To dziwne bo Górnik zapłacił za Szczota rok temu około 2 mln i zarabia pewnie z 50 tys miechem i chcą go wyrzucić... W Zabrzu niemają kasy bo sie przeliczyli (brak wpływow z C+, i od sponsoró w E-klasie) i dlatego im brakuje, ale do stycznia pewnie wytrzymają. Trzeba szukac zawodnikow wolnych lub do wziecia za darmo i moze Łks to odgrzewany temat ale podejrzewam ze jak najbardziej mozliwy. Może jeszcze GKS ale tam się tak niespinają na kase i moze byc trudniej.
1.Widzew-awans
2.Pogoń
3.ŁKS-klub się rozsypuje
4.Dolcan
5.Górnik-zaległe pensje,niechęć zawodników do gry
6.GKS-to samo co Łks
7.Flota-brak stadionu,mały budżet
Nie wiem jedynie jakie plany ma nakreślone Dolcan,ale wiem jedno w następnym sezonie taka szansa może się nie powtórzyć!!!
mówiłem Ci,naucz się życ na widok poznaniaka za cegłę chwyc.....
Dolcan napewno juz niebedzie tak dobry na wiosne ale pewnie bedzie dostarczał punkty komu bedzie chciał. A Górnika bym tak szybko nieskreślał... Gks cały czas bedzie starał sie o sponsora... Łks juz raczej sie niepodniesie organizacyjnie, Flota 1 liga to dla nich max... Pogoń ma dużą szansę na awans, tylko trzeba sie wzocnic 2-3 zawodnikami i mozemy myslec o E-klasie.
ŁKS-klub się rozsypuje - jak co roku, ale gra coraz lepiej - zawodnicy wiedza, ze ich jedyna szansa jest awans do ekstraklasy
Górnik-zaległe pensje,niechęć zawodników do gry - może i mają, ale kilku leni wyleci...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 18/11/2009 17:03
Dolcan i Flota mysle ze szanse na awans maja nikle - co nie znaczy ze nie namieszaja jeszcze na wiosne, mysle ze beda to istotne zespoly, a nie ma co sie przed wczesnie napalac ze gornik lks czy gks nic nie beda graly bo pomimo klopotow, na pewno lekko z nimi nie bedzie, poza tym trzeba pamietac ze czeka nas sporo wyjazdow i wstrzymał bym sie z hurra-optymizmem. Jednak szanse są tymbardziej, ze moze ktos z e-klasy niedostac licencji i awansuja wiecej niz 2 druzyny.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 18/11/2009 18:06
Hajduk chyba juz wczesniej byl wymieniany w kontekscie klubow z Ekstraklasy. Ciezko z nimi bedzie konkurowac. Ja dalej podtrzymuje zdanie, ze powinnismy rozmawiac z Drozdowiczem.
Co do ŁKSu. Oni zaczeli dobrze grac pod koniec rundy, chec pokazania sie nowemu pracodawcy? Bardzo mozliwe. Sadze, ze 2-3 czolowych zawodnikow Lodz opusci i zanim ta maszynka znowu sie nakreci pewnie bedzie juz pozamiatane. Tak wiec na wiosne zostanie 3 faworytow. Widzew, Pogon i Gornik, z tym ze to my mamy najmniej korzystny terminarz.
Górnik u siebie zagrał tyle samo meczy co Pogoń, więc wiosną też będzie miał masę wyjazdów. Dlaczego sądzisz, że mamy mniej korzystny terminarz od nich?
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 19/11/2009 09:39
A ja uwarzam ze w tym sezonie nie mamy szans na awans.Za mocna jest ta liga.Pozatym nie sadze zeby obecny sklad stac bylo na ciagle zwyciestwa,szczegolnie na wyjazdach.Ale to tylko moja opinia,wiadomym jest ze chcialbym zeby awansowali ale szanse na awans oceniam na 30 procent...Jeszcze nie tym skladem...
A tak na serio to strasznym sentymentem gościa darzę, za dzieciaka, podczas olimpiady w Barcelonie był pierwszym piłkarzem jakiego nazwisko zapamiętałem, podobnie pewnie jak spora cześć forumowiczów z roczników ok 84...
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 19/11/2009 22:36
Kowalczyk to był swój chłop... Skończył kilka klas podstawówki , wzięli go z warszawskiego podwórka a on poprostu założył korki i zaczął strzelać bramki... Może i lubił gulnąć ale nigdy nie stracił charakteru a niegdyś jego nazwisko znał każdy dzieciak na podwórku .
Gdzie dziś szukać takich piłkarzy , pośród pseudo gwiazdeczek z kilogramem żelu na łbie...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 20/11/2009 16:40
Kowal był najlepszym polskim piłkarzem lat 90. Był lepszy niż Citko i inni. A oprócz tego jest człowiekiem inteligentnym mimo braku wykształcenia, bardzo go lubie także za to że nie ukrywa swego przywiązania do (L)egii. Polecam wszystkim jego autobiografię
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.