Sobotą interesowało się pół ligi z Górnikiem i Widzewem na czele. Znajomy z Kluczborka dobrze go zna i mówił, że jeśli odejdzie to tylko za granicę. Dlatego też zdziwiłem się gdy podpisał kontrakt ze Śląskiem. Górnikowi odmówił nawet testów.
proponuje już teraz rozpocząć dyskusję na temat wzmocnień
może nie jestem piłkarskim ekspertem, ale rozpoczynając wątek - muszą zostać/mogą zostać/muszą odejść/mogą odejść tak sobie wyliczyłem i kiepsko to wygląda - żeby nie zdradzić swoich typów - przekroczyłem liczbę 15 zawodników do wymiany...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 10/11 - 24/10/2010 19:35
Może łatwiej będzie napisać kto powinien zostać. Moje typy:
- Janukiewicz, Mysiak, Hrymowicz, Dymkowski, Nowak, Rogalski, Woźniak, Lebedyński - tu nie mam żadnych wątpliwości.
- Ława, Pietruszka - jak się ogarną w sprawach pozaboiskowych,
- Mandrysz, Gwaze - melodia przyszłości.
Obronę mamy stosunkowo dobrą, pewną - ewentualnie poszukać jakiegoś zmiennika dla Woźniaka na lewej stronie.
Poszukiwania należy ukierunkować szczególnie na napastników i znaleźć (WRESZCIE) jakiegoś bramkostrzelnego "lisa pola karnego" bo takiego u nas od dawien dawna brakuje (aktualnie również brak, kreowany był na takiego Klatt, ale jak gra wszyscy widzimy).
Dalej na pewno cały środek pola - defensywny plus rozgrywający - to według mnie priorytety - Ława 31 lat za długo już nie pogra, Zawadzki bardzo chimeryczny i wolny nie rokuje zbyt dobrze na przyszłość, a jak pisałem Mandrysz może póki co się ogrywać, ale w meczach z lepszymi rywalami na pewno nie będzie pewnym ogniwem.
I przede wszystkim skończyć pierdolić, że nie ma kasy na transfery, albo na jakieś bajeczne płace dla piłkarzy i zacząć poszukiwania w innym kierunku - zamiast poszukiwać graczy znanych z wolnymi kontraktami, którzy uważają się za nie wiadomo jakich gwiazdorów, przeczesywać województwo, analizować ligowych przeciwników w poszukiwaniu talentów i perełek.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 10/11 - 24/10/2010 19:43
Janukiewicz,Hrymowicz,Mysiak oni bez względnie musza zostac nie wyobrażam sobie drużyny bez nich.Do odsrzału bankowo PETASZ!,Jarun,Matuszczyk,Dymkowski,Nowak,Rogalski,Mandrysz,Pietruszka,Zawadzki,Rydzak,Parzy,Ropiejko,Dziuba,Prędota,Klatt.
Zastanowiłbym się nad pozostawieniem Woźniaka i Ławy.Olo się przyda ale już raczej jako zmiennik,a Bojar sam sie zadeklarował,że odchodzi więc problem z głowy.Z Wólkiewiczem wiązałbym bardzo duże nadzieje,tak samo jeśli chodzi o Mikiego bo chłopak potencjał ma i to nie mały.
A przede wszystkim porządny trener a nie zlepek kolesiostwa..
Ostatnio edytowany przez: P.1948.S, 24 października 2010, 19:49 [1 raz(y)]
Do zostawienia:
Janukiewicz, Pyskaty, Dymkowski, Mysiak, Hrymowicz, Nowak, Woźniak, Rogalski, Ława, Pietruszka, Bojarski, Olo (tych dwóch ostatnich nie dłużej niż 6-12 miesięcy).
Reszta out
Ja bym do tej listy dorzucił jeszcze Kolendowicza no i powrót z wypożyczenia Wólkiewicza.
Do zostawienia:
Janukiewicz, Pyskaty, Dymkowski, Mysiak, Hrymowicz, Nowak, Woźniak, Rogalski, Ława, Pietruszka, Bojarski, Olo (tych dwóch ostatnich nie dłużej niż 6-12 miesięcy).
Reszta out
Pietruszka ma jakiś konflikt z zarządem ,więc mysle że jego los jest przesądzony. Ma jakąś propozycje z ekstraklasy więc spierdala z tonącego okrętu. Bojarski jak będzie konsekwentny i postąpi wg swoich założeń to tez odejdzie już zimą.
Za to prezesi mają jakąś estyme do osoby młodego Mandrysza, zupełnie nie wiem na jakich podstawach. Nie wiem co myśleć o tym Zawadzkim, bo jak sie go weźmie za morde to gość pokazał nie rz że ma papiery na gre. No i Kolendowicza bym nie skreślał. Ale tak czy siak wychodzi że z 6-7 graczy do odstrzału.
Tylko że kolejna wymiana "połowy" zespołu nie musi przynieść wymiernych korzyści. Ciężko będzie wytępić tą patologie jaka sie stworzyła i powrócić do normalności.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Pietruszka ma jakiś konflikt z zarządem ,więc mysle że jego los jest przesądzony. Ma jakąś propozycje z ekstraklasy więc spierdala z tonącego okrętu. Bojarski jak będzie konsekwentny i postąpi wg swoich założeń to tez odejdzie już zimą.
Za to prezesi mają jakąś estyme do osoby młodego Mandrysza, zupełnie nie wiem na jakich podstawach. Nie wiem co myśleć o tym Zawadzkim, bo jak sie go weźmie za morde to gość pokazał nie rz że ma papiery na gre. No i Kolendowicza bym nie skreślał. Ale tak czy siak wychodzi że z 6-7 graczy do odstrzału.
Tylko że kolejna wymiana "połowy" zespołu nie musi przynieść wymiernych korzyści. Ciężko będzie wytępić tą patologie jaka sie stworzyła i powrócić do normalności.
Kolendowicz musi zostać bo inaczej potem znowu będzie kłopot z lewym pomocnikiem. Co do Mandrysza w pełni się zgadzam
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.