Dziwisz się Mroczkowi? Bo ja wcale. Nie jest to krezus finansowy jak Abramovich i nie ma zamiaru pakowac ciągle pieniędzy w studnię bez dna. Bez nowego stadionu niestety nadal tak będzie. Miasto obiecało stadion, stadionu nie ma. Teraz chce jeszcze zmniejszyc dotacje wiec jaka to współpraca?
kolejny mecenas sportu sie znalazl....
jak miasto nie da rozumisz, to ja zabiore swoje zabawki rozumisz... szlag by trafil takich "sponsorow"...
Pogoń: Prezes Mroczek może się wycofać
Dwa miliony złotych zamierza przeznaczyć na Pogoń Szczecin miasto w ramach umowy promocyjnej
– Jeżeli tak się stanie, rozważam nawet wycofanie się z finansowania zespołu – zapowiedział wczoraj prezes Pogoni, Jarosław Mroczek.
A wygląda na to, że tyle właśnie pieniędzy szczeciński klub dostanie.
– 50 procent całej puli, czyli blisko 2,5 mln zł, zostanie przeznaczonych na piłkę nożną – powiedział Piotr Dykiert, dyrektor Wydziału Sportu. – Ale nie chodzi tu tylko o Pogoń, ale również o futbol kobiecy i drużyny typu Arkonia, Hutnik i kilka innych. 30 procent puli przeznaczone jest na zespoły halowe, a 20 na pozostałe kluby – dodał Dykiert.
Nie ten temat.... A po drugie, co ten Mroczek robi?!?!
Dziwisz się Mroczkowi? Bo ja wcale. Nie jest to krezus finansowy jak Abramovich i nie ma zamiaru pakowac ciągle pieniędzy w studnię bez dna. Bez nowego stadionu niestety nadal tak będzie. Miasto obiecało stadion, stadionu nie ma. Teraz chce jeszcze zmniejszyc dotacje wiec jaka to współpraca?
znowu wracamy sie i cofamy o jakies 10 lat czasy bekdasa, gondora czy ptaka ja osobiście mam już tego dość tej przepychanki na linii prezydent miasta-klub i jego prezesi.nie podoba się Mroczkowi niech spier.... poradzimy sobie bez neigo i jego "pieniedzy" w...4 lidze ale sobie poradzimy.od nowa się zaczyna przepychanka stadion,tereny,kasa blebleble 10 lat minelo wszyscy sie pobudowali a my dalej sie przepychamy!!zygac sie chce.
kolejny mecenas sportu sie znalazl....
jak miasto nie da rozumisz, to ja zabiore swoje zabawki rozumisz... szlag by trafil takich "sponsorow"...
Pogoń: Prezes Mroczek może się wycofać
Dwa miliony złotych zamierza przeznaczyć na Pogoń Szczecin miasto w ramach umowy promocyjnej
– Jeżeli tak się stanie, rozważam nawet wycofanie się z finansowania zespołu – zapowiedział wczoraj prezes Pogoni, Jarosław Mroczek.
A wygląda na to, że tyle właśnie pieniędzy szczeciński klub dostanie.
– 50 procent całej puli, czyli blisko 2,5 mln zł, zostanie przeznaczonych na piłkę nożną – powiedział Piotr Dykiert, dyrektor Wydziału Sportu. – Ale nie chodzi tu tylko o Pogoń, ale również o futbol kobiecy i drużyny typu Arkonia, Hutnik i kilka innych. 30 procent puli przeznaczone jest na zespoły halowe, a 20 na pozostałe kluby – dodał Dykiert.
Nie ten temat.... A po drugie, co ten Mroczek robi?!?!
znowu wracamy sie i cofamy o jakies 10 lat czasy bekdasa, gondora czy ptaka ja osobiście mam już tego dość tej przepychanki na linii prezydent miasta-klub i jego prezesi.nie podoba się Mroczkowi niech spier.... poradzimy sobie bez neigo i jego "pieniedzy" w...4 lidze ale sobie poradzimy.od nowa się zaczyna przepychanka stadion,tereny,kasa blebleble 10 lat minelo wszyscy sie pobudowali a my dalej sie przepychamy!!zygac sie chce.
Bo prezydenci naszego miasta maja w dupie Pogon ;] inaczej mowiac sa pojebani.
" Pogoń jest potęgą ludzi z charakterem bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę "
prezydentem Krakowa jest typ kibicujący cracovii a Wisła stadion sobie buduje, co roku graja w pucharach itd itp wiec jak to jest ? o kant rozbić takie argumenty
do tego ma prężnego sponsora (ww sumie ciekaw jestem kto jest bardziej majętny-Telefonica czy Comarch) a od jakiegos czau tylko "cudem" i fortelem utrzymuje sie na powierzchni.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Dziwisz się Mroczkowi? Bo ja wcale. Nie jest to krezus finansowy jak Abramovich i nie ma zamiaru pakowac ciągle pieniędzy w studnię bez dna. (...)
Skoro nie ma wystarczająco dużo pieniędzy to niech się nie bierze za piłkę nożną. Obecnie marketing klubu oraz wyniki osiągane w lidze są żenująco słabe. Niech prezesi najpierw zastanowią się nad swoimi działaniami, a dopiero później szukają winnych spoza klubu.
Jean Fridolin Nganbe Nganbe do Szczecina przyjechał chyba tylko na kawę. Wczorajszy sparing Odry:
Odra Wodzisław Śląski: Maciej Nalepa (75 Marcin Musioł) - Michał Brzozowski, Jacek Bańczyk (46 Adrian Marek), Artur Cybulski, Robert Caha - Marek Sobik (46 Jean Fridolin Nganbe Nganbe), Bartłomiej Sikorski (60 Bartosz Szymaszek), Szymon Jary, Rafał Figiel (46 Kamil Kuczok), Paweł Polak (46 Jakub Szałek) - Samuelson Odunka (60 Konrad Górniaszek).
Może nie ten temat ale właśnie trva mecz Sivasporu w którym hat-ticka zdobył Grosicki chyba po tym sezonie jakieś galatasaray albo fenerbache go wciagnie
Swoją drogą Robak z Widzewa kosztował milon Euro, a Grosicki 900k. Śmiech na sali
Cytat z weszło, który mnie rozbawił strasznie.
"Nie ma możliwości, żeby po rundzie po tego chłopaka nie sięgnął jeden z najsilniejszych tureckich klubów. Istnieje nawet spora szansa, że w Fenerbahce, Galatasaray czy Besiktasie Kamil zarobi więcej niż będzie w stanie przegrać, zadając sobie pytanie życia: czerwone czy czarne?
"
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 10/11 - 01/03/2011 11:22
Tylko 2 miliony od miasta ?! No nie może być... Inne kluby mogą pomarzyć tylko o takich pieniądzach. Gdyby Pogoń walczyła o awans w tym sezonie to bym jeszcze rozumiał dofinansowanie na poziomie ubiegłorocznego. A że sytuacja wygląda jak wygląda, to bardzo dobrze że miasto w końcu porządnie dofinansuje pozostałe szczecińskie kluby. Dotychczas sytuacja wyglądała tak, że Pogoń zgarniała ponad 3 miliony jeśli dobrze pamiętam, a pozostałe kluby dostawały po ok. 70 tys., a potem ludzie się dziwią że mamy siatkówkę na poziomie 2 ligi, etc. Na chwilę obecną męską i damska drużyna piłki ręcznej grają na zapleczu ekstraklasy i walczą o awans. Koszykarze dzielnie walczą w pierwszej lidze. Siatkarze i siatkarki walczą o powrót tam, gdzie ich miejsce. Morze Bałtyk raczej nie ma przed sobą za dobrej przyszłości, ale warto inwestować w Espadon, który może w końcu wyciągnie męską siatkówkę z dołka. Nie możemy ciągle walić prawie wszystkich pieniędzy na Pogoń, a potem narzekać że żadna inna drużyna nie gra na najwyższym szczeblu rozgrywek i się tułają gdzieś po 2. ligach... 2 miliony dla Pogoni to i tak jest duże dofinansowanie. Jestem pewny że Podbeskidzie może pomarzyć o takich pieniądzach, a ŁKS też raczej za różowo nie ma, bo z tego co pamiętam to mieli bardzo poważne kłopoty finansowe. Aczkolwiek nie wiem jak sytuacja wygląda teraz. Takie jest moje zdanie.
Omar Jarun rozwiązał dziś za porozumieniem stron umowę wiążącą go z Pogonią Szczecin.
Nie wiem co o tym sadzic. W sumie slabszy niz reszta obroncow, ale mogl by zostac do konca sezonu. kto bedzie gral na srodku obrony jak np. Hrymowicz dostanie czerwona a Radler/Dymkowski kontuzja?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.