Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 10/11 - 29/12/2010 21:18
Myślę że Szypowski to naprawdę bardzo dobry trener bramkarzy . Podobał mi się ten wywiad z nim co jest powyżej . Taką ciekawostkę podam że gram sobie w FM 2007 Takie cofnięcie w czasie to Długosz ma trening bramkarski 7 na 20 , a Szypowski 20 . Więc naprawdę musi być wspaniałym fachowcem .
Łukasz Skorupski i Tomasz Chałas, młodzi piłkarze Górnika, znaleźli się na celowniku Pogoni. W rozmowach między klubami pojawił się jednak problem: kto będzie pokrywać wynagrodzenie zawodników?
Nie jest tajemnicą, że Górnik w zimowym okienku transferowym chce wypożyczyć bramkarza Łukasza Skorupskiego i Tomasza Chałasa. Obaj mogliby trafić do Pogoni Szczecin, gdzie trenerem jest były pracownik Górnika, Artur Płatek. W rozmowach obu klubów pojawił się jednak problem. Pogoń chciałaby, by Górnik nadal miałby przynajmniej w części pokrywać koszty ich wynagrodzeń.
W Zabrzu twierdzą, że skoro piłkarze mają grać w Szczecinie i pomóc klubowi wyjść wiosną z kryzysu, to właśnie Pogoń powinna mieć ich na liście płac. Strony nie potrafią na razie dojść do porozumienia.
Długosz zasłużył sobie na nasz szacunek . W końcu bardzo długo tu pracował . Ale myślę że Szypowski jest lepszy z tego powodu że prowadzi nawet jakąś akademię i mówi ( mam nadzieję że tak będzie ) że wytrenuje jednego z najlepszych bramkarzy w Polsce . Jak był Długosz to Janukiewicz miał duży luz ze względu na to że nie było rywalizacji . Mam nadzieję że teraz będzie .
Łukasz Skorupski i Tomasz Chałas, młodzi piłkarze Górnika, znaleźli się na celowniku Pogoni. W rozmowach między klubami pojawił się jednak problem: kto będzie pokrywać wynagrodzenie zawodników?
Nie jest tajemnicą, że Górnik w zimowym okienku transferowym chce wypożyczyć bramkarza Łukasza Skorupskiego i Tomasza Chałasa. Obaj mogliby trafić do Pogoni Szczecin, gdzie trenerem jest były pracownik Górnika, Artur Płatek. W rozmowach obu klubów pojawił się jednak problem. Pogoń chciałaby, by Górnik nadal miałby przynajmniej w części pokrywać koszty ich wynagrodzeń.
W Zabrzu twierdzą, że skoro piłkarze mają grać w Szczecinie i pomóc klubowi wyjść wiosną z kryzysu, to właśnie Pogoń powinna mieć ich na liście płac. Strony nie potrafią na razie dojść do porozumienia.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 10/11 - 30/12/2010 11:33
Ja wracając jeszcze do tych wywiadów itp.
Jarun pierdolił, że kładł lache na kondycję gdy miał przerwe w rozgrywkach, ktoś tam jeszcze że zastał chaos w szatni czy coś takiego a teraz Szypowski mówi, że w szatni panuje familiada.
Coraz więcej osób zaczyna "sypać" coraz to ciekawsze rzeczy. Nie dziwię się, że mało kto chce tu do Pogoni przyjść jak tu panuje samowolka i nepotyzm.
Długosz zasłużył sobie na nasz szacunek . W końcu bardzo długo tu pracował . Ale myślę że Szypowski jest lepszy z tego powodu że prowadzi nawet jakąś akademię i mówi ( mam nadzieję że tak będzie ) że wytrenuje jednego z najlepszych bramkarzy w Polsce . Jak był Długosz to Janukiewicz miał duży luz ze względu na to że nie było rywalizacji . Mam nadzieję że teraz będzie .
Coś tam chłopcze na internecie poczytałeś i udajesz mądrego. Nie znasz Siergieja. Nie znasz Zbyszka. Nawet nie masz pojęcia o tym co zaszło w klubie, więc się nie wypowiadaj. A tą szkółką Siergieja to bym się tak bardzo nie podpierał, bo nawet nie wiesz jak to wszystko wygląda (lub wyglądało do tej pory). Kapucha na koncie - ot co się teraz liczy w tym fachu... Sorry ale z pewnych względów będę w tej kwestii strasznie nieobiektywny.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Myślę że Szypowski to naprawdę bardzo dobry trener bramkarzy . Podobał mi się ten wywiad z nim co jest powyżej . Taką ciekawostkę podam że gram sobie w FM 2007 Takie cofnięcie w czasie to Długosz ma trening bramkarski 7 na 20 , a Szypowski 20 . Więc naprawdę musi być wspaniałym fachowcem .
... W grze z pewnością, w rzeczywistości może i też, ale to nie znaczy że Długosz jest gorszy.
Aleś wymyślił,już nawet nie będę pisał co Radek wyprawiał w Gorzowie,ale to właśnie dzięki Zbyszkowi wrócił do formy jeszcze z czasów we Wrocławiu,gdzie uważany był za dużą nadzieję.Wielu postawiło na nim krzyżyk i właśnie tutaj facet wrócił na właściwe tory.Jak dla mnie Długosz jest jednym z najlepszych trenerów bramkarzy w Polsce,choć może trochę niedocenianym.To,że w Szczecinie mieliśmy zawsze szczęście do dobrych bramkarzy to jest czyjaś zasługa,nawet wydawałoby się ludzie o przeciętnych umiejętnościach i warunkach fizycznych odgrywali tutaj ważne role m.in. właśnie dzięki Długoszowi.
Coś tam chłopcze na internecie poczytałeś i udajesz mądrego. Nie znasz Siergieja. Nie znasz Zbyszka. Nawet nie masz pojęcia o tym co zaszło w klubie, więc się nie wypowiadaj. A tą szkółką Siergieja to bym się tak bardzo nie podpierał, bo nawet nie wiesz jak to wszystko wygląda (lub wyglądało do tej pory). Kapucha na koncie - ot co się teraz liczy w tym fachu... Sorry ale z pewnych względów będę w tej kwestii strasznie nieobiektywny.
To oświeć mnie bo niczym nie podparłeś swojego zdania . Nie znasz Siergieja nie znasz Zbyszka . A ty ich znasz ? Piwo z nimi piłeś ?
Jak już szukasz analogii Bulin to zauważ, że jak był Długosz i nie było tej konkurencji - to Radek zaliczył chyba najlepszy sezon w karierze, przyszedł Szypowski i 27 bramek w jednej rundzie...
Ja dalej jestem zdania, że nie należało go zwalniać. Na pewno Szypowski nie jest złym trenerem i może system, który wdroży rzeczywiście podniesie poziom bramkarzy Pogoni - oby tak było.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Jak już szukasz analogii Bulin to zauważ, że jak był Długosz i nie było tej konkurencji - to Radek zaliczył chyba najlepszy sezon w karierze, przyszedł Szypowski i 27 bramek w jednej rundzie...
Ja dalej jestem zdania, że nie należało go zwalniać. Na pewno Szypowski nie jest złym trenerem i może system, który wdroży rzeczywiście podniesie poziom bramkarzy Pogoni - oby tak było.
Jak o to ci chodzi to nie uważam że zwolnienie jego było dobrym rozwiązaniem . W 2 mogliby trenować i może to byłoby bardziej skuteczne .
Bulin - Szczerze mówiąc na początku myślałem, że żartujesz z tym postem o FM. Dla mnie Zbyszek jest niezastąpiony i tyle.
Akurat z FM było poważnie ale nie biorę tego aż tak "realnie" . Długosz nie powinien mieć 7 na 20 ze względu na to że za dobrych mieliśmy bramkarzy . Tak jak wcześniej napisałem 2 trenerzy bramkarzy to nic złego . W niektórych klubach tak jest . Mam nadzieję że Szypowski nie zrobi nas w chuja i nie popsuje Janukiewicza , albo jak zacznie osiągać jakieś sukcesy nie powie że ma wyjebane i pójdzie do większego klubu .
Ostatnio edytowany przez: Servant, 30 grudnia 2010, 16:51 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 10/11 - 30/12/2010 19:08
Pozbycie się Długosza było największą pomyłką transferową ostatnich lat.
Wystarczy zobaczyć co prezentowali nasi bramkarze (którzy z początku byli traktowani niezbyt dobrze przez publikę) przy w współpracy z Długoszem.
Bulin a Ty rzeczywiście masz dziwne spojrzenie na świat
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.