Pilem do caloksztaltu opinii z negatywnym oddzwiekiem. I tak dobrze sie dzieje, ze czlowiek zdaje sobie sprawe z tego, ze cos komus zawdziecza i jest w stanie zrezygnowac z przejscia do lepszego klubu. Finansowo na pewno zyskal, mysle jednak, ze w takiej Cracovii kontrakt dostalby jeszcze wyzszy, a mimo to moga teraz go cmoknac, przynajmniej do przerwy letniej, kiedy bedziemy mogli za niego wziac duzo lepsza kase. Co do Majdana, nei chce mi sie tez tego watku kontynuowac, dla mnie to zawsze bedzie pozytywna postac klubu i uwazam, ze w dzisijeszych czasach ze swieca szukac pilkarza, ktory w takim stopniu bylby zwiazany ze swoim macierzystym klubem, teraz sa czasy zwyklych najemnikow wiec tym bardziej szacunek nalezy sie Petaszowi, mimo ze nigdy do moich ulubiencow nie nalezal.
Nawiazujac do Klatta. Mozemy Mandryszowi zawierzyc. Jak do tej pory jeden nietrafiony transfer - Leonowicz. Petasza potrafil ustawic, ustawi i Klatta, ktory chyba tez wreszcie zmadrzal i zrozumial, ze to ostatni dzwonek aby na dorbe zaistniec w naszej lidze. Na pewno latwiej bedzie mu to zrobic z wyrobiona pozycja w Szczecinie niz jako zoltodziob w Ekstraklasie, bo pomimo przetarcia jakie mial w stolicy czy Kielcach, tak chyba nalezy go nazwac. Potencjal z pewnoscia ma. W Poznaniu mila do pomocy Reissa, teraz bedzie mial Moskalewicza, duety na pewno ciekawe, oby jeszcze mial kto pilki dogrywac.
W ogole szykuje sie ciekawe okienko, duzo zawodnikow jest do wziecia za friko. Stano, Kolendowicz, Gevorgyan, ten drugi raczej odpada, bo lewa strone mamy dobrze obsadzadzona, ale pozostali. Czekamy na kolejne takie informacje. Jak widac z tymi transferami nie bedzie tak zle, jak niektorzy na poczatku sugerowali.
Młody, nie ma burdelu w głowie (bynajmniej nie kojarzę żadnego "skandalu" z nim związanego)
Korona wyrzuciła piłkarza za pijaństwo
Napastnik Marcin Klatt nie jest już zawodnikiem Kolportera Korony Kielce. Klub w trybie natychmiastowym rozwiązał z nim kontrakt. W nocy ze środy na czwartek jego auto wylądowało na płocie. Zawodnik uciekł. Na policję zgłosił się dopiero rano.
Alkomat wykazał ponad promil alkoholu. Piłkarz twierdził, że nie prowadził po pijanemu, ale nad ranem wypił dwa piwa. W klubie nikt mu w to nie uwierzył. 21-letni napatnik do Korony był wypożyczony z Legii Warszawa. Teraz zawodnik wróci do klubu ze stolicy.
To już jednak przeszłość , mysle ze Klatt dorósł i będzie naprawde silnym wzmocnieniem
Jazda po pijaku to dla mnie karygodna sprawa,ale i tak można zrobic kariere,cazus Dudki to obrazuje. Nic mnie nie wkurza,jak pchanie sie za kółko po kilku głębszych-tyle sie o tym mówi,a skutku żadnego. Ale to tylko taka mała dygresja.Tak po prawdzie,jeśli miało by sie wykurzać każdego kopacza za to że za duzo pije to po boisku nie miałby kto biegać. Mam lekkie awersje co do Klatta,ale dostaje odemnie mały kredyt zaufania. Zobaczymy co bedzie grał w sparingach.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 20/12/2009 23:39
Tataj ma 29 lat i ani razu nie zagrał w Ekstraklasie. W Dolcanie grali na niego, on miał za zadanie tylko wykańczać akcje. Klatt pomimo tego, że jest 5 lat młodszy jest bardziej doświadczony, zagrał w Ekstraklasie już 31 meczów, grał m.in. w Lechu, Legii, Koronie i ŁKSie, na pewno nie przestraszy się meczów o stawkę i pełnych trybun, czego nie można być pewnym u Tataja. Tataj to dla mnie typowy zawodnik jednej rundy. Dlatego cieszę się, że to właśnie Klatt, a nie Tataj nas wzmocni
A dlaczego Tataj jest niepewny? W czym jest lepszy Klatt od Tataja ?
Bo z Tatajem może być jak z Dziubą gdy przyszedł do nas. Na bilans Dziuby we Flocie i Tataja w Dolcanie pracowała cała drużyna, która gra pod swoją gwiazdę i wszystkie piłki są grane właśnie na nich. Jankes też był królem strzelców w swojej mieścinie, a co zaprezentował w Szczecinie to lepiej nie wspominać.
No i Klacior jest młodszy i mimo tego bardziej ograny na ligowych boiskach.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 21/12/2009 12:53
Tataj to typ Svitlicy w Legii albo Piechny w Koronie. Cala druzyna gra na niego a on ma grac tylko w polu karnym.. Sam malo potrafi zdzialac. Zreszta wierzycie w to ze ma 29lat i nikt go nie odkryl? Jakby byl taki dobry juz dawno by zadebiutowal w ekstraklasie. A Klatt troche klubow z dobrymi kibicami zwiedzil wiec przynajmniej jest ta pewnosc ze 10tys.ludzi nie wbije go w ziemie na rozgrzewce a jesli Pogon bedzie grala o awans to tyle co najmniej bedzie
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.