Troszeczkę się z Twoją opinią nie zgadzam. Nie znam chłopaka, i pierwszy raz go widziałem w sparingach, żebyś nie myślał że go bronię. Ale anemiczny? wolny? słaby technicznie? Potrafił dobrze znaleść się w polu karnym, piłka go szukała, wychodził na pozycję strzelecką! Ale każdy ma inny punkt widzenia.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Napastnika rozlicza się ze strzelonych bramek a nie od tego czy jest jakąs super gwiazdą, ma bajeczną technike etc. Nam potrzebny jest ktoś kto potrafi strzelac bramki a nie gwiazdorzyc(od tego już jest Petasz). Myśle że oppcja żeby go wziac do końca sezonu byłaby dobrą. Do stracenia jest niewiele, a zyskac można sporo. Ale to już treneiro Płatek ogarnia...
"Skurwysynu psi oddechu bez pośpiechu,
jeszcze się spotkamy ty podczłowieku...
Jeszcze się spotkamy i jeszcze zobaczymy...
Jaką trudność wtedy sprawi ci przełknięcie śliny!!!"
Omar Jarun wrócił kilka dni temu ze zgrupowania reprezentacji Palestyny. Obrońca w obecnym sezonie nie zdołał wywalczyć sobie miejsca w podstawowym składzie Pogoni Szczecin. Wystąpił w zaledwie jednym meczu ligowym w rundzie jesiennej.
- Omar trenować będzie z drugim zespołem - informuje dyrektor ds. technicznych Dariusz Adamczuk. - Jesteśmy w trakcie poszukiwania klubu, który chciałby go wypożyczyć do końca sezonu - dodaje.
Na obóz z pierwszym zespołem nie pojechał także Przemysław Brzeziński, który przez ostatnich kilka tygodni trenował pod okiem Artura Płatka. Pogoń Szczecin wystąpiła do Stali Szczecin o pozwolenie na treningi młodego napastnika z zespołem rezerw.
- Podczas wczorajszego treningu Radkowi odnowiła się kontuzja ścięgna Achillesa - mówi klubowy doktor Bartosz Paprota. - Dziś zawodnik przejdzie jeszcze jedno badanie USG. Ostatnie, które wykonywaliśmy, nic złego nie wykazało. Jednak z oceną wstrzymać się trzeba do wieczora - dodaje.
Przez najbliższych kilka dni zawodnik leczony będzie w Szczecinie. Jeśli kontuzja okaże się nie groźna, to do powrotu pierwszego zespołu z Turcji zawodnik trenować będzie z zespołem rezerw.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 10/11 - 14/02/2011 16:27
Szkoda Radka, niech szybko zdrowieje, moim zadaniem fabianowi dużo do szczytu formy brakuje. Co do Brzezińskiego, strzelił braki jak na napastnika przystało wiec powinien znaleźć się na obozie w Turcji. Nie wiem jak Pogoń dogadana jest ze Stalą, ale mam nadzieje że tylko jakieś niedogadanie się spowodowało że nie pojechał.
Od dziś na zgrupowaniu Pogoni Szczecin przebywa dwudziestoletni pomocnik Ruan Queiroz de Paula Afonso.
Brazylijczyk najlepiej czuje się grając jako lewy pomocnik lub lewy obrońca. Jego ostatnim zespołem był grający w najwyższej klasie rozgrywkowej Danii - A.C. Horsens. Według doniesień prasowych, które udało nam się odnaleźć zawodnik przebywał ostatnio na testach w szwedzkim Osters IF. W jednym ze sparingów, wygranym przez Szwedów 4:1 Ruan Afonso zdobył dwie bramki.
Ruan Afonso z Pogonią trenować będzie przez kilka najbliższych dni. Zapewne wystąpi w jednym z dwóch jutrzejszych sparingów. O jego przydatności do drużyny zadecyduje sztab szkoleniowy.
Od dziś na zgrupowaniu Pogoni Szczecin przebywa dwudziestoletni pomocnik Ruan Queiroz de Paula Afonso.
Brazylijczyk najlepiej czuje się grając jako lewy pomocnik lub lewy obrońca. Jego ostatnim zespołem był grający w najwyższej klasie rozgrywkowej Danii - A.C. Horsens. Według doniesień prasowych, które udało nam się odnaleźć zawodnik przebywał ostatnio na testach w szwedzkim Osters IF. W jednym ze sparingów, wygranym przez Szwedów 4:1 Ruan Afonso zdobył dwie bramki.
Ruan Afonso z Pogonią trenować będzie przez kilka najbliższych dni. Zapewne wystąpi w jednym z dwóch jutrzejszych sparingów. O jego przydatności do drużyny zadecyduje sztab szkoleniowy.
To jakieś wyścigi kto pierwszy wklei z oficjalki ? A co do Brazylijczyka to znalazłem wypowiedź trenera Horsens przed ściągnięciem go do zespołu że jest technicznie silny w lewej nodze . Czyli drugi petasz lub Roberto Carlos Jak kto woli .
Ostatnio edytowany przez: Servant, 18 lutego 2011, 11:47 [1 raz(y)]
Przydałby się jesli jest dobry, taki motywator dla Petasza (jeśli jest go jeszcze coś w stanie zmotywować).
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
A co do Brazylijczyka to znalazłem wypowiedź trenera Horsens przed ściągnięciem go do zespołu że jest technicznie silny w lewej nodze . Czyli drugi petasz lub Roberto Carlos Jak kto woli .
Nie mogłem się powstrzymać te określenie mnie rozwalilo. Cokolwiek by miało znaczyć, że ktoś jest technicznie silny w lewej nodze
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
A co do Brazylijczyka to znalazłem wypowiedź trenera Horsens przed ściągnięciem go do zespołu że jest technicznie silny w lewej nodze . Czyli drugi petasz lub Roberto Carlos Jak kto woli .
Nie mogłem się powstrzymać te określenie mnie rozwalilo. Cokolwiek by miało znaczyć, że ktoś jest technicznie silny w lewej nodze
A nie jest to zdanie z translatora google? Ja rozumiem to zdanie w ten sposób: jego najsilniejszą stroną jest dobra technika, a że to piłkarz lewonożny, to w lewej nodze tkwi technika
A nie jest to zdanie z translatora google? Ja rozumiem to zdanie w ten sposób: jego najsilniejszą stroną jest dobra technika, a że to piłkarz lewonożny, to w lewej nodze tkwi technika
To jakieś wyścigi kto pierwszy wklei z oficjalki ? A co do Brazylijczyka to znalazłem wypowiedź trenera Horsens przed ściągnięciem go do zespołu że jest technicznie silny w lewej nodze . Czyli drugi petasz lub Roberto Carlos Jak kto woli .
Majkowski przebywa aktualnie z zespołem Pogoni na zgrupowaniu w Turcji. Kontrakt z "Portowcami" wygaśnie 30 czerwca. Po tym czasie, w razie nieprzedłużenia umowy, zawodnik wróci do Legii. Nie stanie się wolnym zawodnikiem, gdyż nie ma ukończonych 23 lat. - Bardzo cieszę się, że w końcu udało mi się podpisać kontrakt. Dla zawodnika w moim wieku regularna gra jest zdecydowanie najważniejsza - skomentował krótko dla serwisu Legia.Net Majkowski.
Moze mi to ktos wytlumaczyc. Przeciez pilkarz chyba bedzie na wypozyczeniu z Legii i to Legia zadecyduje czy moze zostac u nas na dluzej czy nie. Co ma wspolnego z tym wiek pilkarza. Z gory dzieki za odpowiedz.
- W drużynie przyjęty zostałem bardzo dobrze więc z aklimatyzacją nie było problemu - mówi jeden z nowych nabytków Pogoni Takafumi Akahoshi. Rozmawiał Daniel Trzepacz.
Aka Jakiś czas przebywasz już w zespole Pogoni. Jakie są Twoje wrażenia?
- Bardzo podoba mi się w Pogoni i w Szczecinie. W drużynie przyjęty zostałem bardzo dobrze więc z aklimatyzacją nie było problemu. Nie miałem jeszcze okazji zbyt wiele zwiedzić w Szczecinie ale pierwsze co rzuciło mi się w oczy to, że jest tu bardzo dużo zieleni. Podoba mi się to.
Widać, że szybko zaaklimatyzowałeś się w Pogoni. zdobywasz bramki, asystujesz... Takiego widzieć Cię będziemy w meczach ligowych?
- Oczywiście! Dam z siebie wszystko aby trener i kibice byli ze mnie zadowoleni. Po to przyszedłem do Pogoni aby dać z siebie to co najlepsze. Teraz ciężko trenujemy aby zaprocentowało to w meczach ligowych.
Jak oceniłbyś ostatni mecz z Wołyniem Łuck?
- Zagraliśmy dobre spotkanie. Rywal to silny zespół z dobrej ligi. Takie mecze są nam potrzebne. Daliśmy z siebie wszystko i to przyniosło efekt.
Jak oceniasz obóz w Turcji?
- W Turcji panuje bardzo dobra pogoda. Są tu dobrze przygotowane boiska i dzięki temu mamy bardzo dobre warunki do treningów. W hotelu też nam niczego nie brakuje. Aż chce się trenować!
Myślisz, że uda Ci się wywalczyć miejsce w pierwszym składzie na mecz z ŁKS-em Łódź?
- Nie wiem bo decyzja należeć będzie do trenera. Ja ze swojej strony zapewnić mogę, że daję z siebie wszystko na treningach. Jeśli trener postawi na mnie to na boisku zostawię kawał zdrowia aby pomóc drużynie w odniesieniu zwycięstwa.
Fani Pogoni widzą w Tobie duże wzmocnienie. Poradzisz sobie z presją?
- Myślę, że nie będzie to dla mnie dużym problemem. Mam silną psychikę i wiarę w to co chcę osiągnąć. Chcę grać jak najlepiej dla Pogoni i będę to robił.
Z tego co mówi i prezentuje w sparingach wydaje mi się ,że będzie z niego pożytek. Daje z siebei wszystko , będzie gryzł trawe - kogoś takiego nam potrzeba
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.