Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 10/11 - 09/07/2010 23:53
Codziennie ktoś testowany a za dwa dni odesłany do domu, wydaje mi się że to powoli robią się z tego jakieś żarty już było chyba z 20 testowanych i co nikt nie przypadł trenerowi do gustu? To kto odpowiada za sprowadzenia na testy zawodników bo na razie żaden z testowanych nie podpisał kontraktu a na prawdę było ich bardzo dużo. I dlaczego nikt nie bierze pod uwagę Omara Jaruma do gry w Pogoni to po co go kupowaliśmy żeby ławkę grzał ? No panowie to jest w ogóle bez sensu to oddajmy go do Floty tam był podpora defensywy a tutaj nic nie gra wydaje mi się że w następnym sezonie już chyba nawet sekundy nie zagra a wyląduje w 5 lidze w rezerwach, dla mnie jest to kompletnie nie porozumienie.
Warszawa !!!!!! Warszawa , Warszawa CWKS Legia !!!!!!!!!!!! Warszawa , Warszawa !!!!!
Ty tak na poważnie? Testy są chyba właśnie po to, aby sprawdzić czy dany zawodnik wyróżniający się gdzie indziej podoła występom tutaj.
A co do Jaruna, uważasz, że skoro go kupiliśmy to trzeba go wystawiać? Nikt nie przypuszczał, że zawodnik wyróżniający się w mocnej wtedy Flocie będzie grał takich piach.
Byli tacy co przypuszczali , ze Jarun bedzie najslabszym ogniwem w zespole . Jak ktos byl drewnem to drewnem pozostanie. We Flocie sie sprawdzal bo tam mial przerwac akcje rywala i wybic pilke poza stadion. U nas obronca ma przerwac akcje i rozpoczac kontraatak. Do tego we Flocie mial wieksze wsparcie bo grali defensywna pilke. A u nas poza obroncami broni czasami defensywny pomocnik , o ile na tej pozycji gra Mysiak.
no oczywiście że tak ale mieliśmy tylu zawodników testowanych i żaden się nie sprawdził to chyba jest coś nie tak rozumie gdyby dwóch czy trzech zawodników sie sprawdziło no ale patrz obiektywnie żaden z testowany zawodników się nie załapał bo był za słaby więc to chyba jakaś pomyłka osoby zajmującej się sprowadzeniem zawodników.
Warszawa !!!!!! Warszawa , Warszawa CWKS Legia !!!!!!!!!!!! Warszawa , Warszawa !!!!!
A co do Jaruna, uważasz, że skoro go kupiliśmy to trzeba go wystawiać? Nikt nie przypuszczał, że zawodnik wyróżniający się w mocnej wtedy Flocie będzie grał takich piach.
Byli tacy co przypuszczali , ze Jarun bedzie najslabszym ogniwem w zespole . Jak ktos byl drewnem to drewnem pozostanie. We Flocie sie sprawdzal bo tam mial przerwac akcje rywala i wybic pilke poza stadion. U nas obronca ma przerwac akcje i rozpoczac kontraatak. Do tego we Flocie mial wieksze wsparcie bo grali defensywna pilke. A u nas poza obroncami broni czasami defensywny pomocnik , o ile na tej pozycji gra Mysiak.
no tak więc po co go trzymać w zespole jeżeli na 99% nie będzie miał przyszłości w Pogoni ? A gdzie inndziej może sobie pokopać piłkę
no ale patrz obiektywnie żaden z testowany zawodników się nie załapał bo był za słaby więc to chyba jakaś pomyłka osoby zajmującej się sprowadzeniem zawodników.
No ale patrz obiektywnie i tych trzech Serbów mniemam, że zostało wciśniętych tutaj na testy przez tego "managera", teraz zapewne są na testach w jakiejś 3 lidze niemieckiej. Nie można było się spodziewać, że będą hitem transferowym już od samego początku. A osoba zajmująca się sprowadzeniem zawodników nie miała nic do stracenia, spróbowali - okazali się nie wypałem i tyle. Gwaze jeszcze jest testowany, więc się nie wypowiadam, tak samo Kupczanko.
Leśniak, wiadomo tata był tutaj gwiazdą kilkadziesiąt lat temu - pozwolili mu przyjechać na testy, zobaczyli, że chłopak się nie nadaje - odesłali go.
no tak więc po co go trzymać w zespole jeżeli na 99% nie będzie miał przyszłości w Pogoni ? A gdzie inndziej może sobie pokopać piłkę
A kto takie prochno chcialby kupic? Pewnie gdyby wpadla jakas oferta, to nikt by po nim nie plakal, bo co nam po blisko 2-metrowym zawodnikiem, co pojedynki glowkowe z mikrusami przegrywa. Zwlaszcza, ze zakontraktowalismy innego srodkowego obronce - Dymkowskeigo.
no oczywiście że tak ale mieliśmy tylu zawodników testowanych i żaden się nie sprawdził to chyba jest coś nie tak rozumie gdyby dwóch czy trzech zawodników sie sprawdziło no ale patrz obiektywnie żaden z testowany zawodników się nie załapał bo był za słaby więc to chyba jakaś pomyłka osoby zajmującej się sprowadzeniem zawodników.
Z tymi testami to tak jak z pobytem na forum, tutaj niektórzy też się nie sprawdzają... Nie narzekaj przedwcześnie bo może okazać się że za niewielkie pieniądze można w ten sposób przygarnąć jakiegoś dobrze zapowiadającego się grajka, choćby na zmiennika.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Bardzo przyjemnie się czyta takie informacje jak ta o dołączeniu 3 juniorów do kadry I zespołu, oby co roku więcej ich dołączali i obym dożył czasów,gdzie samymi wychowankami będziemy grać
Dokładnie.Ja jeszcze do tego trio dołączył bym Huberta Bylickiego
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 10/11 - 13/07/2010 15:43
Sześciu zawodników znalazło się na liście transferowej Widzewa Łódź. Jeszcze tego lata klub mogą opuścić bramkarz Bartosz Fabiniak, pomocnik Adrian Budka, obrońcy Jakub Kisiel, Radosław Kursa i Sebastian Madera oraz napastnik Robert Kowalczyk.
- Na listę transferową wystawiamy utalentowanych zawodników, którzy jednak mają na swojej pozycji w Widzewie bardzo dużą konkurencję i tym samym znacznie utrudniony dostęp do pierwszego składu. Ich ambicją nie jest siedzenie na ławce rezerwowych, tylko czynny udział w rozgrywkach ligowych. Zmiana klubu dałaby im większe możliwości na dalszy sportowy rozwój i prezentację swojego doświadczenia piłkarskiego. Publikując listę transferową dajemy sygnał, że z tymi zawodnikami jesteśmy skłonni się rozstać przy uzgodnieniu satysfakcjonujących warunków. Będziemy ich dokonania na boisku bacznie obserwowali i niewykluczone, że w przyszłości któryś z nich wróci jeszcze do Widzewa - komentuje Mateusz Cacek, wiceprezes klubu.
źródło: Widzew Łódź
Może udało by się pozyskać kogoś do Pogoni szczególnie mam na myśli Adriana Budkę.
najwiekszym oslbabieniem tego okienka jest moim zdaniem zatrzymanie Ropiejki
A moim zatrzymanie Mandrysza.
Innego wyjścia chyba nie było.Nie chodzi już o krótki czas przygotowań,gdzie nowy trener musiałby w bardzo szybkim tempie poznać nową drużynę z każdej strony,tylko o to,że bardzo ciężko ściągnąć kogoś,kto zagwarantuje sukces.
jedno i drugie to jakaś porażka...
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Co Wy tak z tym Mandryszem? Kazdy rzuca jego nazwiskiem, ale argumentow brak. Chlopak sie rozwija, ma niewygodna pozycje, przez co pewnie jest czesto negatywnie oceniany, ale moim zdaniem rozwija sie i mozemy miec jeszcze z niego sporo pociechy.
Natomiast Ropiejko z kazdym meczem pokazuje, ze trzeba bylo z niego wczesniej zrezygnowac. Pokraka jakich malo.
Co Wy tak z tym Mandryszem? Kazdy rzuca jego nazwiskiem, ale argumentow brak. Chlopak sie rozwija, ma niewygodna pozycje, przez co pewnie jest czesto negatywnie oceniany, ale moim zdaniem rozwija sie i mozemy miec jeszcze z niego sporo pociechy.
Natomiast Ropiejko z kazdym meczem pokazuje, ze trzeba bylo z niego wczesniej zrezygnowac. Pokraka jakich malo.
Wyżej chyba chodziło o ojca a może o jednego i drugiego...
Jeśli idzie o młodszego z Mandryszów-argumenty były podawane , a moje spostrzeżenie jest takie- chłopak jest forsowany na pozycje rozgrywającego-tak mniemam, ma spełniac role podobna jaką pełnił kiedyś u nas Mandrysz senior. Ty piszesz że ma zadatki-a ja sie pytam gdzie je ma? Że perspektywiczny? Jak każdy w jego wieku. Nie ma szybkości, piłki pozbywa sie byle predzej i oddaje do najblizej ustawionego partnera. Nie ma strzału z dystansu,nie umie grać prostopadłych czy krzyżowych piłek. Coś więcej mam jeszcze dodac? MNie on zupełnie nie przekonuje i teza że ma czas-to prosimy do rezerw i tam sie ogrywamy. Jestem przekonany że Mandrysz zagrzeje u nas tyk długo , dopóki tu bedzie jego ojciec. I przygoda z Pogonią skonczy sie w tym samym okresie.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.