Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 11/01/2010 22:49
Nie wiem jak tam zdrowie Predoty, ale mam nadzieje, ze Pogon nie dolaczy do grona klubow, ktore rozwiazuja kontrakt z zawodnikiem gdy ten jest konztuzjowany i zostawiaja go na lodzie. Pewnie, ze znalazloby sie lepszych napastnikow, ale wszyscy chyba pamietaja jak dobrze Predota spisywal sie w sparingach, ja tez bylem pod wrazeniem jego postawy. Niestety liga troche to zweryfikowala. Sadze, ze obok Ropiejki bylby pierwszym kandydatem do odstrzalu z druzyny (z tym, ze Ropiejko na wypozyczenie poki co), ale jesli jest kontuzja to sprawa pewnie potoczy sie inaczje.
Pożyjemy zobaczymy. W Zabrzu też wszyscy twierdzili ,że pierwsza liga to będzie dla ich potencjału spacerek. Jesień pokazała zupełnie co innego. Wszystko zweryfikuje boisko, cieszy jednak aktywność na rynku transferowym. Nie jest powiedziane ,(tzn. nikt nie da na to gwarancji), że te transfery spełnią oczekiwania.
Sposób rozwiązania umowy jak podejrzewam jest zapisany w kontrakcie. Jeśli klub przestrzega tych zapisów to nie ma znaczenia czy zawodnik jest zdrowy czy kontuzjowany.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 12/01/2010 15:07
Dziś za porozumieniem stron został rozwiązany kontrakt Polonii Bytom z Ireneuszem Kowalskim. Nie nagrał się tam za dużo bo zaliczył aż jeden mecz ligowy, za to u nas może by odbudował formę jak nie jeden do tej pory i był by z niego pożytek w środku. Z resztą zastanawiam się na jaką pozycje jest szykowany Bojar?
Kowalski to już długo szuka tej formy i chyba najlepiej gra mu sie w Lubinie bo tylko tam zdobywał bramki (no poza jednym trafieniem w płockiej Wiśle).. Miał za soba występy w Legii, ale chyba żadnego meczu nie rozegrał od początku do końca i ogólnie we wszystkich klubach grał bardzo mało i co tu dużo mówić...kiepsko. Branie kogoś do drużyny z myślą "może sie odbuduje" jest chyba zbyt ryzykowne jak na stawkę o jaką gramy w tym sezonie.
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Co do Dymka to jak najbardziej słusznie, nawet w niższych ligach sobie nie radził a co dopiero teraz z perspektywą awansu. A Kowal, no cóż wybitnym piłkarzem nie jest, w tamtej rundzie nie wykorzystał szansy pokazania się w ostatnich meczach i grał kiepsko, przy dużej konkurencji w ataku kogoś z dwójki Kowal / Ropiejko trzeba było się pozbyć, padło na Kowala.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
zarówni jeden jak i drugi tak samo nadaje sie do odstrzału. dodałbym do tego Rydzaka-nie rozwija sie bo mało gra,więc koniecznie wypozyczenie. Zastanawia mnie troche nepotyzm i obecność młodego mandrysza w szerokim składzie. to jest ta spora łyzka dziegdziu w tej beczce miodu. Oby ten miód na zakonczenia sezonu był miodem pitnym i smakował po awansie w całej swojej smakowej krasie
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 14/01/2010 09:45
szkoda że ostatnimi czasy jest taki słaby, wporządku chłopaczyna i zachować się też potrafi...Słubice to jedne a Sosnowiec?? ostatnim razem jak gadałem z Nim w Płocku to zacieszał, że teraz jedziemy do Sosnowca po raz drugi i tam pokażemy(było to jeszcze przed losowaniem), jak widać nie doczeka tego momentu :/ Ropiej to chyba nigdy się nie dawał,a Rydzak przecież zakochany teraz wielce pieprzeni gwiazdorzy jednosezonowi...
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 14/01/2010 11:12
Kowala szkoda mi z jednego względu. Gdy klub zaczynał się odbudowywać miał do wyboru grę w czwartoligowej Pogoni i drugoligowym Śląsku. Wybrał Pogoń i za to należą mu się brawa. Jednak dyspozycja jaką wykazywał Marek w meczach rezerw wołała o pomstę do nieba. Ropiejko w tych meczach strzelał po 4-7 bramek a on jedną, dwie lub żadnej... chociaż miał tyle samo sytuacji. Jednak rozwiązania jakie wybierał przy wykończeniu wywoływały ogromną irytację. To próbował lobować to strzelał w jakiś dziwny sposób... myślę, że to przelało czarę goryczy dzięki czemu Ropiejko ma nadal szansę a Kowalowi podziękowano.
A ja się cieszę z wywalenia Kowala - sam sobie na to zasłużył.
Kowal to chlopak z charakterem co udowodnil w Slubicach, czy w Sosnowcu (slynny okrzyk), powinien dostac szasne, bo ze grac w pilke umie to kazdy wie, bardzej przekonuje mnie Kowal niz Ropiej.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.