak najwięcej, póki trwa wyprzedaż - za kilka miesięcy Ci gracze pewnie będą warci kilka razy więcej niż obecnie...
Ostatnio edytowany przez: Szołn, 11 czerwca 2005, 21:20 [1 raz(y)]
Mówicie o GKS-IE a zapomnieliśćie o Wojciechu Krauze 19 lat kluczowa postać Gksu Walczy chłopak i to sie liczy
Dla twojej informacji Wojciech Krauze ma 22 lata... ale nie wybija się ponad poziom GKS-u i ty myślisz o takich zawodnikach jako potencjalnych wzmocnieniach( nie uzupełnieniach )
EDIT : Czytaj - czyżby już transfer Marcina Kaczmarka był zaklepany ? Jak tak, to szkoda bo dobry zawodnik nam ucieka....
Ostatnio edytowany przez: Macias, 11 czerwca 2005, 23:07 [1 raz(y)]
O, i to jest koncepcja - Plizga by się nam przydał. Ciekawe tylko, czy chciałby odejść z GieKSy.
A swoją drogą to w GieKSie jest jeszcze paru fajnych graczy, których kandydatury możnaby rozpatrzyć - przede wszystkim Grzegorz Górski (ofensywny lewy/środkowy pomocnik), ale także Paweł Pęczak (bardzo solidny i waleczny defensor, w sam raz na ławkę) i... Artur Andruszczak Trzeba czerpać z Katowic jak najwięcej, póki trwa wyprzedaż - za kilka miesięcy Ci gracze pewnie będą warci kilka razy więcej niż obecnie...
Bron Boze tylko nie Peczak!!!! Ten gosc umie grac w pilke na poziomie typowego rolnika, ktory tylko fauluje. Ponadto ma sklonnosci do lapania glupich zoltych i czerwonych kartek. Jesli chcemy wciagnac jakiegos obronce to moim typem jest Felipe z Gornika (jak Ptak chce kupic Brazylijczyka) - mlody i perspektywistyczny obronca do tego ofensywnie grajacy. Nie pogardzilbym jeszcze Bąkiem z Poloni (Nie Arkadiuszem) oraz Lukasiewiczem - ten ostatni leczy bodajze jeszcze kontuzje. Ciekawie bedzie sie toczyc walka o miejsce w bramce, gdyz wroci Pilarz. Tu nie trzeba zadnych transferow. Co do pomocy - koniecznie kogos na prawa strone. Wisla pokazala, ze w nizszych ligach jest pare talentow (np. Blaszczykowski) i tam nalezy sie skierowac. Z pierwszej ligi raczej nikogo nie widze.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Bron Boze tylko nie Peczak!!!! Ten gosc umie grac w pilke na poziomie typowego rolnika, ktory tylko fauluje. Ponadto ma sklonnosci do lapania glupich zoltych i czerwonych kartek.
Czy ja wiem? Moim zdaniem on od dobrych kilku lat nie schodzi poniżej bardzo solidnego ligowego poziomu. Ma opinię brutala, ale to chyba bierze się z jego wyglądu (podobnie jak w przypadku Wiśniewskiego) - gra ostro, twardo, zdecydowanie, ale zazwyczaj zgodnie z przepisami.
Na potwierdzenie moich słów bilans kartek Pęczaka w ostatnich latach:
2004/05 (GKS): 19 meczów - 8 żółtych kartek, 1 czerwona kartka.
2003/04 (Górnik, GKS): 3 mecze - 1 żółta kartka.
2002/03 (Górnik): 12 meczów - 3 żółte kartki.
2001/02 (Amica, Górnik): 20 meczów - 9 żółtych kartek.
2000/01 (Amica): 26 meczów - 10 żółtych kartek.
1999/00 (Amica): 17 meczów - 4 żółte kartki.
1998/99 (GKS, Amica): 19 meczów - 6 żółtych karte.
1997/98 (GKS): 29 meczów - 6 zółtych kartek.
1996/97 (GKS): 22 mecze - 1 żółta kartka.
Łącznie: 167 meczów - 48 żółtych kartek, 1 czerwona kartka.
Jak widać, kartek wcale nie jest tak dużo, zaledwie jedna czerwona (w dodatku bardzo kontrowersyjna, jeżeli dobrze pamiętam) na 9 sezonów gry.
Co do Felipe, nie przepadam za nim (choć fryzurę ma czadową), a poza tym ma dużą wadę - byłby kolejnym obcokrajowcem spoza UE, przez co miałby małe szanse na grę.
Nie widzę jakiegoś wielkiego talentu u wspomnianego Krzysztofa Bąka, poziom Parzego i nic ponadto. Wątpliwe, aby Ptak decydował się na wykupienie z Polonii gracza, który byłby przeznaczony do wchodzenia z ławki. Natomiast Łukasiewicz jest niewątpliwie bardzo obiecującym graczem, wolałbym jednak na razie poczekać pół roku aby stwierdzić czy po kontuzji gra to samo, co przed nią.
Co do Pilarza - podobno dziś wpuścił kolejną głupią bramkę z Radomiakiem.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.