Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 10/11 - 24/06/2010 23:34
Ja bym nie przesadzał i nie przeceniał Długosza. Może po prostu byli to utalentowani bramkarze? Skąd ta pewność, że to on ich wykreował? Gdyby tak było, Długoszem zainteresował by się jakiś lepszy klub albo sam Smuda, skoro on taki niesamowity. Nie mówię, że był to zły trener (a tym bardziej człowiek), ale ochłonął bym trochę z komentarzami, że zawinił układ czy coś. Szypowski to też na pewno fachowiec, były piłkarz Pogoni, wygląda na człowieka przyszłościowego, który jest na czasie. Czasem trzeba zapomnieć o sentymentach i iść do przodu. Poza tym z Długoszem jest planowana inna forma współpracy, więc to nie jest tak, że go całkowicie wyrzucają z Pogoni. Przesadzacie z deka.
'Tylko idioci mówią prawdę. Ja jestem inteligentny, więc nie mówię prawdy. ' - Salvador Dali
Oczywiscie , ze byli utalentowani , bo z g... bata nie ukrecisz . Z Binkowskiego czy Lapczynskiego nie zrobil bramkarzy bo umiejetnosci mieli male. . Ale nie moze byc przypadkiem , ze w ciagu wielu lat Pogon nie miala zadnych problemow z bramkarzami. Wszystkie kluby w Polsce poza Legia i nami maja wieczne problemy z bramkarzami ,zmieniaja ich co chwile , co zmiana to o wiele gorszy zawodnik. A czy ktos tu neguje , ze Szypowski to dobry trener ? Pewnie niewielu z nas zna jego dokonania jako trenera bramkarzy. Ale nie zmienia sie czegos co funkcjonuje na najwyzszym poziomie. Dlugosz to ostatnia osoba , ktorej powinnismy sie pozbyc. Ta inna forma wspolpracy to takie rzucenie na odczepnego ponizajacej propozycji. Nie jestesmy z ciebie zadowoleni , ale jak chcesz to mozesz potrenowac dzieciaki zebys nie zanudzil sie w domu.
Qrwa jaki lepszy klub a tym bardziej Smuda zainteresuje się trenerem bramkarzy z Pogoni ? Ile siedzisz w tej branży, że takie bzdury piszesz Bo ja od 87 roku i zawsze wszyscy mieli na nas wywalone. A z tą inną formą współpracy to całkiem Cię poniosło.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 10/11 - 25/06/2010 07:43
To czy Szypowski bedzie lepszy czy gorszy to sie dopiero okaze po pewnym czasie. Trudno tez ocenic jaki kierunek obral klub zatrudniajac Szypowskiego - to tez mogl byc powod aby go zatrudnic. Mowiac o kierunku mam na mysli fakt ze Szypowski prowadzi szkolke i ma do czynienia z szerszym sortem pilkarzy krajowych oraz zagranicznych. Calkiem mozliwe ze klub bazujac na jego doswiadczeniu a przedewszystkim znajomoscia mlodych graczy ma w planie:
1. Klub liczy na wylowienie talentu, podszkolenie i szybka sprzedaz tych najlepszych $$$? - jak najbardziej.
2. Klub mysli perspektywicznie i planuje stworzyc zaplecze klasowych bramkarzy dla Pogoni z mysla o budowie silnej druzyny? - osobiscie w to watpie poniewaz nie mamy nowego stadionu ani bogatego sponsora.
3. Klub uwaza ze Szypowski jest lepszym trenerem. - calkiem mozliwe ze sa takiego zdania.
4. Moze im poszlo o pieniadze?
Z racji tej ze klub nie tlumaczy sie z podjetej decyzji to mozemy sobie tylko pospekulowac.
Pozyjemy...zobaczymy.
Ostatnio edytowany przez: Gryfsz, 25 czerwca 2010, 07:51 [1 raz(y)]
1. Klub liczy na wylowienie talentu, podszkolenie i szybka sprzedaz tych najlepszych $$$? - jak najbardziej.
2. Klub mysli perspektywicznie i planuje stworzyc zaplecze klasowych bramkarzy dla Pogoni z mysla o budowie silnej druzyny? - osobiscie w to watpie poniewaz nie mamy nowego stadionu ani bogatego sponsora.
3. Klub uwaza ze Szypowski jest lepszym trenerem. - calkiem mozliwe ze sa takiego zdania.
5.A może o poprawienie "atmosfery w szatni", o której mówi się że jest nienajlepsza ? Stąd pewnie wcześniejsza zamiana Stolarczyka za Mazurka i teraz Szypowskiego za Długosza ?
5.A może o poprawienie "atmosfery w szatni", o której mówi się że jest nienajlepsza ? Stąd pewnie wcześniejsza zamiana Stolarczyka za Mazurka i teraz Szypowskiego za Długosza ?
6. Zwykłe kolesiostwo? Może po prostu Siergiej zadzwonił i mówi, że pracy nie ma i się żali do Adamczuka i Dymkowskiego. Od jakiegoś czasu Pogoń staję się przystankiem dla byłych Pogoniarzy do fajnej emeryturki, najpierw Dymkowski, potem Stolarczyk, teraz Szypowski.
6. Zwykłe kolesiostwo? Może po prostu Siergiej zadzwonił i mówi, że pracy nie ma i się żali do Adamczuka i Dymkowskiego. Od jakiegoś czasu Pogoń staję się przystankiem dla byłych Pogoniarzy do fajnej emeryturki, najpierw Dymkowski, potem Stolarczyk, teraz Szypowski.
Pracę to on miał, w tygodniu na jego treningi chodzi ogólnie około 20 bramkarzy i ściąga od nich od 20 do 40 zł za jeden trening (Dwa treningi tygodniowo). Może mu mało?
Ostatnio edytowany przez: On jest cienki!, 25 czerwca 2010, 10:58 [1 raz(y)]
Ja bym nie przesadzał i nie przeceniał Długosza. Może po prostu byli to utalentowani bramkarze? Skąd ta pewność, że to on ich wykreował? Gdyby tak było, Długoszem zainteresował by się jakiś lepszy klub albo sam Smuda, skoro on taki niesamowity. Nie mówię, że był to zły trener (a tym bardziej człowiek), ale ochłonął bym trochę z komentarzami, że zawinił układ czy coś. Szypowski to też na pewno fachowiec, były piłkarz Pogoni, wygląda na człowieka przyszłościowego, który jest na czasie. Czasem trzeba zapomnieć o sentymentach i iść do przodu. Poza tym z Długoszem jest planowana inna forma współpracy, więc to nie jest tak, że go całkowicie wyrzucają z Pogoni. Przesadzacie z deka.
Oczywiscie , ze byli utalentowani , bo z g... bata nie ukrecisz . Z Binkowskiego czy Lapczynskiego nie zrobil bramkarzy bo umiejetnosci mieli male. . Ale nie moze byc przypadkiem , ze w ciagu wielu lat Pogon nie miala zadnych problemow z bramkarzami. Wszystkie kluby w Polsce poza Legia i nami maja wieczne problemy z bramkarzami ,zmieniaja ich co chwile , co zmiana to o wiele gorszy zawodnik. A czy ktos tu neguje , ze Szypowski to dobry trener ? Pewnie niewielu z nas zna jego dokonania jako trenera bramkarzy. Ale nie zmienia sie czegos co funkcjonuje na najwyzszym poziomie. Dlugosz to ostatnia osoba , ktorej powinnismy sie pozbyc. Ta inna forma wspolpracy to takie rzucenie na odczepnego ponizajacej propozycji. Nie jestesmy z ciebie zadowoleni , ale jak chcesz to mozesz potrenowac dzieciaki zebys nie zanudzil sie w domu.
A kogo Szypowski wypromowal? Pracowal we Flocie i lepiej jego pracy nie komentowac, zupelnie nie ten poziom, gdzie nie pracowal, tam druzyny tracily duzo wiecej bramek niz my. Ehh, szkoda gadac.
Na poniedziałkowym, pierwszym treningu piłkarzy Pogoni pojawi się Wojciech Leśniak, syn znakomitego napastnika Pogoni - Marka.
Wojciech Leśniak urodził się 13 kwietnia 1986 roku. Ma 187 cm wzrostu, gra na pozycji defensywnego pomocnika, tuż przed środkowymi obrońcami. Karierę piłkarską rozpoczynał w wieku 5 lat w Bayerze Leverkusen, gdzie spędził 7 lat. W kolejnych latach grał m.in. w SSVg, Fortuna Dusseldorf i TuRu Dusseldorf.
Na poniedziałkowym, pierwszym treningu piłkarzy Pogoni pojawi się Wojciech Leśniak, syn znakomitego napastnika Pogoni - Marka.
Wojciech Leśniak urodził się 13 kwietnia 1986 roku. Ma 187 cm wzrostu, gra na pozycji defensywnego pomocnika, tuż przed środkowymi obrońcami. Karierę piłkarską rozpoczynał w wieku 5 lat w Bayerze Leverkusen, gdzie spędził 7 lat. W kolejnych latach grał m.in. w SSVg, Fortuna Dusseldorf i TuRu Dusseldorf.
Ciekaw jestem strasznie co pokaze!!!Wyszkolony w niemczech ale kluby na ziemie nie rzucaja.Zaraz sie zacznie jazda ze znow po znajomosciech(mlody mandrysz) ale ja sie tam ciesze ze synowie naszych Legend chca grac dla Pogoni!!
Ciekaw jestem strasznie co pokaze!!!Wyszkolony w niemczech ale kluby na ziemie nie rzucaja.Zaraz sie zacznie jazda ze znow po znajomosciech(mlody mandrysz) ale ja sie tam ciesze ze synowie naszych Legend chca grac dla Pogoni!!
Valdano jest legendą Pogoni ale Mandrysz na pewno nie (choć był bardzo dobrym zawodnikiem)[/cytat]
Czy ja wiem.Mozna by sie dlugo spierac!!!Lige na ratowal,ladnych kilka lat gral!!
PS. A tu poniżej informacja dlaczego mają się pojawić Serbowie na testach
Pierwszymi zapowiedzianymi zawodnikami jest trójka Serbów, którzy zostali poleceni przez swojego menedżera.
- Nie jeździłem oczywiście do Serbii, aby im się przyglądać – mówi dyrektor sportowy Pogoni Robert Dymkowski. – Piłkarze zostali nam poleceni. Ich przyjazd należy rozpatrywać tylko i wyłącznie pod kątem testów. Dopiero później podejmiemy decyzję o ich przyszłości.
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 25 czerwca 2010, 23:18 [2 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 10/11 - 26/06/2010 09:52
Na mistrzostwach świata w 1986 grał w reprezentacji Argentyny Valdano. Zdobył kilka bramek (szczególnie w fazie grupowej). Z tego co pamiętam, to w Kurierze padło porównanie Valdano właśnie do Marka Leśniaka (ze względu na ilość bramek jakie ten strzelał w barwach Pogoni) i nazwano go "Szczecińskim Valdano". I tak zostalo. Ja to tak kojarzę.
Marcin Dymkowski, środkowy obrońca Odry Wodzisław Śląski, podpisał dziś roczny kontrakt z Pogonią Szczecin z opcją przedłużenia w przypadku awansu do ekstraklasy. To trzeci zawodnik, który wzmocni Pogoń letniej przerwie.
Marcin Dymkowski urodził się 10 marca 1981 roku we Wrocławiu. Wychowanek Śląska Wrocław. Ma 184 cm wzrostu, waży 75 kg. W swojej karierze grał m.in. w Pogoni Oleśnica, Miedzi Legnica, Odrze Wodzisław i Lechu Poznań. W ostatnich dwóch sezonach ponownie grał w wodzisławskiej Odrze. W zakończonym sezonie rozegrał w barwach klubu z Bogumińskiej 23 spotkania w ekstraklasie. Zdobył trzy gole (z Piastem, Arką i ze Śląskiem).
www.pogonszczecin.info
Dobra informacja.Potrzeba nam dużo dobrych graczy zwłaszcza w obronie.[cytat]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.