Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 05/06/2005 06:31
Krola nam w Pogońie nie potrzeba mamy juz 2 napastnikow ktorzy udowodnili przydatnosc do zespolo mam na musli Ediego i Radka a obwodzie jest jeszcze Milar chociaz jak bedzie gral jak gra ostatni to nie mozemy na niego liczyc i ja bym tu widzial jakis 2 mlodych perspektywicznych piłkarzy podobno Olszar po sezonie jest wolny moze formom nie blyszczy ale jest mlody i napewno perspektywiczny zreszta kazdy pilkaz ma slaby okres w karierze np. Kazmierczak...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 05/06/2005 14:54
największym wzmocnieniem było by zatrudnienie Kurasa jako trenera a co do wzmocnień składu to powrót Krzysia Pilarza, kupienie: Mikuły, doświadczonego środkowego pomocnika, szybkiego młodego napastnika (Millar i Divecky szybkością nie grzeszą) i mogę polecić takiego kolesia co ze mną do szkoły chodził, nazywa sie Przemek Pietruszka grał jeszcze niedawno w przecławiu a teraz chyba we Flocie naprawde chłopak ma talent myślę że poradził by sobie w Pogoni
Zamierzam poprosić prezesa o wypożyczenie mnie do innego klubu - nie kryje Kwiek.
Zapytaliśmy prezesa Janusza Basałaja o przyszłość zawodnika. - Jest taka opcja, że Olek zostanie wypożyczony - odpowiedział. - Trener Lička nie widzi go w swojej koncepcji składu. Otrzymujemy sygnały od wielu polskich klubów, chętnych pozyskać naszych piłkarzy. Informacje o tym, że Kwiek trafi do Polonii Warszawa w rozliczeniu za Gołosia, są nieprawdziwe. (W rozliczeniu za ten transfer - Gołoś kosztował 800 tys. zł - do Polonii Warszawa zostaną wypożyczeni Bartosz Iwan i Kelechi Iheanacho).
Moze dobrym posunieciem byloby sprobowanie KUPNO Kwieka, kolejnym zawodnikiem ktory by sie przydał jest z pewnoscia Mikuła i Grzegorz Kmiecik z GKSu, , jeszcze przydałby sie typowy prawy pomocnik...Łukasz Garguła wróci Pilarz i brakuje nam tylko dobrego lewego obrońcy...Może Dariusz Dudka z Amici wiem, ze to nierealny cel, moze byc Wiśniewski i mamy skład na puchary Albo ten Kaczmarek ze Stasiaka KSZO....
Grzegorz Kmiecik jest graczem Wisły Kraków i co najwyżej może być wypożyczony do Pogoni. Ale są inni dobrzy napastnicy na śląsku - Chałbiński z Górnika i Plizga z Katowic. Mikuła ponoć kończy karierę, a pozatym chyba jest troche uprzedzony do Pogoni, że nie próbowali go jak był młodszy - przecież on od "zawsze" w 3 lidze dużo goli strzelał.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 05/06/2005 20:10
Scuoci Pogońi muszą bardzo szybko znalezc MŁODEGO piłkarza z ambicjami a nie staruchów.Powinni paru wyłapać z jakiś drużyn 2 ligowych czy nawet 3 ,4 ligowych.Po co szukać za granicą jak mamy swoich dobrych,mlodych graczy którz pragną zagrać w 1 lidze!Talenty ludzie talenty.Nie wiem akurat czy to dobrze porównywać siatkówkę do piłki nożnej no ale spróbuje.Obecny siatkarz reprezentacji Polski Mariusz Wlazły o ile się nie myle dwa lata temu grał w trzeciej czy czwartej lidze siatkarskiej.Potem zauważyli jego talent trenerzy Skry Bełchatów.I teraz nie dośc ,żę w swoim 1 czy 2 sezonie w pierwszej lidze polskiej jest jednym z najlepszych atakujących to w chwili obecnej jest czołowym zawodnikiem naszej reprezentacji Polski ,bez ktorego gra neszego zespołu wyglądałaby o wiele gorzej. A ten chłopak ma chyba 18 lub 19 lat.To jest przykład TALENTU.Więc trenerzy Pogońi do dzieła!!!!W piłce nożnej też są takie talenty choćby Słusarski czy Błaszczykowski.
Scuoci Pogońi muszą bardzo szybko znalezc MŁODEGO piłkarza z ambicjami a nie staruchów.Powinni paru wyłapać z jakiś drużyn 2 ligowych czy nawet 3 ,4 ligowych.
Z tego co się orientuję to naszym jedynym Scoutem jest nasz MANAGER Dawid Ptak ,a on raczej nie będzie się kwapił by poogladać chłopaków z niższych lig... Jedyną nadzieją są trenerzy grup juniorskich i może jeszcze B. Pietrzak cos ruszy w tym kierunku zanim wyleci z Pogoni...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 05/06/2005 22:07
Zgadzam sie z Piratem ze najwiekszym wzmocnieniem byloby zatrudnienie Mario jako trenera. A Rasija z tekstem o Dudce to mam nadzieje ze to byl zart... Chociaz i tak niesmaczny. Jak sobie wyobrazacie zeby ten morderca u nas gral? :/
31-letni urugwajski napastnik Claudio Milar ponownie jest bohaterem kibiców brazylijskiej drużyny Gremio Esportivo Brasil de Pelotas.
W połowie maja Urugwajczyk, który ma podpisany kontrakt z Pogonią Szczecin do 2008 roku, poprosił właściciela szczecińskiego klubu Antoniego Ptaka o zezwolenie na opuszczenie Szczecina i powrót do Brazylii.
"Żona Claudia niebawem ma urodzić dziecko. Ciąża nie przebiega najlepiej, Milar chce być przy niej - tłumaczył Antoni Ptak prośbę zawodnika. - Milar dostał pozwolenie na wyjazd, a latem ma ponownie przyjechać do Szczecina i dołączyć do zespołu przygotowującego się do następnego sezonu.
Okazuje się, że w Brazylii Milar nie tylko zajmuje się opieką nad żoną. Po powrocie do kraju wrócił też do zespołu, z którego trafił do Pogoni.
Bilety na mecz pomiędzy Gremio Esportivo Brasil de Pelotas i Umbro reklamowały pojedynek pod hasłem powrotu "Matadora". Ozdobione były zdjęciem Milara w koszulce Pogoni. 26 maja G.E. Brasil de Pelotas wygrało z Umbro 3:1, ale Claudio w tym meczu gola nie strzelił.
Na premierowe trafienie po powrocie do Peloty "Golleador Claudio" - jak nazywają go w Pelocie - czekał jeszcze tydzień. 1 czerwca w meczu pucharowym z Sao Jose Porto Alegre w 28 min. pokonał bramkarza rywali. Pelota dwukrotnie po 2:0 pokonała zespół z Porto Alegre awansując do finału Pucharu Emidio Prendoni. Milar występuje w Brazylii jako zawodnik wypożyczony z Pogoni.
Milar do Pogoni został kupiony już w trakcie bieżącego sezonu. Zadebiutował w barwach Portowców w spotkaniu z Lechem Poznań w Szczecinie. Wszedł w 58 min. spotkania przy stanie 1:1, gdy Lech grał z przewagą jednego zawodnika. Asystował przy zdobyciu prowadzenia przez Tomasza Parzego, a w ostatniej minucie meczu sam umieścił piłkę w siatce Lecha stając się ulubieńcem publiczności szczecińskiej. Wiosnę rozpoczął kontuzją i nie był już tak skuteczny jak na jesieni. Mimo to z sześcioma bramkami pozostaje najskuteczniejszym zawodnikiem Pogoni w tegorocznych rozgrywkach."
Hmmm miał wyjechać żony pilnować, a tu proszę. Nawet nasz menager D. Ptak nie raczył poinformować kibiców o "wyporzyczeniu" Claudio do Pelotas. Z jednej strony niech się ogrywa i wraca w jak najlepszej formie po wakacjach, z drugiej nie fer, że nie było oficjalnej informacji o jego wyporzyczeniu. Ciekawe czy "problemy" żony również nie są fikcją...
Ajj sorki nie zauważyłem, że news jest już na głownej stronce... sorki za "rozciągnięcie" tematu
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.